Hibridizarea fluorescentă In Situ (FISH Test)

pe L’hibridizarea fluorescentă in situ (în limba engleză PEȘTE) test este un test care “harta” materialul genetic al celulelor umane, inclusiv gene sau părțile lor.

Din momentul în care un PEȘTE test poate detecta anomalii genetice legate de cancer, este util pentru a diagnostica acest tip de boală.
Dacă tipul de cancer a fost deja diagnosticat, un PEȘTE test poate oferi mai multe informații și de a ajuta pacientul să înțeleagă cum va reacționa la medicamente pentru chimioterapie.
La pacienții cu cancer de sân, de exemplu, un PEȘTE de testare pe un eșantion de țesut luate în timpul unei biopsii poate arăta dacă celulele au o copie a genei HER2.
Celulele cu copii suplimentare a genei au mai receptorilor HER2, care stimuleaza cresterea celulelor de cancer de sân. Deci pacienții cu copii suplimentare a genei, în general, răspunde pozitiv la tratamentul cu Herceptin (trastuzumab), un medicament care blochează receptorii HER2, care stimulează creșterea economică.

Din PEȘTE test este costisitoare și nu la prețuri accesibile, este folosit mai des în comparație cu un alt test de cancer de sân: l’imunohistochimie (IHC).

Cum funcționează PEȘTE test

în Timpul unui PEȘTE test este examinat într-un eșantion de țesut de la pacient, ataca culori speciale pentru anumite părți ale anumitor cromozomi, pentru a le vedea, și conta-le cu un microscop cu fluorescenta, și pentru a detecta orice anomalii.

anomalii care apar în celulele canceroase sunt:

Translocație. Parte dintr-un cromozom este rupt și este transferat la un alt cromozom.
Inversiune. Parte dintr-un cromozom este inversat, chiar dacă este încă atașată la cromozom pentru a fi exact.
Anulare. Parte dintr-un cromozom lipsește.
web Duplicarea. Parte dintr-un cromozom este copiat și celula conține prea multe exemplare.

Articol similar:  De ce de călătorie este bun pentru sanatatea ta

translocare poate ajuta medicul să recunoască anumite tipuri de leucemie, limfom, sarcom. Multiplicarea în celulele tumorii de sân poate ajuta medicul dumneavoastră să alegeți cel mai bun tratament.

în Comparație cu teste citogenetice standard, unul dintre beneficiile de PEȘTE test care poate identifica mutatii genetice care sunt prea mici pentru a fi văzute la microscop. Un alt avantaj de PEȘTE este acest test nu ar trebui să fie efectuate pe celule, care sunt în mod activ de demarcație. Celălalt test nu poate fi efectuată până când celulele canceroase s-au înmulțit pe slide-uri în laborator, timp de aproximativ două săptămâni, atunci procedura durează aproximativ 3 săptămâni.
Rezultatele PEȘTE de testare sunt disponibile în doar câteva zile.

Exemple de PEȘTE teste pentru cancer

PEȘTE test este adesea folosit pentru a examina anomalii genetice în cazul cancerului de sân, dar poate oferi, de asemenea, informații importante despre multe alte tipuri de cancer.
În diagnosticul de cancer de vezica urinara, de exemplu, PEȘTE test pe celule de urină poate fi mai precisă decât un test standard care caută celule anormale.
În plus , PEȘTELE test poate detecta reaparitie a cancerului vezicii urinare, cu un avans de la trei la șase luni.

PEȘTE test poate detecta, de asemenea, anomalii ale cromozomilor în leucemie , inclusiv celulele cronice de leucemie limfocitară cronică (LLC), care sunt adesea asociate cu forme mai agresive ale bolii.
Pacienții cu forme mai severe de leucemie limfocitara poate fi nevoie de tratamente de urgență, în timp ce cei cu o forma mai putin agresiva nevoie doar de l’de observare.

Articol similar:  Prospectul medicamentului Bepantol Derma

© REPRODUCERE REZERVATE