Ce C’’ În Piscină?

’apa este albastru strălucitor și arată foarte primitoare pe o zi fierbinte de vară. Dar știți cu adevărat ce ești cufunda atunci când intră în piscină?

ne Gândim la pipi si caca, pentru a începe cu. Dacă credeți că clor, a vă proteja de aceste și alte atrocități, cred din nou.

“oamenii cred că l’apa unei piscine cu clor este steril. Dar, în realitate, de îndată ce acesta intră într-un corp uman, nu mai este steril. Există bacterii si germeni care pot intra în’de apa”, spune Thomas Lachocki, Doctorat, CEO al National Piscină Fundație.

Cei microbi și bacterii, venind de la tine si vecinii tai sunt înotători, face dificilă pentru clor, sarcina de a l’s apă curată.

Unul dintre principalii vinovați: l’urină. Adevăratul motiv pentru care de multe ori înoată ochii lor devin roșu și iritat, nu este vina clor, dar pentru o anumită reacție a provocat’de urină amestecat cu clor, continuă Lachocki.

atunci Când clorul este lupta împotriva’urină umană și alte deșeuri, acesta își pierde proprietățile sale de protecție împotriva altor germeni care se găsesc în mod normal în piscină, spune el
Michele Hlavsa, RN, MPH, șef al CDC, aer Sănătos Program.

clor este amestecat cu alte substanțe corpului nostru pe care le eliberează în’de apă, și apoi c’are un clor concentrație mai mare pentru a ucide germenii. În practică se folosesc clor pentru a curata ceea ce iese din corpul nostru”, adaugă Hlavsa. cercetările au calculat că, în medie, o persoană aduce în piscina:

• sau 0,14 grame de materii fecale
• Una sau două cutii de sudoare
• O ceașcă de urină
• Și miliarde de microbi prezente pe piele
• Copiii pot aduce până la 10 de grame de fecale în piscină. Dacă 1.000 de copii au fost la un parc de apă, 10.000 de grame de caca – 10 kg – toate vor fi potențial plasat în’de apa.

Articol similar:  Sucuri naturale pentru a avea grijă de menopauza

Alte riscuri

pe L’apa din piscină, de asemenea, poate duce la alte boli precum hipotiroidism, E. coli, și legionella. Clorul ucide aceste bacterii, dar în această perioadă scurtă de timp înainte de a fi ucis, de fapt, să înghită chiar și o cantitate mică de d’apa poate face să te simți rău.

în Loc de cryptosporidium, un parazit care se găsește în diaree, poate supraviețui mai mult de 10 zile, în’apa cu clor, și ne poate face rău pentru câteva săptămâni.
Un studiu din 2012 a examinat 69 înotători afectate de o boală transmisibilă de apă.
Din cei 69, jumătate era bolnav din cauza parazitului crypto.
“crypto este rezistent la clor,”, spune Lachocki .

locale și guvernele de stat, setați reguli pentru a păstra în condiții de siguranță și sub control în piscine și centre de wellness.
Dar, potrivit CDC, doar 68% dintre departamentele de sănătate să efectueze controale și inspecții la piscine publice.

ministerul sănătății a stabilit valori standard de clor între 1,0 și 3,0 părți per milion.

Ce poți face

Lachocki recomand achizitionarea unui kit pentru a măsura nivelul de clor și ph-ul de la piscină. Prea mulți microbi pot cauza prăbușirea de’eficacitatea clor.
“înotătorii trebuie să fie responsabil, este vorba de a acționa în prima persoană pentru a proteja sănătatea lor”, spune Lachocki.

de asemenea, Este recomandabil să se ia un duș înainte de a intra în piscină și pentru a evita intrarea în apă, dacă sunteți bolnav.

Alte măsuri pentru a preveni răspândirea de germeni:

• nu înghiți l’apa din piscina
• Nu urina/fecale în apă
• Ia pauze pentru a merge’apă
• Verificați în mod regulat scutece și schimbați-le departe de piscina

Articol similar:  Lapte A1 și A2

© REPRODUCERE REZERVATE