Dureri Pelviene Cronice La Femei

dureri pelviene” se referă la o experiență în zona de sub l’buric. Este considerat a fi cronice (de exemplu, de lungă durată) dacă persistă pentru cel puțin 6 luni. Tipul de durere variază de la femeie la femeie; unele pot fi ușoare și apar intermitent, iar în altele poate fi mai severă și constantă, până la punctul de a interfera cu somnul, capacitatea de la locul de muncă și modul de viață în general.

Consulte un medic este util să se identifice cauza și să pună capăt la durere, cât mai curând posibil și să se întoarcă la stilul de viață anterior.

Unele cauze comune sunt:

• probleme cu sistemul de reproducere: endometrioza, adenomioza, fibroame toate’uter;

• anomalii în formarea de tesut cicatricial după o’infectii sau interventii chirurgicale care a afectat zona pelviană;

• boli ale tractului urinar sau intestinal: sindromul de’sindromul de colon iritabil (IBS), iritarea cronică a vezicii urinare;

• abuz sexual: expertii nu sunt sigur de motiv, dar aproximativ jumătate dintre femeile cu dureri pelviene cronice au o istorie de abuz.

doctorii nu au fost în măsură să identifice factorii care provoaca acest disconfort. Pentru acest motiv, uneori se întâmplă că, chiar și după efectuarea diferitelor teste, cauza rămâne un mister. Desigur, aceasta nu înseamnă că nu există.

de multe ori se întâmplă că, atunci când o boală a fost tratată sau o rană s-a vindecat, nervii afectați continua pentru a trimite semnale de durere (aceasta se numește cazul durerii neuropatice).

tip de durere variază și poate fi asociat cu ciclul menstrual sau mai puțin. Poate fi:

– o durere care se schimbă în intensitate de la ușoară până la severă;

– o senzație de greutate, o durere ascuțită;

– crampe severe în timpul perioadei menstruale;

– dureri in timpul relatiilor sexuale;

– dureri în timpul urinării sau l’de evacuare.

durerea cronică poate duce la depresie; prin urmare, persoana în cauză poate avea tulburări de somn, senzație de gol și de tristețe, lipsa poftei de mâncare, reacții și mișcări ale corpului încetinită.

Cum te poate ajuta un doctor?

Consulta un medic:

• avertiza o durere pelvina, intensă și bruscă;

• de zile de la menstruatie, a mers de la un relativ nedureros și sunt acum foarte dureros.

• durerea afectează activitățile de zi cu zi.

• aveți dureri în timpul actului sexual;

• se simte durere atunci când urinează, ați observat sânge în urină sau în imposibilitatea de a controla fluxul urinar;

• ați observat sânge în scaun.

Puteți să întrebați medicul dumneavoastră, la ginecolog, urolog sau un medic de medicina interna.

în Timpul primei vizite, medicul va efectua un examen pelvian pentru a înțelege dacă suferiți de probleme ale sistemului de reproducere. Vă va pune întrebări despre stilul tău de viață, trecut și prezent, boala pe care ai avut-o, dacă ați suferit abuzuri sexuale și simptome. Unele teste pentru a fi făcut un test de sange si teste de urina (pentru a depista o eventuala infectie); teste de scaun (pentru a detecta urme de sânge), un test de sarcină, și un test pentru boli cu transmitere sexuală.

Articol similar:  CUM SĂ SE PREGĂTEASCĂ DOUĂ REȚETE ANTI-CELULITA

emoțiile (stres și depresie) poate avea un impact semnificativ asupra dureri pelviene și, la rândul său, de asemenea, durerea poate afecta mintea și emoțiile, făcându-l mai dificil pentru managementul durerii în sine. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să se supună o vizită pentru a evalua starea ta de sanatate mintala. Vi se va cere întrebări pentru a înțelege dacă durerea cronică este cauzată (sau agravat) tulburări, cum ar fi depresie, insomnie sau stres. Dacă este așa, veți avea nevoie de un tratament pentru tulburări de acest fel și de un tratament pentru durerea cronică.

Dacă inițial examene nu sunt suficiente pentru a determina cauza, va fi necesar să se recurgă la așa-numitele „teste imagistice”, cum ar fi o ecografie transvaginala, un rmn sau un CT de zona pelviană.

Va fi întotdeauna medicul pentru a decide dacă aveți nevoie de o mică intervenție chirurgicală cu laparoscopia. În acest caz, veți primi o mica incizie in abdomen, prin care se va trece un tub subtire cu o camera, toate’end. În acest fel, veți afla dacă există anomalii în țesut cicatricial în pereții interiori de burta.

a Identifica cauza de dureri pelviene poate fi un proces lung și frustrant. Ar putea fi util să notați tipul de durere, atunci când apare și arată aceste „note” la medic, deoarece acestea pot fi utile pentru a descoperi cauza și de a dezvolta un tratament specific. Este de asemenea important să rețineți zile ale ciclului menstrual și relațiile sexuale au avut loc. Odată stabilit, de obicei, cauza este tratată cu:

• anticonceptionale sau alte tratamente hormonale pentru a rezolva problemele legate de menstruație;

• chirurgie pentru a elimina o’rod, un chist sau o tumoare;

• medicamente pentru a trata problema, astfel ca un antibiotic pentru l’infecție sau medicamente pentru sindromul de’de colon iritabil.

În generale:

o) în cazul în care cauza este identificată și tratată (de exemplu, în cazul unui chist ovarian, durerea va dispărea;
b) dacă este dificil de a găsi cauza, medicul va supune la diverse teste și tratamente pentru a vedea dacă acestea funcționează;
c) simptomele cauzate de dezechilibre hormonale merge de multe ori departe cu menopauza, fără a recurge la orice tip de tratament.

care sunt factorii de risc?

factori de risc sunt cele care cresc riscul de a dezvolta o anumită boală. Durerea poate deveni cronică:

– dacă ai de’inflamație pelvină;

– în caz de abuz sexual;

– dupa operatie toate’abdomen sau în zona pelviană (cum ar fi o’ operațiunea de l’incontinență urinară);

– în caz de depresie: durerea și depresia par a fi legate între ele;

– în caz de abuz de alcool sau droguri;

– în prezența unor anomalii în structura organelor genitale feminine;

– sarcina si nastere pe care a pus presiune pe spate și pelvis.

Cum pot fi tratate dureri pelviene cronice?

dureri pelviene pot fi tratate în două moduri: prin tratarea o cauză specifică de durerea sau de a face direct cu durerea. Atunci când este posibil, medicul foloseste ambele metode.

Tratament de o cauza cunoscuta sau suspecta durere

Articol similar:  La mejor cosmética natural

în funcție de cauza, medicul dumneavoastră poate:

– prescrie medicamente pentru a ajuta la controlul sau de a opri ciclul de ovulatie, mai ales atunci când modificările hormonale apar pentru a agrava simptomele;

– prescrie medicamente pentru a trata alte condiții, cum ar fi un antibiotic pentru o’infecție, sau un medicament pentru sindromul de’sindromul de colon iritabil;

– recomanda o terapie cognitiv – comportamentala, consiliere, sau de biofeedback pentru tratamentul depresiei sau a altor probleme de sănătate mintală;

– statul trebuie să aibă o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea creșteri, dureros, chisturi sau tumori;

– sugerează un stil de viață sănătos, precum și exercite în mod regulat pentru a gestiona stresul și de a îmbunătăți puterea, l’starea de spirit și starea generală de sănătate. În plus, schimbări în dietă, mai ales atunci când aveți nevoie pentru a gestiona sindromul de’de colon iritabil.

Tratamentul durerii

Găsirea dreptul de tratament poate dura ceva timp. Medicamentele nu vindeca durerea, dar poate ajuta la a controla, preveni și mai rău și să devină cronică. Nu există nici un medicament care funcționează pentru toate femeile, dar, în general, medicamente utilizate pentru a trata durerea sunt cele care controlează nivelurile hormonale, sau cei care calma durerea. Prima include:

– naștere pastile de control: prescris pentru ameliorarea durerii cauzate sau agravate de menstruație sau asociate cu toate’endometrioza;

– l’endometrioza sunt adesea prescrise doze mari de progesteron;

– l’hormon agonist care elibereaza gonadotropina poate ameliora durerea cauzata de’endometrioza, prin blocarea hormonilor care face boala mai rau. Acest tratament pe termen scurt este uneori folosit pentru simptome ale menopauzei, precum bufeurile de căldură și pierderea densitatii osoase.

secunde includ:

– anti-inflamatorii: luate în mod regulat, sunt utile pentru ameliorarea durerii cauzate de inflamație, și menstruație. Citiți și respectați întotdeauna instrucțiunile de pe’s etichetă;

– antidepresive triciclice: utilizat pentru a trata durerea cronică în diferite părți ale corpului. O căutare (limitat) indică faptul că acesta funcționează pentru a calma dureri pelviene cronice la unele femei;

– medicamente împotriva convulsiilor: utilizat pentru a trata dureri pelviene cronice, cum ar fi gabapentin;

– medicamente cu opiacee: recomandat numai dacă alte tratamente pentru durerea cronică nu au dat rezultate.

Alte tipuri de tratament

de-A face cu durerea și, în același timp, să mențină o stare d’mintea pozitive, este recomandat să se combine tratamentul medicamentos cu următoarele practici:

• Consiliere: este important să învețe cum să gestioneze durerea cronică și stresul care îl face mai rău,

• terapia cognitiv – comportamentală: își propune să schimbe modul de gândire și gestionarea mental durerea;

• biofeedback-ul: controlul conștient al funcțiilor organismului care în mod normal sunt controlate în mod inconștient;

• consiliere interpersonale: axat pe management de evenimente de viata, pe de factori care duce la creșterea stresului asupra relațiilor interpersonale.

Cu terapie fizică, puteți învăța să facă anumite exerciții să se întindă și să consolideze anumite grupuri de muschi. Este important pentru a îmbunătăți postura, l’de mers, și tonusul muscular.

cu toate acestea, Există, de asemenea, tratamente alternative pentru dureri pelviene. Nu au fost suficient studiate, dar sunt considerate a fi foarte utile pentru managementul stresului și construirea unui mod pozitiv de a gândi la durere, ca l’acupunctura și nervoase stimularea transcutanată. Aceste două tehnici au fost prezentate pentru a atenua cu succes durerile menstruale; de asemenea, l’acupunctura este, de asemenea, folosit pentru dureri pelviene cronice, care nu este cauzată de menstruație.

Articol similar:  Remediu pentru a Ucide Muște

tratamente alternative pe care mulți oameni folosesc sunt:

– exerciții de respirație și relaxare;

– ipnosi;

– sharomodelirovaniya;

– meditație;

– yoga;

– masaj.

în Cazul în care durerea este cronica, nu răspunde la tratament și pare să aibă o cauză specifică, ar putea fi durerea neuropată. Acest lucru înseamnă că nervii continua pentru a trimite semnale de durere după mult timp petrecut de un prejudiciu deja vindecat.

Ce ar trebui să știe doctorul?

• Discutați și să descrie simptomele, astfel încât medicul poate evalua mai bine la tratament;

• în perechi sunteți de gândire de a avea un copil în curând?

• Ați observat o cauză specifică de durere sau că este necunoscut?

dacă ai în jur de 50 de ani (deci esti aproape de menopauza), simptomele ar putea fi cauzate de schimbare hormonale. Medicul dumneavoastră poate începe pe medicamente pentru durere, în timp ce trece de această perioadă din viața ta.

uneori se întâmplă, totuși, că cei care anterior a suferit de dureri cronice, el vede dispară durerea în timpul menopauzei, din cauza schimbărilor hormonale. Este întotdeauna cel mai bine să vorbesc cu un doctor.

Cum pentru a preveni dureri pelviene cronice?

diagnostic precoce și tratament pentru dureri pelviene poate face durerea să nu devină cronică. De foarte multe ori, cauza este o’inflamație pelvină. Este posibil să se reducă în mod considerabil riscul de inflamare prin practicarea sexului sigur, acest lucru înseamnă că este important să folosiți întotdeauna prezervativul și, mai ales, să-l folosească în mod corect.

sunt Acolo orice tratamente la domiciliu?

În casă, dureri pelviene pot fi tratate în diferite moduri. De exemplu:

– folosind medicamente anti-inflamatorii pot fi achiziționate fără prescripție medicală, medical, ca l’ibuprofen;

– cu căldură: folosind o punga/sticla cu apa fierbinte, sau o compresa pe abdomen. Caldura imbunatateste fluxul de sange si amelioreaza durerea;

– cu tehnici de relaxare: yoga, meditație, exerciții de respirație, exerciții de relaxare musculară progresivă;

– de a face exercitii fizice cu regularitate: acest lucru îmbunătățește fluxul de sânge și reduce durerea.

Când este necesar să se recurgă la o intervenție chirurgicală?

operația devine util atunci când există o problemă specifică pentru a trata, cum ar fi un fibrom sau l’endometrioza.

pe L’histerectomie (îndepărtarea de’uter) este în general folosit ca ultima cale de atac. În funcție de cauza, unele femei pot determina sfârșitul durerea lor. În cazul în care cauza nu este cunoscută, există riscul ca durerea persistă sau se agravează după l’de intervenție.

de Asemenea, cu laparoscopia poate face cu l’endometrioza și pot fi eliminate sau distruse, tesut cicatricial, care provoacă durere. În acest caz, efectele secundare, dacă nu va fi, cu siguranță, va fi de mai mică gravitate.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE