Accident Vascular Cerebral De Căldură: Un Ghid

accident vascular cerebral de căldură este o tulburare legată de’expunerea excesivă la temperaturi ridicate, ducand la deshidratare.

Există două tipuri de insolatie:

– Cauzate de lipsa de d’de apa. Simptomele sunt sete excesivă, dureri de cap, slăbiciune, pierderea cunoștinței.

– Cauzate de lipsa de săruri. Simptomele sunt greață și vărsături, amețeli și crampe.

accident vascular cerebral de căldură nu este la fel de grave ca un colaps, dar este necesar să se intervină rapid pentru a preveni prăbușirea care pot provoca daune grave la organe, și chiar moartea.

Simptome de accident vascular cerebral de căldură

mai jos este o listă de simptome de accident vascular cerebral de căldură:

” Confuzie
„Amețeli
„Leșin
„Urină închisă la culoare (semn de deshidratare)
„Dureri de cap
„Dureri musculare sau crampe
„Transpirație excesivă
„Pielea palidă
„Greață, vărsături, diaree sau
„Tahicardie

Tratamentul de accident vascular cerebral de căldură

În caz de simptome de accident vascular cerebral de căldură, trebuie să pleci imediat de pe foc și restul, mai bine într-o cameră cu aer condiționat. Dacă acest lucru nu este posibil, caută adăpost, deoarece’s umbră și într-o zonă bine ventilată.

Alte remedii recomandate sunt:

– Bea multe lichide (pentru a evita cofeina si alcool)
– Scoateți îmbrăcămintea strâmtă sau inutile
– să Ia un duș sau burete de apă rece

Încercați să se răcească corpul cu fanii în cameră sau prosoape reci.
Dacă starea nu se ameliorează în termen de 15 de minute, apelați imediat la ajutor medical, deoarece există un risc de colaps.
După un accident vascular cerebral de căldură, vă sunt, probabil, mult mai sensibile la temperaturi ridicate. Și-au’ ei bine, atunci evitați activitatea fizică și fierbinte pentru câteva săptămâni, și încă mai trebuie să așteptați pentru răspunsul medicului.

Articol similar:  6 Retete cu Salata de Varza cu Maioneza Light

Factori de risc pentru accident vascular cerebral de căldură

accident vascular cerebral de căldură este strâns legată de’indicele de căldură, care este nivelul de căldură perceput prin combinarea temperatura de’aer și cantitatea de umiditate prezentă în’mediu.
Un nivel de umiditate de 60% împiedică de la l’evaporarea de sudoare și împiedică organismul de răcire în jos în mod corespunzător.
Riscul de accident vascular cerebral de căldură crește dramatic atunci când l’indicele de căldură urca la 90 de grade și dincolo.
Este important să vă asigurați că toate’indicele de căldură, luând în considerare faptul că aceasta este încă mai mare în plin soare.

Dacă locuiți într-o zonă urbană, există mai multe riscuri de căldură, mai ales dacă există condițiile meteorologice sunt stagnante, și o calitate scăzută a dell’de aer.
În aceste zone, ciment și l’asfalt noapte vor elibera căldura acumulată în timpul zilei, ridicarea nivelului de temperatura.

Alți factori de risc pentru accident vascular cerebral de căldură sunt:

– Vârsta. Sugari, copii sub 4 ani și adulții peste 65 de ani sunt mai expuse riscului, deoarece se adapteze la căldura mai încet.
– Anumite condiții de sănătate. Oamenii cu probleme de inima, ficat, plamani, rinichi, obezi, sau subponderali, sau cu presiune mare sunt cele mai expuse la risc. Diabetici sunt deosebit de expuse riscului, deoarece acestea pot subestima un accident vascular cerebral de căldură.
– Medicamente. Medicamentele legate de riscul de accident vascular cerebral de căldură sunt diuretice, sedative, medicamente pentru inima, și presiunea, medicamente psihotrope.
Consulte cu medicul dumneavoastră să știe dacă medicamentele pe care le luați pot crește riscul de a suferi de accident vascular cerebral de căldură.

Articol similar:  Cancerul nu asteapta. De ce ar trebui să am?

Prevenirea de accident vascular cerebral de căldură

atunci Când afară din c’e un mare indicele de căldură, este bine să stai în casă cu aer condiționat. Dacă trebuie să ieși, aveți posibilitatea să urmați aceste măsuri de precauție pentru a evita accident vascular cerebral de căldură:

– Purta haine de lumină și-n lat, și o pălărie cu boruri largi.
– Utilizați o protecție solară de protecție de 30 sau mai mare
– Bea o mulțime de lichide. Evita deshidratarea prin consumul de apă, sucuri și piureuri. Având în vedere că accident vascular cerebral de căldură poate fi, de asemenea, asociate cu lipsa de săruri minerale, pentru a integra lichide cu băuturi bogate în electroliți și săruri minerale. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cele mai bune formule.

Pentru cei care fac activitate fizica, este recomandat să bea cel puțin un litru și jumătate de lichid de două până la trei ore înainte de plecare l’de formare, și ia în considerare l’plus de 200 ml imediat înainte de’exercițiu.
Timpul l’de formare, ar trebui să ia o altă 200 – 290 ml la fiecare 20 de minute, chiar dacă nu sunteți sete. Bea în cele din urmă, 200 ml după l’exercițiu.
Luați măsuri de precauție suplimentare în cazul în care an, deoarece’în aer liber.
Evitați băuturile care conțin cafeină sau alcool, deoarece acestea cresc pierderea de lichide și, prin urmare, poate crește riscul de accident vascular cerebral de căldură.
În caz de probleme cu inima, boli renale, epilepsie sau boli de rinichi, consultați medicul dumneavoastră înainte de a crește’aportul de lichide.

Articol similar:  Bula la remédio Naprosyn

© REPRODUCERE REZERVATE