Diabetul Zaharat De Tip 1: Ce Trebuie Să Știți

diabet zaharat de tip 1 apare atunci când sistemul imunitar distruge celule din pancreas, numite celule beta, responsabil pentru producerea de’de insulină.

Unii oameni dezvolta diabet secundar, similar cu tipul 1. În caz de diabet secundar, celulele beta nu sunt distruse de sistemul imunitar, dar sunt suprimate de un alt factor, cum ar fi o boala sau o leziune a pancreasului.

Ce’insulina?

pe L’insulina este un hormon care facilitează transportul de zaharuri (sau glucoza) la tesuturi ale corpului. Celulele folosesc drept combustibil.

deteriorarea celulelor beta cauzate de diabetul zaharat de tip 1 ruinele procesului; glucoză, în fapt, nu mai este transportat la celule’insulina, dar se acumulează în sânge și celule „muri de foame”. În acest caz termenul este de hiperglicemie (sau ridicat de zahăr din sânge), care presupune:

• deshidratare: cu prezența de zahăr în sânge, oamenii simt o nevoie mai frecvent de a urina. Aceasta este metoda pe care organismul o foloseste pentru a scăpa de ea. Deshidratarea este cauza pentru pierderea de o cantitate mare de apă.

• pierderea în greutate: glucoză pierdut prin’urină poartă departe calorii; acesta este motivul pentru care mulți oameni cu ridicat de zahăr din sânge și piardă de lire sterline. Desigur, deshidratare face parte;

• cetoacidoză diabetică: în cazul în care organismul nu poate obține destul de glucoză pentru a folosi drept combustibil, începe să se rupe în jos de celule de grăsime. Acest proces creează substante chimice numite cetone. Ficatul eliberează zahăr are stocate să-i dea ajutor, dar organismul nu o poate folosi fără insulină. Prin urmare, zahărul se acumulează în sânge cu cetone. O combinație de cantități suplimentare de glucoză, deshidratare și acumularea de corpi cetonici (acizi organici) este cunoscut sub numele de „cetoacidoză”. Această condiție este viața în pericol, dacă nu sunt tratate imediat;

• daune pentru organism: de-a lungul timpului, l’acumularea de glucoză în sânge poate afecta nervii și vasele de sânge prezente în ochi, rinichi si inima. Astfel, crește șansele de a suferi de ateroscleroza (sau rigidizarea arterelor) și, prin urmare, suferă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Articol similar:  Curbele de creștere pentru bebelusii alaptati

Cine este mai predispus la diabet zaharat de tip 1?

aceasta Este o formă rară de diabet; este mai frecventă la albi decât la afro – americani și afectează bărbați și femei. De obicei, boala apare la subiectii sub varsta de 20 de ani, dar, în realitate, se poate prezenta la orice varsta.

De ce este cauzată de diabet zaharat de tip 1?

doctorii nu cunosc toate cauzele, dar știu că rolul genelor este foarte important. Susțin că această formă de diabet zaharat este cauzat de un factor de mediu, cum ar fi un virus care spune sistemului imunitar împotriva celulelor beta ale pancreasului. Astfel se formează așa-numitele „autoanticorpi”, care sunt prezente în aproape toate domeniile, cu ridicat de zahăr din sânge.

diabet zaharat de tip 1 pot să apară împreună cu alte boli autoimune, cum ar fi boala Graves și vitiligo.

care sunt simptomele?

– Sete

– foame (mai ales dupa ce mananca)

– gură uscată

– greață e vomito

– stomac deranjat,

– urinare frecventă

– pierdere în greutate inexplicabile

– oboseală, oboseală, slăbiciune

– vedere încețoșată

– respirație grea (astfel cum sunt definite de către medic „respirație Kussmaul”)

– frecvente infecții ale pielii, scurgeri vaginale sau ale tractului urinar

va fi nevoie de tratament de urgență în caz de:

– agitație și confuzie

– respirație rapidă

– dureri de burtă

– pierderea conștienței (simptom rar)

Cum este diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1?

Dacă medicul dumneavoastră consideră că aveți acest tip de diabet poate controla nivelul de glucoză în sânge. De asemenea, pot început pe un sumar de urina pentru a verifica pentru glucoza din sange sau nivelul de substanțe chimice pe care organismul produce atunci când nu au suficientă insulină.

în Prezent nu există nicio modalitate de a preveni diabetul de tip 1.

Articol similar:  Champú con camomila: champú delicado

care sunt opțiunile de tratament?

Multe persoane cu diabet de tip 1 de a trăi sănătos și lung. Secretul este de a menține nivelul de zahăr din sânge în limite care ai recomandat-o medicul. Pentru aceasta va trebui să verificați-le de multe ori, l’de insulină, alimentatie sanatoasa si exercitii fizice.

Toate persoanele cu diabet zaharat de tip 1 trebuie să ia injectii pentru a controla de zahăr din sânge.

Referindu-se la’de insulină, medicul se referă la trei etape importante:

1. începutul: este perioada de timp în care anticipează momentul când l’insulina ajunge în fluxul sanguin și începe să scadă nivelul de zahăr din sânge;

2. vârf: este momentul în care l’insulina este situat în mijlocul de a efectua funcția sa (care este, de scădere a nivelului de glucoză din sânge);

3. durata: este momentul în care l’insulina continuă să acționeze, după ce a atins apogeul de d’de acțiune.

pe L’de insulina pot fi de diferite tipuri:

– cu acțiune rapidă: începe să aibă efect după aproximativ 15 minute. Vârf în’acum; apoi continuă să-și facă efectul timp de 2 – 4 ore

– cu acțiune scurtă: începe să lucreze după 30 de minute. Vârf de d’acțiunea 2 – 3 ore și continuă să funcționeze pentru 3 – 6 ore;

– cu acțiune intermediară: intră în fluxul de sânge după 2 – 4 ore’de injecție. Vârful este în 4 – 12 ore și continuă în vigoare timp de 12 – 18 ore;

– durată lungă de acțiune: nevoie de mai multe ore pentru a intra in fluxul sanguin, iar acțiunea sa durează aproximativ 24 de ore.

medicul poate face de a începe tratamentul cu două injecții pe zi de două tipuri diferite de insulină. Apoi se poate face te duci la 3 – 4 injectii pe zi.

de Cele mai multe ori, l’insulina este conținută într-un flacon de sticlă și trebuie să fie aspirat cu o seringă. Cu toate acestea, există în schimb de seringi deja umplut cu insulină, un alt tip, care trebuie să fie inhalat sau a pompei de comunicate de l’hormon din organism printr-un tub. Medicul dumneavoastră va decide care este cea mai potrivită metodă pentru tine.

Articol similar:  Porii înfundate: Remedii Naturale pe Baza de Plante Enzime

stilul de viață se Schimbă

În caz de diabet zaharat de tip 1, exercitiul fizic este foarte important. Acest lucru nu este pur și simplu ieși afară pentru o centrare, dar, de asemenea, pentru a echilibra doza de insulină și de a controla ceea ce mănânci.

Verifica nivelul de glucoză înainte, în timpul și după l’activitatea fizică în scopul de a înțelege efectul pe care îl are asupra corpului tau.

de asemenea, Este crucial pentru a înțelege modul în care produsele alimentare afectează de zahăr din sânge. Vă rugăm să solicitați sfatul unui nutritionist pentru a urma o dieta sanatoasa.

Dacă nu este tratată, ceea ce cauzeaza diabet zaharat de tip 1?

Fara control, te expui la probleme grave pentru sănătatea dumneavoastră – uneori chiar viața în pericol, cum ar fi:

• retinopatie: aceasta este o condiție care afectează despre l’80% din adulții care suferă de diabet zaharat de tip 1 pentru mai mult de 15 ani. Pentru a preveni aceasta, verificați nivelurile de glucoză din sânge, tensiunii arteriale, colesterolului și trigliceridelor;

• deteriorarea rinichilor: aproximativ 20 – 30 % dintre pacienții cu acest tip de diabet suferă de nefropatie. Probabilitatea crește cu timpul; de fapt, este mult mai probabil că această boală este declarat a apărea după 15 – 25 de ani de la debutul diabetului. Alte probleme de sănătate includ l’insuficiență renală și boli de inima;

• probleme de circulatie a sangelui si a nervilor: călit arterele și nervii deteriorate duce la o pierdere de sensibilitate și de o lipsa de fluxul de sange la picioare. Crește riscul de leziuni și răni vindeca cu dificultate. În acest moment, șansele de a pierde un membru. În cele din urmă, nervii deteriorate pot cauza probleme digestive, cum ar fi greață, vărsături și diaree.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE