Fibrom Uterin: Ghid Complet

 • Simptome
 • >> Cauze

 • >> Teste și diagnostic
 • >> Medicamente și tratament
 • >> de Prevenire
 • Definitie

  fibrom uterin sunt excrescente ale’uter, non-canceroase, care de multe ori se dezvolta in timpul perioadei fertile. Numit, de asemenea, mioame, ele nu sunt în nici un fel legată de un risc crescut de cancer uterin și aproape niciodată nu se transformă în cancer.

  fibrom uterin începe să crească de la nivelul țesutului muscular neted de’uterului (miometru). Se creează o masă solidă și cauciucată, distincte de tesutul din jur,pornind de la repetată diviziunea unei singure celule. Tipul de creștere de fibrom uterin variază – în unele cazuri să crească încet, alții mai repede, sau se poate păstra mereu aceeași dimensiune. Unele fibroame pot fi fotografii în creșterea lor, altele pot fi reduse doar prin. Cele mai multe dintre fibroame au fost deja format în timpul sarcinii tind să scadă sau să dispară după naștere, atunci când l’uterul revine la dimensiuni normale.

  uterin, puteți avea mai multe dimensiuni, de la un bob nu este detectabil’ochiul uman la mase mari care poate să se umfle și să se deformeze de la l’s uterului. Pot fi unice sau multiple, în cazuri extreme, extinde-l’uter atât de mult ca pentru a ajunge la piept.

  3 din 4 femei dezvolta un fibrom uterin la un moment dat în viața lor, uneori chiar fără să-și cunoască, pentru că de multe ori sunt asimptomatice. Se poate întâmpla ca acestea sunt descoperite accidental de către medic în timpul unui examen pelvin sau o’ecografie prenatală.

  Sintomi

  La femeile care prezinta simptome, cele mai frecvente sunt:

  • Sangerari menstruale abundente
  • Menstruație lung – șapte zile sau mai mult
  • Durere sau o senzatie de presiune pelvina,
  • Urinare frecventă
  • Sentimentul de a nu fi golit complet vezica urinara
  • Constipație
  • Dureri de spate sau dureri în picioare
  • Ocazional, un fibrom poate cauza o durere considerabilă atunci când depășește sale de aprovizionare de sange. Lipsit de substante nutritive, fibromul începe să se dezintegreze. Celulele produse de degenerare a fibromului poate pătrunde în țesuturile din apropiere, provocând durere și, uneori, febră. Un fibrom care iese dintr-o tulpină în interiorul sau în afara toate’uterului (fibrom pedunculated) și poate duce la durere, dacă roata pe sine, prin reducerea fluxului de sânge.

  simptomele de fibrom depind de localizarea , mărimea și numărul fibroamelor ei înșiși.

  hypovlenogonia Uterin. Acestea sunt fibroame care se dezvolta toate’dell interno’s uterului (fibroame submucoase) și, cel mai probabil de a provoca sangerari menstruale prelungite. Uneori face dificilă pentru l’s sarcinii.
  Uterin sottosierosi. Fibroamele care se dezvolta in afara’uter (fibroame sottosierosi) poate uneori apăsați pe vezica urinara, cauzand simptome la nivel urinar. Atunci când fibroamele sunt situate în partea din spate a’uterul poate, uneori, apăsați pe rect, în aceste cazuri, există un sentiment de presiune, sau pe nervii coloanei vertebrale, cauzand durere.
  Uterin intramural. Este fibroame care sunt formate toate’în interiorul peretelui uterin musculare (fibrom intramural). Pe baza dimensiunii lor, poate modifica forma de’uter și provoca menstruație abundentă și prelungită, în plus față de durere și o senzație de presiune.

  atunci Când pentru a apela la medic

  se Consulte medicul dumneavoastră, în prezența acestor simptome:

  • Constante dureri pelviene
  • Menstruație foarte grele sau dureroase
  • Spotting sau sângerare între perioadele, și l’alte
  • Durere în timpul actului sexual
  • Umflare a uterului sau a abdomenului
  • Dificultate la golirea vezicii urinare
  • Du-te imediat la camera de urgență în caz de sângerări vaginale mari sau dureri acute brusc.

  cauza de fibrom uterin nu a fost încă descoperit, dar cercetările și l’s experiență medicală au găsit acești factori:

  Mutații. Multe fibroame conțin mutații în genele care fac celulele conținute în ele este diferit de celulele musculare uterine normale. De asemenea, există unele dovezi că fibroamele sunt recurente toate’familii și că gemenii monozigoți sunt mai susceptibile de a dezvolta fibroame decât cei care sunt heterozigoți.
  Hormoni. Estrogenul și progesteronul, sunt doi hormoni care promovează dezvoltarea’endometrului în timpul fiecărui ciclu menstrual, și par să favorizeze creșterea fibroamelor. Fibroame conțin mai mult estrogen și progesteron decât în mod normal celulele musculare dell’s uterului. Cu menopauza și reducerea în consecință a producției de hormoni, fibroame tind să se micșoreze.
  Alți factori de creștere. Unele dintre substanțele care ajută organismul să formeze țesuturi, cum ar fi factorul de creștere insulin, poate promova formarea de fibroame.

  Articol similar:  Piemont: medicamente, distribuție pentru cont

  Factori de risc

  Există unele factori de risc cunoscuți pentru fibrom uterin, în plus față de faptul de a fi o femeie de vârstă reproductivă. Alți factori care pot duce la formarea de un fibrom sunt:

  – Factori ereditari. Dacă unii membri ai familiei au un fibrom nu este mai probabil să dezvolte una.
  – Cursa. Femeile de rasa neagra sunt mai susceptibile de a dezvolta fibroame decât femeile din alte grupuri etnice. În plus, femeile de culoare de a dezvolta fibroame la o vârstă fragedă, și poate avea mai multe fibroame și mari.
  – și de Alți factori. L’la începutul menstruației la o vârstă foarte tânără, o dietă bogată în carne roșie și mai puțin consumul de fructe și legume, și l’de alcool, inclusiv bere, toate acestea par să fie factori care promovează dezvoltarea de fibroame.

  Complicatii

  fibrom uterin, de obicei, nu provoca complicatii grave, dar poate provoca disconfort și durere, și probleme, cum ar fi l’anemie din cauza’pierderea excesivă de sânge.

  Gravidanza e fibromi

  de obicei fibroamele nu provoacă probleme în concepție și în timpul sarcinii. Cu toate acestea, este posibil ca fibroame cauza infertilitate sau avorturi spontane. În caz de hypovlenogonia uterin este posibil să aveți probleme în timpul l’sistemul și dezvoltarea’embrionului. În aceste cazuri, medicii de multe ori recomanda eliminarea acestor fibroame înainte de a încerca timpul sarcinii , sau în caz de avort anterior. În rare cazuri, fibroamele pot provoca daune sau obstrucționarea trompelor Uterine, sau pentru a împiedica trecerea spermei de la nivelul colului uterin pentru a trompelor Uterine.

  Ce să fac înainte de vizita la medic

  prima intalnire, de obicei, cu medicul sau ginecolog. Vizita este adesea scurtă, așa că ar trebui să fiți pregătit pentru o’s întâlnire.

  Ce să fac

  • să întocmească o listă cu toate simptomele întâlnite.
  • Include, de asemenea, simptome care pot fi legate de o problemă.
  • Faceti o lista cu toate suplimentele si medicamentele pe care le luați, inclusiv doza și frecvența de aportul lor.
  • Să fie însoțită de un membru al familiei sau un prieten, dacă este posibil. În timpul vizitei, veți primi o mulțime de informații, și poate fi dificil să-și amintească totul.
  • Aduce un notebook sau un pc cu tine, și să-l utilizați pentru a căuta informații importante în timpul vizitei.
  • Asigurați-o listă de întrebări care aveți de gând să întrebați medicul dumneavoastră. Pune totul’pornind de la cele mai importante întrebări în cazul în care expirarea timpului înainte de a așteptat.
  În caz de fibrom uterin, cele mai importante întrebări sunt:

  – cât de Multe fibroame am? Care este dimensiunea?
  – fibroamele sunt toate’interne sau toate’exteriorul uterului meu?
  – ce teste ar trebui să am?
  – Ce medicamente pot lua pentru a trata fibrom uterin, sau simptomele mele?
  – medicamente au efecte secundare? Ce?
  – atunci Când ar trebui să te l’s operatie?
  – Înainte sau după ce-l’s intervenție este necesar pentru tine de a lua medicamente?
  – fibrom uterin poate avea un efect pe capacitatea mea de a ramane insarcinata?
  – pentru a avea grijă de fibrom uterin va îmbunătăți fertilitatea mea?
  – și Există tratamente alternative care am putea încerca?

  asigurați-vă că ați înțeles toate conceptele dat de medic. În caz de dubii, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a repeta informații sau ai întrebări suplimentare.

  la Ce să se aștepte de la medicul dumneavoastră

  medicul vă poate cere aceste întrebări:

  – cât de des vă confruntați cu simptome?
  – cât de mult va suferi de aceste simptome?
  – Cât de grave sunt simptomele?
  – simptomele par a fi legate de ciclul menstrual?
  – C’este ceva care îmbunătățește simptomele tale?
  – Ceva agravează simptomele tale?
  – În familia lui, cineva suferă de fibrom uterin?

  Articol similar:  Protecție de tamoxifen împotriva cancerului de sân continuă de ani după sfârșitul tratamentului

  Teste și diagnostic

  fibrom uterin sunt adesea descoperite din întâmplare în timpul unui examen ginecologic regulat. Medicul poate detecta forma neregulata a’uter, simțind prezența fibroamelor. Dacă aveți simptome de fibrom uterin, medicul poate prescrie aceste teste de diagnostic:

  cu Ultrasunete. Pentru a confirma diagnosticul, medicul poate efectua o ecografie. Sunt utilizate undele de sunet pentru a obține o’imagine’uter și pentru a localiza poziția și dimensiunea fibroamelor. Un medic sau tehnician mută dispozitiv cu ultrasunete (traductor) de mai sus l’abdomen (transabdominală) sau se introduce în vagin (transvaginală) pentru a obtine imagini ale’s uterului.
  Teste de laborator. În caz de sângerare vaginală anormală, medicul poate comanda alte teste pentru a căuta posibile cauze. Poate fi necesar un complet de sânge conta (CBC) pentru a determina dacă suferiți de anemie din cauza pierderea de sânge cronică poate fi, de asemenea, necesar pentru alte teste de sange pentru a exclude probleme cu glanda tiroidă sau hemoragie internă.

  Altri esami

  Dacă’ecografie tradiționale nu obține suficiente informații, doctorul poate cere alte teste, de exemplu:

  imagistica prin rezonanță magnetică (IRM). Acest examen poate arăta locația și dimensiunea fibroamelor, pentru a recunoaște mai multe tipuri de tumori și de a ajuta stabili un tratament adecvat.
  Isterosonografia. Este, de asemenea, numit ecografie soluție salină, după cum este folosit într-o soluție salină sterilă pentru a extinde cavitatea uterină, ceea ce face mai ușor pentru a l’achiziționarea de imagini ale’uter și dell’endometru. Acest test poate fi util dacă suferiți de fluxul menstrual abundent în ciuda l’ecografie tradiționale monștri rezultate normale.
  Histerosalpingografie. Acest test foloseste un colorant pentru a evidenția cavitatea uterină și trompele Uterine. Testul poate fi efectuat dacă există îngrijorarea cu privire la o’ eventualele sterilitate. În plus față de dezvăluirea uterin, în acest fel, de asemenea, verificați că trompele Uterine sunt gratuite.
  ). În acest caz, medicul introduce l’histeroscop,un telescop mic, care este iluminat, prin colul uterin in’s uterului. Este apoi injectat o soluție salină în’uter, extinderea’uter și permițându-i să examineze pereții’uter și trompele Uterine.

  Medicamente și tratament

  Nu există nici o abordare unica pentru tratamentul de fibrom uterin – există multe tratamente posibile. Dacă aveți simptome, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi cea mai bună soluție pentru ei.

  Uita-te la auto-sintomi

  majoritatea femeilor nu simt nici un simptom, sau numai în condiții incomode, cu care poți trăi. În acest caz, cea mai bună alegere este cea de supraveghere pur și simplu pe simptomele ei. Fibroamele nu sunt canceroase și rareori interfera cu sarcina. Creșterea lor este lentă – sau nu – și au tendința să intre la menopauza, atunci cand nivelul de hormoni este redus.

  Farmaci

  potrivit medicamente pentru fibrom uterin se concentrează pe hormonii care regleaza ciclul menstrual, încercând pentru ameliorarea simptomelor din cauza menstruatiei abundente și sentimentul de presiune pelvina. Nu elimina fibroame, dar se poate micsora. Unele dintre aceste medicamente sunt:

  Antagonist al’de hormon de eliberare a gonadotropinei. Acest tip de medicamente(Lupron, Synarel, și altele) blochează producția de estrogen și progesteron, declanșând o stare de menopauza sunt doar temporare. Prin urmare, menstruatia se opreste, fibroame psihiatru și, de asemenea, l’anemie de multe ori se îmbunătățește. Aceste medicamente pot fi prescrise înainte de o intervenție chirurgicală programată. Ca efecte secundare experienta de multe ori bufeuri, aceste medicamente sunt utilizate pentru o perioadă maximă de trei – șase luni, deoarece utilizarea prelungită poate duce la pierderea de tesut osos.
  Dispozitiv de eliberare de progesteron intrauterine. Acest dispozitiv poate reduce fluxul menstrual este abundent, cauzate de fibroame. Simptomele sunt atenuate, dar fibromului nu este redusă și nici eliminate.
  Alte medicamente. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda alte medicamente. De exemplu, contraceptivele orale pot controla sangerarea menstruala, dar nu reduce dimensiunea fibromului. De nesteroidiene medicamente anti-inflamatorii (AINS), poate reduce durerile cauzate de fibroame, dar nu l’sângerare excesivă. Poate fi necesar să luați suplimente de vitamine și fier în caz de sângerare sau anemie.

  Articol similar:  Dolor de estómago y dolor de vientre

  Procedura non invaziva

  ghidat de Chirurgie, ecografie:

  Este un non-invazive de sistem pentru tratamentul de fibrom, care păstrează l’uter și nu necesită incizie. L’operația este realizată pe o baza in ambulatoriu.
  Procedura este efectuata in timp ce pacientul este tot’a aparatului este prin rezonanță magnetică (TAC) echipat cu un traductor de ultrasunete foarte puternice. Imaginile rezultate permite medicului să identifice cu exact precizie localizarea fibromului.
  Odată identificate, fibrom, acesta este încălzit și distruse de către traductor ultrasonic. Fiind o tehnologie nouă, oamenii de stiinta sunt de a obține noi informații privind siguranța și pe’eficacitate pe termen lung. Cu toate acestea, datele colectate până în prezent indică faptul că sistemul este sigur si eficient.

  Proceduri minim invazive

  Există unele sisteme de a distruge fibrom uterin, fără, totuși, să recurgă la o intervenție chirurgicală.

  Embolizarea dell’artera uterină. particule mici (agenți, embolice) sunt injectate în arterele care furnizează l’uter, blocarea l’fluxul de sange a fibromului, provocând astfel distrugerea. Această metodă poate fi utilizată pentru a reduce dimensiunea fibroamelor și ameliorarea simptomelor. Pot exista complicații în caz de reducere a aportului de sânge la nivelul ovarelor sau alte organe.

  Mioliză. L’de intervenție efectuate laparoscopic folosind un laser spre uterin, distrugându-le, sau prin micsorarea vaselor de sânge care-i hrănească. Aceasta tehnica nu este frecvent folosit. În prezent studiază o’ versiune de procedura, l’ablatie radiofrecventa.

  Miomectomie laparoscopica. În această operație, medicul frunze de l’uter în poziție, și elimină uterin. Dacă acestea sunt mici și puține, medicul introduce subțire instrumente prin incizii mici in’abdomen. Unul dintre instrumente este conectat la un aparat de fotografiat, care vă permite să perfect vedere l’dell interno’abdomen pe un monitor.
  Această tehnică oferă mai multă precizie și dexteritate decât oricare alta.

  Miomectomie isteroscopica. Această intervenție chirurgicală este indicată atunci când fibroamele sunt toate’dell interno’s uterului (submucoase). Doctorul vine vorba de fibroame prin introducerea instrumentelor prin vagin și colul uterin a’s uter.

  Ablatie endometrial și rezecție de fibroame submucoase. În acest tratament, de a introduce un anumit instrument, pentru că’dell interno’s uterului, și, prin căldură, cuptor cu microunde, apa calda sau curent electric, distruge mucoasa’uter, sau pentru a opri, pentru a reduce fluxul menstrual. Această metodă este de obicei util pentru a opri sângerări anormale. Fibroamele submucoase pot fi eliminate în timpul acestei intervenții chirurgicale, dar nu cele pe care le sunt’in afara de peretele uterului.

  Proceduri chirurgicale tradiționale:

  abdominală Miomectomie. In caz de mai multe fibroame, mare sau foarte adânc, puteți folosi o intervenție chirurgicală abdominală deschisă pentru a elimina fibroame.

  Multe dintre femeile la care ai recomandat-o’histerectomie pentru a elimina fibroame, cu toate acestea, pot opta pentru acest tratament.

  Histerectomie. eliminarea de’uterul rămâne l’s singura opțiune pentru rezultate permanente. Este, cu toate acestea, este o interventie invaziva si ia posibilitatea de a sarcinii viitor, și în cazul ei, de asemenea, eliminate ovarelor, ceea ce duce la menopauza chiar dacă este efectuată în terapia de substituție hormonală. De obicei, femeile care suferă de fibrom uterin pot alege să păstreze ovare.

  Riscul de a dezvolta fibroame noi

  În toate cazurile, cu excepția pentru l’histerectomie, fibroame mici care nu sunt vizibile toate’doctor de ochi, poate crește și produce din nou simptome. Cu acest definiți rata de recurență.

  Medicină alternativă

  Există site-uri web și cărți despre sănătate care face publicitate tratamente alternative, cum ar fi diete specifice, enzime, creme hormonale sau homeopatie. În prezent nu există dovezi științifice care dovedesc l’eficacitatea acestor metode.

  de Prevenire

  desi oamenii de stiinta continua sa studieze cauzele fibroame, nu există informații fiabile cu privire la modul de a le preveni.
  Prin urmare, nu este posibil pentru a preveni fibrom uterin, dar, din fericire, doar un mic procent necesita tratament chirurgical.

  © REPRODUCERE REZERVATE