Risc Crescut De Cancer La Femeile Sedentare

Un studiu publicat în “Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri și Prevenție”, spune că femeile care sunt prea mult timp stând în timpul liber crește riscul de cancer. Această cercetare se explică cum un stil de viata sedentar afectează sănătatea.

“eu Cred că este un lucru extrem de interesant. În ultimii ani, c’este o creștere tot mai mare a numărului de persoane care își petrec timpul stând de prea multe ore și nu își exercită, ignorând riscurile pe care aceasta le presupune. Numai în ultimii ani am văzut studii specifice privind cancerul.”, spune Karen Basen-Cf director al Centrului pentru Echilibrul Energetic și de Prevenire a Cancerului și de Supraviețuire de la MD Anderson Cancer Center.

cercetarea A implicat 184.000 adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, înscriși de către Societatea Americană de Cancer de Prevenire a Cancerului de Studiu II Nutriție Cohorta. Voluntarii au trebuit să răspundă la un chestionar în care au fost întrebați câte ore au lucrat, câte ore au practicat exerciții fizice, efectuate pentru activitățile casnice, și-au așezat să se odihnească, ma uit la TV, citesc sau să se joace cu dispozitive electrice.
Ulterior, cercetătorii au urmat 69.260 bărbați și 77.462 femei, respectiv 13 și 16 ani și față de sănătatea lor parametri.

în ceea ce privește femeile, vestea nu este bună. Cei care s-au așezat pentru mai mult de 6 ore pe zi au avut un procent mai mare de 10% de a contracta o formă de cancer, comparativ cu cei care au rămas așezat pentru mai puțin de 3 ore. Femeile stau mai mult de șase ore pe zi au avut un 65% mai mare risc pentru mielom multiplu, un 10% mai mare risc pentru cancerul de sân, și mai mari cu 43% riscul de cancer ovarian, comparativ cu colegii lor care a stat timp de mai mult de trei ore pe zi.

Articol similar:  Faringite: cura naturali

Chiar dacă oamenii, în general, au un risc crescut de cancer, studiul a constatat că barbati obezi care au fost sta pentru perioade lungi de timp, a avut un 11% mai multe riscuri de a dezvolta cancer.

“Este interesant de remarcat că efectele activității fizice reduse nu sunt la fel de evidente la bărbați. Cred că există anumite corelații, în special între cancerul de ovar, cancerul de sân și de endometru, și faptul de a fi foarte sesiuni de”, spune Basen-Cf.

timp petrecut stând pot fi asociate cu alte comportamente nocive pentru sănătate, cum ar fi junk food. Dr. ssa Natalie Azar a spus că stând prea mult timp poate afecta negativ metabolismul și de a crește nivelul de grăsime și estrogen în organism, cauzele majore de sex feminin tipuri de cancer.

Aceste rezultate contribuie pentru a evidenția riscurile de sănătate de un stil de viata sedentar, dar potrivit Basen,-a se vedea, de asemenea, această cercetare are limite.

“datele Sunt auto-raportate. Oamenii s-au pus o serie de întrebări pentru a calcula o medie de cât de mult timp au petrecut stând, și acest lucru este un fapt care variază de la zi la zi, și poate fi dificil să vă amintiți.”

© REPRODUCERE REZERVATE