Deshidratarea La Adulți: Ghid Complet

1. Prezentare generală
2. Cauze de deshidratare la adulți
3. Simptomele de deshidratare la adulți
4. Când să solicite asistență medicală
5. Examene și teste
6. Îngrijire la domiciliu
7. Îngrijire medicală
8. Medicamente
9. În următoarele zile
10. Vizite și inspecții
11. Prevenirea
12. Recuperarea fizică

1 – Panoramica

deshidratarea este o boala care apare atunci cand pierderea de fluide corporale, cea mai mare parte de apă, care le depășesc pe cele din prezent. Cu deshidratare, apă, frunze de celule și organe în cantități mai mari de dreapta, care ne ia prin ceea ce bem. Vom pierde apă în fiecare zi sub formă de vapori de apă în respirație și elimina sudoare, urină și fecale. Împreună cu l’de apă, ieși chiar și cantități mici de săruri.
Când ne-am pierde prea multă apă, corpurile noastre pot deveni disequilibrati sau deshidratate: deshidratare severa poate duce la deces.

2 – Cauze de deshidratare la adulți

Multe boli pot provoca pierderi de lichid rapidă și constantă și duce la deshidratare:

1. Febra, expunerea la caldura, si de la prea mult efort
2. Vărsături, diaree și urinare din cauza infecției
3. Boli cum ar fi diabetul zaharat
4. L’incapacitatea de a obține adecvate de apă și alimente (ca în cazul unei persoane cu handicap)
5. O afectarea capacității de a bea (de exemplu cineva în comă, sau conectat la un aparat de respirat)
6. Nu există acces la toate’apă potabilă
7. Leziuni semnificative la piele, cum ar fi arsuri sau răni, boli grave de piele sau infecții (apă se pierde prin piele deteriorat)

3 – simptomele de deshidratare la adulți

semne și simptome de deshidratare variază de la ușoare până la severe și includ:

1. Creșterea sete
2. Gura uscată și limba umflată,
3. Slăbiciune
4. Amețeli
5. Palpitații (senzația de pounding inima sau „sărind”)
6. Confuzie
7. Lentoarea în mișcări sau letargie
8. Leșin
9. Incapacitatea de a transpira
10. O scădere în producția de urină

de Asemenea, culoarea urinei poate indica deshidratare. Dacă l’urina este concentrată și galben sau galben-portocaliu adânc, poate fi deshidratat.

4 – Când să solicite asistență medicală

Sunați-vă medicului dumneavoastră dacă persoana este deshidratata, încercați una dintre următoarele simptome:

1. A crescut sau vărsături constantă pentru mai mult de o zi
2. Febră peste 38° C
3. Diaree mai mult de 2 zile
4. Pierderea in greutate
5. O scădere în producția de urină
6. Confuzie
7. Slăbiciune

persoana de la departamentul de urgență dacă prezentați aceste situații:

Articol similar:  Nu vezicii urinare hiperactive? Acestea sunt cele 6 alimente care ar trebui să evite

1. Febră peste 39° C
2. Confuzie
3. Lentoarea în mișcări sau letargie
4. Dureri de cap
5. Convulsii
6. Probleme de respirație
7. Durere la nivelul abdomenului sau în piept
8. Leșin
9. Nici o emisie de urină în ultimele 12 ore

5 – Esami e test

medicul poate efectua o serie de teste simple la examinare sau trimite probe de sânge și urină la laborator. Prin aceste perspective, medicul va încerca să identifice cauza sau cauzele care au dus la deshidratare.

Segni vitali

Febră, creșterea frecvenței cardiace, scăderea tensiunii arteriale și respiră mai repede sunt semne de potențial de deshidratare și alte boli.
Luând pulsul de presiune, și sânge în timp ce persoana este situată în jos și apoi de la picioare, timp de 1 minut poate ajuta la determinarea gradului de deshidratare. În mod normal, când ai mințit și atunci ridică-te, c’este o mică scădere a tensiunii arteriale timp de câteva secunde. Ritmul cardiac se accelerează și tensiunea arterială revine la normal. Cu toate acestea, atunci când nu’este suficient lichid în sânge, deoarece de deshidratare și viteza crește rata de inima, nu ajunge suficient sange la creier, care percepe această problemă și nu bate mai repede la inima. Dacă sunteți deshidratat, vă veți simți amețeli și senzație de slăbiciune după ce a ridicat în picioare.

Analisi delle urină

culoare și claritate de urină, greutate specifică (masa de urină este comparată cu aceeași cantitate de apă distilată) și prezența de corpi cetonici (compuși de carbon, care semnifica deshidratare) în urină ajuta pentru a indica gradul de deshidratare.
Creșterea glucozei în urină poate duce la un diagnostic de diabet zaharat sau de a indica pierderea de diabet zaharat de control și de o cauza de deshidratare. În plus, proteinele, care sunt excesive în urină pot semnala probleme renale. Semne de infecții sau alte boli, cum ar fi unele boli de ficat, poate fi detectat de test de urină.

Ematochimici

cantitatea de săruri de sodiu (sodiu și potasiu) și de zahăr, precum și indicatori de funcția renală (uree și creatinină), poate fi important să se evalueze gradul de deshidratare și cauzele posibile.
O hemogramă completă poate fi necesară în cazul în care medicul consideră a fi o’infecție cauza deshidratare. Alte teste de sânge, cum ar fi teste ale funcției hepatice, poate fi indicată pentru a găsi cauzele simptomelor.

6 – Vindeca casalinghe

Pentru a încerca să salveze deshidratat (chiar și cei care sunt vărsături) a le ajuta să ia lichide în următoarele moduri:

Articol similar:  La artrosis Cervical remedios naturales

1. Sorbind cantități mici de apă
2. Luând băuturi cu carbohidrați / electroliți. Alegeri bune sunt bauturi sportive, cum ar fi Gatorade sau soluții alternative
3. Suge gheata pe bază de sucuri de fructe sau bauturi sportive
4. Suge cuburi de gheata
5. Sorbind cu paiul (funcționează bine pentru oricine care este deshidratat din cauza unei intervenții chirurgicale a maxilarului sau răni în gură).

Să se răcească persoană, dacă a fost expus la căldură sau are o temperatură ridicată, să acționeze în următoarele moduri:

1. Scoateți toate hainele în exces și slăbiți alte haine.
2. Aer condiționat, sunt cele mai bune zone pentru a ajuta la temperatura corpului pentru a reveni la normal și rupe ciclul de expunerea la căldură.
3. Dacă l’nu este disponibil aer condiționat, crește de răcire prin evaporare, prin plasarea persoana aproape de fani sau toate’nuanta dacă afară. Pune un prosop umed în jurul persoanei.
4. Dacă este disponibil, utilizați o sticla cu pulverizator sau spray cu duze de pulverizare a apei calde de la suprafața pielii expuse la soare, pentru a ajuta la răcirea prin evaporare.
5. Evitați expunerea pielii excesiv de rece, cum ar fi pachete de gheata sau apa cu gheata. Acest lucru poate cauza constrictie a vaselor de sange ale pielii și scădere, mai degrabă decât de a crește pierderea de căldură. L’expunerea la frigul excesiv poate provoca, de asemenea, frisoane, care crește temperatura corpului, care este efectul opus sunteți încercarea de a atinge.

7 – Vindeca mediche

În departamentul de urgență înainte de a se concentreze pe refacerea volumului de sânge și apoi fluide ale corpului, apoi la determinarea cauzei de deshidratare. Dacă temperatura corpului este mai mare de 40° C, medicii continua să se răcească l’întregul corp, și poate promova de răcire prin evaporare cu fanii sau pături și băi.

înlocuirea lichidului

Dacă există greață și vărsături, începe cu înlocuirea lichidului: vi se va cere să bea electrolit / lichide care conțin carbohidrați împreună cu l’de apa. Cu toate acestea, dacă există semne de deshidratare semnificativă (de înaltă frecvența cardiacă, tensiune arterială scăzută), fluidele sunt în general administrate prin perfuzie intravenoasă. Dacă starea se îmbunătățește poate fi trimis acasă, de preferință, sub pasă de prieteni sau de familie care pot ajuta la monitorizarea bolii. Dacă rămâne deshidratat, confuz, febbricitanti și avea semne vitale, modificate, sau prezintă semne de infecție, trebuie să rămână în spital pentru continuarea tratamentului.

Articol similar:  Scleroza multiplă, prin experimentarea metodei Zamboni

8 – Farmaci

Dacă febra este cauza de deshidratare, este utilizarea de paracetamol sau ibuprofen. Acest lucru poate fi dat prin gura dacă există prezența vărsături, sau ca un supozitor rectal dacă nu puteți lua nimic pe cale orală.

9 – În următoarele zile

Apel sau de a reveni la medicul dumneavoastră sau toate’în spital, în conformitate cu instrucțiunile.

10 – Vizite și inspecții

1. Ia prescris medicamente ca regia.
2. Continua să păstrați-vă bine hidratat cu multa apa sau bauturi sportive.
3. Ține sub control orice semne de deshidratare, singur sau cu ajutorul cuiva.

11 – Prevenirea

Cele mai importante pentru deshidratare este prevenirea. Anticipa, prin urmare, nevoie de un aport mai mare de lichide.

1. Planifica și să ia apă în plus la toate evenimentele, deoarece’pentru a deschide și de a lucra în cazul în care transpirație crescută, l’activități și stresul termic va crește pierderea de lichide. Încuraja sportivii și cei care lucrează în afara pentru a înlocui fluidele de a menține un nivel constant.
2. Evita-l’exercițiu și l’expunerea în timpul ori mai mare de căldură. Asculta prognoza meteo și planificate evenimente externe în momentele când temperaturile sunt mai reci.
3. A se asigura că persoanele în vârstă, sugari și copii au apă potabilă corespunzătoare sau lichide disponibile și le oferă asistență, dacă este necesar. Asigurați-vă că fiecare persoană nu este auto-suficiente este încurajat să bea și să primească lichide, care sunt potrivite.
4. Evita consumul de alcool, mai ales atunci când este foarte cald, pentru că l’alcoolul crește pierderea de apă și afectează capacitatea de a simți primele semne asociate cu deshidratare.
5. Îmbrăcați haine de culoare largi și dacă trebuie să rămână tot’deschide când e cald. Aduce un fan personal pentru a menține odihnit.
6. Split l’expunerea la temperaturi ridicate de către găsirea de zone de aer condiționat sau umbrite, și stau câteva minute opri să se răcească între diferitele expuneri. Stai într-un loc răcoros pentru câteva ore pe zi, ajută pentru a preveni efectele cumulative ale expunerii la foc mare.

12 – planul de recuperare fisico

atunci Când deshidratarea este tratată la timp și că identificate, organismul va recupera în mod normal. Deshidratarea cauzată de expunerea la caldura, prea mult exercițiu, sau insuficiente de apă este, în general, ușor de a gestiona, și rezultatul de îngrijire este excelent.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE