Cataracta: Ghid Complet

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Tipuri de cataractă
 • >> Factori de risc
 • >> testarea și Diagnoza
 • >> Medicamente și tratament
 • >> acasă căi de Atac și stil de viață
 • >> de Prevenire
 • zgomot de cataractă este definită de o opacifierea cristalinului este în mod normal clar de’ochi. Persoanele care suferă de această tulburare, a se vedea lumea întunecată, un pic de ‘ca și cum acestea au fost în căutarea printr-o sticlă întunecată.

  vedere încețoșată cauzată de cataractă poate preveni multe activități de zi cu zi, cum ar fi cititul, condusul pe timp de noapte sau chiar să recunoască zâmbi într-un chip.

  de Obicei, cataracta are o’evoluează lent și, inițial, nu provoacă nici o tulburare de vedere. Ca, cu toate acestea, cataracta se încheie pentru a interfera cu o viziune clară.

  Toate’,’iluminare este mult mai puternic și de ochelari poate ajuta să se live cu cataractă. Dar dacă afectarea vederii împiedică desfășurarea activităților de zi cu zi, ai nevoie să ia în considerare l’chirurgia cataractei. Din fericire, l’interventii chirurgicale pentru a rezolva această problemă este, în general, în condiții de siguranță și eficient.

  Sintomi

  semne și simptome de cataracta include:

  • vedere încețoșată, neclară sau stins
  • Dificultate în viziune de noapte
  • Sensibilitate la lumină și orbire
  • Vedea halouri în jurul luminilor
  • Există o nevoie de a schimba frecvent cu ochelari sau lentile de contact
  • Decolorare de culori
  • Dublu viziune monoculară

  Inițial, l’opacifierea în viziunea cauzate de o cataracta poate implica doar o parte a cristalinului, prin urmare, nu veți observa nici o scădere a vederii. Atunci când cataracta crește, cristalină nori crescut și lumina care trece prin l’ochiul este distorsionat. În acest moment, simptomele sunt mult mai evidente.

  atunci Când pentru a vedea un medic

  face o programare pentru un examen oftalmologic dacă observați modificări ale vederii pe timp de noapte și/sau în timpul zilei. În caz de probleme neașteptate vedere, de exemplu, dacă începeți să vedeți cameră dublă sau încețoșată, consultați medicul dumneavoastră.

  de Cele mai multe ori, cataracta apare atunci când l’de imbatranire sau prejudiciu modificări celulele care alcătuiesc cristal.

  Unele cataracta sunt legate de boli genetice moștenite cauza altor afecțiuni, crescând riscul de cataractă. Cataracta poate fi, de asemenea, cauzate de alte boli de ochi, condiții medicale cum ar fi diabetul zaharat, traumatisme sau interventii chirurgicale trecut ochii. L’utilizarea pe termen lung de steroizi medicamente pot provoca, de asemenea dezvoltarea de cataracta.

  Cum, pentru a forma o cataractă

  lentila se află în spatele l’iris care este partea colorata a’ochi. Acesta canale de lumină care trece prin l’ochi, proiectarea unor imagini clare și definite pe retina – fotosensibil membrana situat pe partea de jos a globului ocular.

  Cu cataractă, apare o scurgere de lumină prin cristalinul, prevenind retina pentru a produce o imagine care este definit. În consecință, vederea devine încețoșată.

  pe l’s, de vârstă, cristalinul devine mai rigid, mai puțin transparente și mai des. Modificări legate de’varsta, duce la țesuturile toate’în interiorul obiectivului, pentru a rupe și se coaguleze, acoperind zone mici, deoarece’interiorul lentilei. Ca cataractă progresează, obiectivul este întotdeauna mai opac și implică o creștere a cantității de obiectiv.

  cataracta se poate dezvolta într-un singur ochi doar, dar se dezvoltă de obicei în ambele de tine. Cu toate acestea, cataracta nu sunt de obicei complet simetrice, și cataractă la un ochi poate fi mai avansat decât toate’.

  Tipuri de cataractă

  tipuri de cataractă include:

  Cataracta care afectează centrul cristalinului (cataracta nucleară). Acest tip de cataractă poate crește prima miopie, sau chiar provoca un prim moment la o îmbunătățire a vederii, în timp ce ai citit. Cu trecerea timpului, obiectivul îngălbenirea mai mult și mai mult, și viziunea ta întunecă.

  ca cataractă progresează, lentila tinde să-și asume o coloratie mai inchisa. L’îngălbenirea avansat sau l’browning a cristalinului se poate face dificilă pentru a distinge culori si nuante.

  Cataracta care afectează marginile cristalinului (cataracta corticala). Acesta începe cu opacitate sau benzi în formă de pană albicioase pe marginea exterioară a lentilei.

  Articol similar:  Câteva lucruri necesita mai mult curaj decât permițându-du-te

  ca cataractă progresează, dungi propaga spre centru și pentru a preveni trecerea corectă de lumină prin lentilă. Persoanele cu cataracta corticala au adesea probleme cu reflexiile.

  cataracta care afectează partea din spate a obiectivului (cataractei subcapsulare posterioare). Cataracta spate se dezvoltă de obicei în apropiere de partea din spate a obiectivului, chiar la punctul în cazul în care lumina trece pentru a ajunge la retina.

  Cei care suferă de cataractă înapoi subcapsulare experiențele de multe ori probleme cu citirea, capacitatea vizuală este redusă cu lumina este prea luminos, și a vedea halouri în jurul surselor de lumină atunci când este noapte.

  cataracta la naștere (cataracta congenitala). Unele persoane suferă de cataractă la naștere, sau de a dezvolta în l’copilărie. Aceste cataracta poate fi cauzata de o’infecție contractată de către mamă în timpul sarcinii. Acest tip de cataracta poate fi, de asemenea, din cauza anumitor condiții, cum ar fi distrofia myotonica, galactozemie, rubeola sau sindromul Lowe. În cataracta congenitală de multe ori nu crea probleme de vedere, dar dacă o face, aceasta este, de obicei eliminat imediat după diagnostic.

  Factori de risc

  factorii care pot crește riscul de a suferi de cataracta:

  – L’’vârsta
  – Diabet zaharat
  – Consumul excesiv de alcool
  – te Expune excesiv la razele soarelui
  – L’expunerea la radiații ionizante, raze X și radioterapie
  – membri de Familie cu cataractă
  – hipertensiune arterială
  – Greutate excesivă
  – Leziuni sau inflamații în ochi,
  – chirurgie trecut
  – Utilizarea de medicamente cu corticosteroizi pe termen lung
  – Fum

  Prepararsi alla vizita medicala

  Dacă observați schimbări în viziunea ar trebui să se consulte medicul dumneavoastră. Dacă medicul consideră că nu există o cataractă, atunci puteți merge la un specialist care poate efectua operația de cataractă (oftalmolog).

  de multe ori, vizitele nu sunt de foarte mult timp, și din moment ce există atât de multe lucruri de spus, e bine să fii pregătit pentru a vizualiza. Aici sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta să fie pregătiți și știu ce să fac în timpul examenului medical.

  Ce să fac

  1. Fă o listă cu toate simptomele tale, chiar și cele care nu sunt legate la probleme de vedere.
  2. Scrie toate datele personale, inclusiv orice stres sau schimbări majore în stilul de viață.
  3. Scrie l’o listă a tuturor medicamente, vitamine sau suplimente pe care le luați.
  4. Aduce un membru al familiei sau un prieten. Se poate întâmpla să uiți o’important informațiile primite în timpul o vizită medicală. Partenerul tau poate ajuta să vă amintiți toate informațiile necesare.
  5. Face o listă de întrebări pentru a cere medicul dumneavoastră.

  timp de vizita este scurtă, de aceea este recomandabil să se facă o listă de întrebări pentru a face cea mai bună utilizare a timpului de vizita. Comandat la întrebări în ordinea importanței, în cazul în care expirarea timpului. Pentru problema de cataractă, cheie întrebări sunt:

  – cataracta este cauza probleme de vedere nocturn/diurn?
  – problemele pot avea și alte cauze, precum?
  – Ce tip de test ar trebui să fac?
  – trebuie să se supună operației de cataractă?
  – L’operația de cataractă va corecta problemele de vedere?
  – Ce risc pot rula prezentarea la o interventie chirurgicala pentru cataracta?
  – asigurarea va acoperi costul de’intervenție (în funcție de țară’sursa)?
  – pot conduce la urma l’s operatie?
  – După operația de cataractă și cât de mult este reabilitarea?
  – cât timp activitățile de zi cu zi va fi restricționată după operația de cataractă?
  – Cât timp trebuie să aștepte înainte de a mă pot pune ochelari noi?
  – costul de chirurgie a cataractei vor fi acoperite dacă utilizați Medicare?
  – Cât timp pot să aștept înainte de a decide dacă să se supună operației sau nu?
  – Există riscuri în întârzierea operației de cataractă?
  – Dacă aș avea o intervenție chirurgicală, după un an sau mai mult, nu vor fi probleme pentru a restabili viziune prin operatie?
  – Dacă am decide să nu facă operația imediat, ce pot face pentru a atenua viziunea mea schimbări?
  – Cum să știu dacă-mi cataracta este mai rău?
  – am alte tulburări sau boli. Cum pot să le gestioneze mai bine?
  – trebuie să adere la anumite reguli sau comportamente ?
  – pot consulta broșuri sau alte materiale de informare? Există site-uri care se specializează în boala?
  – Cum vor fi stabilite în succesive vizitele de control?

  Articol similar:  De stomatologie va fi mai autonom

  În plus față de întrebările pe care le-am pregătit să întrebați medicul dumneavoastră, adresați-vă mereu pentru clarificare, dacă nu înțeleg ceva.

  Ce întrebări să te aștepți de la medicul dumneavoastră

  Probabil medicul va pune o serie de întrebări. Răspunde prompt, acest lucru vă va permite să aveți mai mult timp pentru a aborda alte puncte. Aici este ceea ce puteți cere medicului:

  • Cand ai inceput simptomele?
  • Frecvența simptomelor este un continuu sau ocazional?
  • Suferă de vedere, s-a stins în lumina zilei?
  • Are dificultăți de conducere?
  • Viziunea probleme face dificil de citit?
  • Vederii ei, este dificil de a efectua munca Lui?
  • Ai mai suferit o interventie chirurgicala tot’ochi?
  • Ați suferit vreodată de leziuni la nivelul globului ocular?
  • Ai primit un diagnostic de inflamație a’iris?
  • Ai primit radioterapie?
  • Luați medicamente în acest moment?

  Diagnostic e test

  Pentru a determina daca suferi de cataracta, specialistul va examina istoricul medical și simptome, și va efectua o oftalmic. Medicul poate efectua mai multe teste, inclusiv:

  – și de Citire a tabelului de măsurare, încercare vizuală (acuitatea vizuală). Acest test foloseste un tabel de litere, în scopul de a stabili capacitatea de a citi este mai mare, tot drumul până la cele mai mici. Testul este efectuat pe fiecare ochi separat, acoperindu-l’.

  Folosind un tabel cu litere progresiv mai mici, l’ ochi medicul va determina dacă aveți o viziune de 10 zecimi, sau dacă ochii arăta defectele de deteriorare.

  lumina și l’zoom pentru a controla l’examen oftalmologic cu lampa cu fantă). Acest dispozitiv permite toate’oftalmolog pentru a mări și de a examina fața’ochiul și structura acestuia.

  instrumentul utilizează o lumină strălucitoare pentru a examina corneei, l’ irisului, cristalinului, și spațiul dintre iris și cornee. În acest fel este mai ușor pentru a vedea toate piesele de’s ochi și, eventual, de a detecta anomalii.

  Dilatarea pupilei (pentru examinarea retinei). Pentru examinarea retinei, ochiul tău medicul va folosi picături dilatanti în ochi să se dilate pupila. În acest fel, partea de jos a’ochiului (retina), va fi mult mai vizibil și ușor de a examina.

  oftalmolog poate examina cristalină a identifica orice semne de cataracta, folosind o lampă cu fantă sau un oftalmoscop.

  Medicamente și tratament

  Când să treacă prin toate’chirurgie

  se Consulte cu medicul dumneavoastră să știe dacă l’de intervenție. Cele mai oftalmologi recomanda depune toate’intervenția de cataractă când cataracta începe să influențeze stilul de viață sau a preveni activitățile de zi cu zi, cum ar fi cititul sau condusul pe timp de noapte.

  Împreună cu medicul dumneavoastră puteți decide când este timpul să se supună operației de cataractă. În aproape toate cazurile, l’de intervenție nu este necesară, deoarece, de obicei, cataracta nu creează probleme, deoarece’s.

  Dacă vă decideți să așteptați pentru a face l’operație, acest lucru nu va afecta capacitatea de a rezolva tulburare, dacă mai târziu decideți pentru a opera sistemul. Reflecte și să ia în considerare argumentele pro și contra de’operația de cataractă, în consultare cu medicul dumneavoastră.

  Dacă alegeți să nu fie supuse operației de cataractă acum, medicul poate recomanda teste pentru a verifica periodic pentru a vedea cum evoluează cataracta. Numărul de vizite va depinde de starea de ochii tai.

  Cum pot rula l’chirurgia cataractei

  în Timpul’operatia de cataracta cristalinul neclară este eliminat și înlocuit cu un cristalin artificial clar. De cristalin artificial, numit lentile intraoculare, este plasat la același punct de obiectivul dvs., și rămâne în’ochi permanent.

  Articol similar:  Gripa a, Novartis, în 2009, o creștere a veniturilor

  Unii oameni care suferă de alte boli oculare și nu se poate utiliza un cristal artificial. În aceste cazuri, după îndepărtarea cataractei, puteți utiliza lentile de contact sau ochelari pentru corectarea vederii.

  operația de cataractă este, în general, un ambulatoriu, prin urmare, nu va trebui să mai stea în spital după ce l’s operație.

  în Timpul’operația de cataractă, l’de îngrijire a ochilor folosind l’anestezie locală în parte a pomeților și în jurul valorii de toate’s, dar pacientul, de obicei, rămâne treaz tot timpul dell’operație.

  pe L’chirurgia cataractei este, de obicei, în condiții de siguranță, cu toate acestea, pot să apară hemoragii și inflamații. Există, de asemenea, riscul de dezlipire de retina .

  După procedura, veți auzi un pic de ‘disconfort pentru câteva zile. De obicei, recuperarea completă durează aproximativ opt săptămâni.

  Dacă aveți nevoie de operație de cataractă la ambii ochi, medicul va programa o interventie chirurgicala pentru a elimina cataracta în al doilea ochi de o lună sau două după prima operație.

  acasă căi de Atac și stil de viață

  În’teptare’s operație, aveți posibilitatea să urmați câteva sfaturi pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi:

  – asigurați-vă că prescrierea de ochelari este corect
  – Ajuta cu o lupă în timpul lecturii
  – Adăugați mai multe lămpi în casă sau crescut de l’iluminat
  – atunci Când te duci afară în timpul zilei, nu uita de ochelari de soare sau pus pe o pălărie pentru a reduce efectul de orbire
  – Evitați să conduceți pe timp de noapte

  Aceste măsuri de auto-medicatie pentru a limita disconfortul de cataractă, dar ca cataractă progresează, vederea s-ar putea înrăutăți. Doar vederea încețoșată începe să creeze probleme în viața de zi cu zi, începi să te gândești de a avea o operație de cataractă.

  de Prevenire

  nici un studiu Nu a demonstrat cum pentru a preveni cataracta sau incetini progresia cataractei. Cu toate acestea, medicii cred că de mai multe strategii pot fi utile, inclusiv:

  – se Supună controalelor periodice. Examene oftalmologice frecvent poate ajuta pentru a interveni în timp, pe de cataractă și alte tulburări de’ochi. Adresați-vă medicului dumneavoastră frecvența este ideal pentru un examen oftalmologic.

  – Elimina fumul. Adu doctorul cele mai bune metode de a renunta la fumat. Există medicamente, grupuri de sprijin, și alte căi de atac eficiente.

  – Reduce consumul de alcool. L’abuzul de substanțe alcoolice poate crește riscul de cataractă.

  – Purta ochelari de protecție. Lumina soarelui poate deteriora’ochi și provoca riscul de cataractă. Purta ochelari de soare cu protecție la razele UVB, când sunteți’deschide.

  – preia controlul de alte tulburări sau boli. Monitoriza în mod constant starea dumneavoastră de sănătate, dacă aveți diabet zaharat sau alte boli care pot crește riscul de dezvoltare a cataractei.

  – să Păstrați o greutate echilibrată. Încercați să păstrați greutatea formă de exercițiu constant. În cazul celor supraponderali sau obezi, încercați să piardă în greutate într-o manieră treptată, prin reducerea l’aportul caloric și de a face mai multe exerciții fizice în fiecare zi.

  – Consumat o mulțime de fructe și legume și de a face o dieta sanatoasa. Mânca diferite tipuri de fructe și legume asigură l’aportul de substanțe nutritive esențiale și vitamine, care sunt utile pentru toate’corpul. Antioxidantii conținute în legume și în fructe ajută la menținerea sănătății ochilor.

  până în Prezent, nici o cercetare științifică a verificat că antioxidantii sunt luate ca pastile și suplimente poate ajuta să lupte formarea de cataracta. Cu toate acestea, o mare populație bazate pe studiu recent a arătat că o dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale a fost asociat cu un risc redus de a dezvolta cataracta. Prin urmare, o regulă bună este de a consuma fructe și legume pentru a obține beneficii maxime din aceste substanțe.

  © REPRODUCERE REZERVATE