Chirurgia Poate Ajuta La Adolescenții Cu Migrene Frecvente

cercetare sugerează că o intervenție chirurgicală pentru a se vindeca l’migrena poate fi o alegere eficientă pentru cei care nu au primit ajutor de la tratamentele standard.

In cadrul studiului, cercetatorii de la case Western Reserve University Scoala de Medicina din Cleveland au examinat înregistrările clinice de 14 pacienți, cu o’cu o vârstă medie de 16 ani.

La adolescenți cu migrena care nu au răspuns bine la alte tratamente, “terapia chirurgicală poate oferi ameliorare simptomatică în frecvența, durata și severitatea dureri de cap migrenă la pacienții cu anatomie site-uri de amorsare identificabil “ a scris autorii studiului.

cu toate Acestea, cel puțin un expert în cap ridică îndoieli cu privire la valoarea de procedura, ceea ce sugerează un posibil efect placebo.

rezultatele studiului au fost publicate in numarul din iunie de Chirurgie Plastica si Reconstructiva.

Potrivit National Institutes of Health ,migrene sunt atacuri recurente de dureri de cap, de la moderată până la severă. Toate’opt la suta din copii si adolescenti sufera de migrene, potrivit informațiilor din acest studiu.

opțiuni pentru tratamentul de’migrenă de-a lungul anilor, dell’teen ani de calmare a durerii-the-counter de droguri, nazale sumatriptan (Imitrex), și o medicină preventivă numit topiramat, după cum a afirmat autorii studiului. Un studiu anterior a constatat că aproape un sfert din adolescenții tratați încă mai avea dureri de cap după tratament.

pe L’actualul studiu a examinat dacă o intervenție chirurgicală ar putea fi o’opțiune eficient sau nu pentru acești oameni.

pe L’intervenția în cauză este de fapt o procedura de chirurgie plastica, care decomprimă un nerv sau elibereaza un punct de declanșare care credeți că este cauza’migrenă. L’proiectul a fost dezvoltat dupa ce medicii au constatat că pacienții cu migrenă, care sunt supuse la anumite proceduri cosmetice sunt efectuate, cum ar fi, de exemplu, un facelift la partea din față, au avut mai puține dureri de cap în urma, în conformitate cu l’principalul autor al studiului, dr. Bahman Guyuron, profesor emerit de chirurgie plastica de la case Western. Guyuron a dezvoltat tehnicile utilizate în operația de migrena.

Articol similar:  Remedii si tratament pentru gastrita gastrita de stres emoțional

Există mai multe site-uri în cap și față, care sunt considerate a fi inițierea site-uri comune de l’migrena, a spus el Guyuron. Înainte de a dell’de intervenție, pacienții sunt sfătuiți să țină un jurnal de simptome de migrenă și de a scrie în jos în cazul în care începe dureri de cap lor. Site-ul de declanșare poate fi, de asemenea, confirmat prin injectarea unei cantitati mici de anestezic local în site-ul pentru a vedea dacă l’migrena îmbunătățește sau cu ajutorul unui aparat Doppler cu ultrasunete pentru a verifica vasele de sange care pot interveni pe nervi.

Toate procedurile au fost efectuate de către Guyuron. Verificări suplimentare sunt efectuate în medie pentru mai mult de trei ani.

rezultatele au arătat că cinci pacienți au fost libere de simptome de’dureri de cap după ce l’de intervenție. Pentru cei care încă mai suferea de dureri de cap, adică frecvența de dureri de cap la copii, în cursul unei perioade de 30 de zile a trecut de la 25 la cinci. De asemenea, durata și severitatea dureri de cap lor a scăzut. Un pacient a avut o îmbunătățire în frecvența de dureri de cap, dar a avut atacuri mai puțin severe și de durată mai scurtă, în funcție de studiu.

cu toate Acestea, nu fiecare adolescent care a l’migrena este un candidat pentru o interventie chirurgicala, au subliniat autorii studiului. Intervenția chirurgicală ar trebui să fie rezervate pentru adolescenți a căror migrena nu a răspuns la alte tratamente și care va continua, probabil, să suferi ca adulți, a spus Guyuron.

“Unii adolescenți sunt prea mari pentru l’migrenă”, a spus el. Este important să se uite la cazuri de migrene în familie. Dacă membrii familiei au avut migrene chiar și după ce l’adolescenta, “este aproape un fapt pe care l’adolescentul va continua să aibă migrene la varsta adulta”, a spus el.

Articol similar:  Ce este cancerul colorectal

cu toate Acestea, l’chirurgie ,atât pentru copii și adulți, care este efectuată de către chirurgi din material plastic, este subiect de dispută între specialiști în dureri de cap și migrene.

o intervenție chirurgicală pentru tratamentul de’migrena nu este reversibilă și poate avea implicații pe termen lung, a declarat dr. Andrew Hershey, un purtator de cuvant al American Foundation Migrena , și directorul de neurologie de la Cincinnati Copii’s, Spital și Centru Medical. El a spus că au existat erori în modul în care acestea au fost efectuate, studiile de chirurgie la adulți, cum ar fi lipsa unui grup de control.

Acest studiu de chirurgie a’migrenă la adolescenți nu au avut un grup de control, ceea ce înseamnă că rezultatele ar putea fi din cauza un efect placebo, a adăugat la Hershey. “L’efectul placebo poate ajunge la 70% cu copii care suferă de tulburări’”, a spus el. Pentru durerile de cap vin și se duc, desigur, s-ar părea că a existat o îmbunătățire, a explicat el.

“Acest lucru nu este un tratament încercat,”, a spus Hershey. El a adăugat că l’operația este costisitoare și nu pot fi acoperite de asigurările de sănătate.

Guyuron spus că nu crede că rezultatele se datorează unui efect placebo.

“am cel puțin 400 de pacienți fără migrenă timp de cel puțin 14 ani,”, a spus el, adăugând că mai multe studii de chirurgie a’migrenă au fost publicate rezultate bune.

© REPRODUCERE REZERVATE