Fumatul Provoaca Mai Mult De 48% Din Totalul Deceselor De Cancer

toată Lumea știe că fumatul poate cauza cancer pulmonar. Provoacă, de asemenea, o serie întreagă de alte varietate de boli, de la cancer pancreatic la leucemie. Acum, un nou studiu pune in lumina asupra a ceea ce poate fi mortal de tutun atunci când fumătorii fac cancer.

fumatul provoaca mai mult de 48% din decese cauzate de 12 tipuri diferite de cancer este uneori cauzate de fumat, potrivit unui nou studiu de Medicină Internă the Journal of American Medical Association. Fumul a provocat peste l’80% din decesele de cancer pulmonar, precum și 77% din decesele de cancer de laringe. Alte tipuri de cancer majore cauzate de fumat sunt cancerul de’esofag, de rinichi și de ficat.

cercetatorii au analizat date din 2011 de interviuri realizat de Centrul pentru Controlul și prevenirea Bolilor și Studiul de Prevenire. În general, se estimează că aproximativ 168.000 de persoane în fiecare an în Statele Unite mor de cancer cauzate de fum.

cercetătorii în studiul menționat că prevalența fumatului a fost în scădere în ultimii zeci de ani, dar susțin că mai rămân multe de făcut.

continue progresele înregistrate în reducerea mortalității prin cancer, precum și decesele cauzate de multe alte boli grave, necesită mai multe din tutun, inclusiv sprijin concentrat să renunțe la fumat “ a încheia.

© REPRODUCERE REZERVATE

Articol similar:  Folosind un cateter Bard