Conjunctivita: Ghid Complet

conjunctivita: o inflamație sau infecție a conjunctivei, care este, membrană transparentă, care căptușește pleoapele și acoperă partea albă a globului ocular. Atunci când vasele de sânge ale conjunctivei sunt inflamate, ele pot deveni mai vizibile. Aceasta este ceea ce provoacă roșeață în ochi. Conjunctivita este, în general, cauzată de o infecție bacteriană sau virală sau o alergie reacție. Poate afecta unul sau ambii ochi.

conjunctivita este neplăcut, dar rareori afectează vederea. Tratamentul poate ajuta la diminuarea disconfortului dar pentru că nu pot fi infecțioase, diagnosticul precoce și terapia poate ajuta la delimitarea acesteia de răspândit.

conjunctivita poate afecta ambii ochi sau numai unul. Semnele si simptomele sale includ:

1. Roșeață
2. Mâncărime
3. O percepție ca un „cereale”
4. O crusta care se formează în timpul nopții și că poate preveni toate’ochi deschis până în dimineața
5. Lacrimă

atunci Când pentru a vedea un medic?

vă recomandăm să Vă adresați medicului dumneavoastră dacă observați semne sau simptome care credeți că ar putea fi important. Conjunctivita poate fi foarte contagios timp de 2 săptămâni după simptomele. Diagnosticul și tratamentul precoce poate fi în măsură să protejeze pe cei care trăiesc în jurul tău. Dacă purtați lentile de contact, mai bine nu mai utilizați-le imediat ce simptomele încep. Dacă ochii nu se ameliorează în termen de 12 până la 24 de ore, este convenabil pentru a face o programare cu un doctor de ochi, care poate verifica pentru a vedea dacă sunt suferă de o infectie mai grava a ochilor asociate contact cu l’utilizarea de lentile.

de Asemenea, în acest fel puteți diagnostica alte boli grave de ochi necesită tratament de urgență dacă vă confruntați cu durere, sensibilitate la lumină sau vedere încețoșată.

Unele dintre motivele de apariția conjunctivitei sunt:

1. Virusul
2. Bacterii
3. Alergii
4. Un agent chimic în’s
5. Un obiect străin în’s

Conjunctivita virale și bacteriene

Conjunctivita bacteriene și virale pot afecta unul sau ambii ochi. Cel de-al doilea produce, de obicei, din material apoase, în timp ce virală produce adesea lichid galben-verde. Ambele tipuri pot fi asociate cu raceala sau semne de infecție respiratorie, cum ar fi o durere în gât. Cele două tipuri de infecții virale și bacteriene, sunt foarte contagioase. Sunt transmisibile prin proximitate cu secretii la ochi de cineva care este infectat; adulții și tinerii se pot dezvolta ambele tipuri de conjunctivita bacteriană este mai frecventă în a doua decât în prima.

Conjunctivita, de tip alergic

conjunctivita alergica afecteaza ambii ochi si este o reactie la ceva care provoacă alergie, cum ar fi polenul. Ca o reacție la un alergen, este produs un anticorp numit imunoglobulina E (IgE), care declanseaza celule speciale numite „celule catarg” în mucoasa ochilor și ale tractului respirator inflamație, inclusiv histamine. Eliberarea de histamină în organism poate produce o serie de semne și simptome alergice. Dacă aveți conjunctivită alergică, puteți încerca mâncărime intensă, o mulțime de rupere și nota o inflamatie a ochilor – precum și strănut și pierderea nazale apoase.

Articol similar:  Dieta de Fitness Pentru Uscare Rapida - 20 Dicas e

Conjunctivita care rezultă din iritarea

O iritatie de la o substanță sau obiect străin în ochi poate provoca conjunctivita. De multe ori, baie și curățarea de ochi pentru a scapa de substanță chimică de obiect provoacă roșeața și iritarea. Semne și simptome, care ar putea duce la lacrimarea ochilor, intensă și de descărcare de gestiune mucoase, de obicei, se încadrează într-o zi sau două.

riscul de conjunctivită crește cu:

1. L’expunerea la ceva de care suferiți de o alergie (conjunctivita alergica)
2. L’expunerea la cineva infectat cu forma bacteriene sau virale
3. L’și utilizarea de lentile

in Ambele copii si adulti, conjunctivita poate provoca roșeață în cornee. Acest lucru poate afecta vederea. Imediat diagnostic și tratament de la medicul poate reduce riscul de complicatii. Consultați-vă medicul dacă există simptome care vă îngrijorează. Dacă semnele și simptomele persistă sau se agravează în ciuda tratamentului, medicul dumneavoastră vă poate referi la un oftalmolog. Dacă patologie este cauzata de alergeni, poate fi necesar să se consulte un specialist in alergii.

Ca cu fiecare vizita, este o idee bună să fie bine pregătit. Aici este unele informații despre unde să fie gata.

Ce poți face

1. Să fie conștienți de orice restricții privind pre-programare. Amintiți-vă să vă întreb dacă aveți nevoie pentru a face ceva în avans, astfel ca nu mai purta lentile de contact, sau să se abțină de la’utilizarea de picături pentru ochi.
2. Lista toate simptomele care le-ați întâlnit, inclusiv cele care par fără legătură cu motivul pentru care a fost fixat, l’s numire.
3. Fă o listă cu toate medicamentele, vitaminele și suplimentele pe care le luați.
4. O listă de întrebări pentru a cere medicul.

Pentru conjunctivita, unele întrebări fundamentale a cere medicului sunt:

1. Ceea ce este cel mai probabil cauza simptomelor mele?
2. Ce tip de test am nevoie?
3. Ce tratamente sunt disponibile?
4. Cât de mult timp poți fi contagios’la începutul tratamentului?
5. C’este o’s generic alternative la medicamentele prescrise?
6. Broșuri sau alte materiale tipărite care pot aduce cu mine? Ce site-uri recomandati?
7. Trebuie să ne întoarcem pentru un check-up?
8. Este o amenințare pentru punctul meu de vedere?

la Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

medicul va pune o serie de întrebări. Să fie pregătit să răspundă:

1. Când el a început să experimenteze simptome?
2. Simptomele sunt continue sau ocazional?
3. Cât de grave se consideră că simptomele?
4. Nu este ceva care are de a îmbunătăți simptomele?
5. Există ceva care face simptomele mai rau?
6. Simptomele afectează un ochi sau ambii ochi?
7. Folosesc lentile de contact?
8. Cum pentru a curăța lentilele de contact?
9. Cum de multe ori inlocuieste carcasa de lentile de contact?
10. A avut contact apropiat cu persoane care au conjunctivita, sau simptome de raceala sau gripa?
11. Vederea este afectată?

Articol similar:  Accident vascular cerebral: L’Impact Emotional este Adesea trecute cu vederea

ce puteți face în timp

Dacă utilizați lentile de contact, scoateți-le până după vizita medicală. Spălați-vă mâinile des, pentru a reduce riscul de infectarea altor persoane. Nu împărtășesc prosoape cu alte persoane pentru același motiv. Ai putea încerca lacrimi artificiale sau comprese calde sau reci la ochii pentru câteva minute, de mai multe ori pe zi. Această procedură poate atenua disconfortul până la programare la un doctor.

Pentru a determina daca suferiti de conjunctivita, medicul va cere istoricul medical, simptomele tale, și de a examina ochii; se poate solicita, de asemenea, un eșantion de stari oculare pentru analiza dacă:

1. suferiți de un caz foarte grav de conjunctivita
2. corneea sunt afectate
3. ați avut infecții repetate care nu raspund la tratament

în Cazul în care conjunctivita este cauzata de alergii, medicul poate sugera alergie de testare pentru a ajuta la a determina care anumite alergeni aveți nevoie pentru a evita.

Tratament pentru cazurile de conjunctivita tip bacteriene

Mai mult de jumătate din toate cazurile de conjunctivita bacteriana se vindeca într-o săptămână sau două, fără tratament. L’dacă luați un antibiotic poate accelera procesul de vindecare. Medicul poate prescrie un antibiotic picături pentru ochi sau unguent. Unguentul poate limita a vizualiza până la 20 de minute după ce l’de aplicare.

Cu ambele medicamente, puteți începe să se simtă mai bine în câteva zile, dar trebuie să urmați instrucțiunile medicului și de a folosi antibiotice pentru l’întreaga perioadă determinată de timp. Acest lucru ajută pentru a preveni l’infecții recurente.

tratament pentru cazuri de conjunctivită virală

În cele mai multe cazuri, nu există nici un tratament pentru conjunctivita virala. Medicul poate comanda un medicament antiviral dacă aceasta este cauzată de virusul herpes simplex. Conjunctivita virala de multe ori începe la un ochi și apoi infectează’celălalt ochi într-o chestiune de câteva zile. Semne și simptome, probabil, se va îmbunătăți cât mai curând virus va lua cursul în una sau două săptămâni.

Tratament pentru conjunctivita alergica

Dacă suferă de conjunctivită alergică, medicul poate fi capabil de a prescrie unul dintre diferitele tipuri de picături pentru ochi pentru persoanele cu alergii. Acestea pot include:

1. Medicamente care ajuta la controlul reacții alergice, de exemplu, o combinație de antihistaminice și alte medicamente, numite „celule-catarg stabilizatori”.
2. Medicamente care ajuta la controlul dell’inflamație, cum ar fi decongestionante, steroizi și picături pentru ochi anti-inflamatorii.

de asemenea, Încercați aceste sfaturi pentru a face față cu semne și simptome de conjunctivita:

1. Aplica o compresa la ochi. Să-l pregătească, se înmoaie o cârpă în apă curată și stoarceți-o. Apoi se aplică ușor pe pleoape închise timp de câteva minute de mai multe ori pe zi. În general, o compresa de apă caldă este mai relaxant. Dar puteți folosi, de asemenea, o compresa calda, daca te simti mai bine.
2. Dacă conjunctivita afecteaza doar un singur ochi, nu atingeți ambii ochi, cu același material. Acest lucru reduce riscul de răspândire a unei infecții de la un ochi pentru că-l’.
3. Utilizarea de picături pentru ochi. Așa-numitele „lacrimi artificiale” pot reduce simptomele. Unele includ antihistaminice sau alte componente care pot fi utile pentru persoanele care suferă de conjunctivită alergică.
4. Evita picături pentru ochi pentru ochi roșii pentru că tinde să funcționeze de la început, dar apoi se poate face apariția unor noi roseata.
5. Ai mai purta lentile. În acest caz, este mai bine să renunțe până când ochii se simt mai bine. Cât de mult timp va fi necesar depinde de ceea ce este cauza conjunctivita.
6. Adresați-vă medicului dumneavoastră aveți nevoie pentru a arunca cele de unica folosinta. Dacă acestea nu sunt de unică folosință, și amintiți-vă să curățați-le bine înainte de reutilizare.
7. Evitați orice care provoaca simptome. Acest sfat poate fi util dacă sunteți care suferă de conjunctivită alergică.
8. Spălate de multe ori hainele. Acest sfat poate fi util dacă sunteți care suferă de conjunctivită alergică.
9. Baie sau duș înainte de culcare. Acest sfat poate fi util dacă sunteți care suferă de conjunctivită alergică.

Articol similar:  Cum să obțineți să se spele pe dinți

Prevenirea răspândirii de conjunctivita

de bune Practici de igienă ajută pentru a controla răspândirea de conjunctivita. De exemplu:

1. Nu atingeți ochii, cu mâinile și degetele.
2. Se spală de mai multe ori pe mâini.
3. Doar folosi prosoape și șervețele.
4. Nu partajați cu alte persoane prosoape.
5. Schimba fețe de pernă de multe ori.
6. Evita înot în piscină.
7. Arunca produsele cosmetice, cum ar fi rimel.
8. Nu împărtășesc produse cosmetice sau produse de igienă personală în zona ochilor.
9. Utilizarea de antibiotice pentru l’întreaga perioadă determinată de timp.

simptomele pot rezolva în trei până la șapte zile. Copiii cu conjunctivita virala poate fi contagios pentru o săptămână sau mai mult. Copiii se pot intoarce la scoala cand roseata dispare.

Dacă copilul dumneavoastră are conjunctivita tip de bacterii, ține departe de școală până după tratament. Majoritatea școlilor și facilități de îngrijire-toate’copilărie necesita mici așteptați cel puțin 24 de ore după ce l’la începutul tratamentului, înainte de a merge înapoi la școală. Verificați cu medicul dumneavoastră în cazul în care aveți orice întrebări despre când copilul dumneavoastră poate reveni la activitățile sale.

Evita tip de conjunctivita neonatala

ochii copilului sunt supuse bacterii care sunt de obicei prezente în canalul de uter de la mama, este bacterii care cauzeaza simptome la mama și, în cazuri rare, copiii pot dezvolta o grea formă de conjunctivită, cunoscut sub numele de „oftalmie neonatorum”. Această boală are nevoie de tratament, fără întârziere, pentru a păstra vedere. De aceea, imediat după naștere, se aplică un unguent de tip antibiotic în ochii fiecărui copil, acest lucru ajută pentru a preveni l’infecție în ochi.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE