Infecții în Gură și ulcer Răni

aftele sunt mici ulceratii (sau răni) apar’interiorul gurii și provoca disconfort atunci când vorbești sau să mănânce. Poate fi de două tipuri:

1. aftele simple: apare la 3 – 4 ori’an și durează până la o săptămână. Suferă de obicei de la persoane între 10 și 20 de ani;

2. aftele complexe sunt mai puțin frecvente și apar de obicei la persoanele care au suferit deja de anterior.

ce a cauzat ulcere?

În cele mai multe cazuri, nu știm cauza de ulcer răni. Noi credem, totuși, că aftele sunt simple, pot fi cauzate de stres sau de tesutul deteriorat. Unele alimente, cum ar fi fructele citrice, fructe și legume acide (lămâi, portocale, ananas, mere, smochine, roșii și căpșuni) poate da naștere la ulcerații în cavitatea bucală, sau de a face problema mai rău. Există cazuri în care ulcere au fost cauzate de’utilizarea de aparate dentare.

de multe ori, aftele complexe sunt rezultatul de o problemă de sănătate: sistemul imunitar compromis, tulburări nutriționale (deficit de fier, vitamina B – 12, zinc sau acid folic) sau boli ale tractului gastro-intestinal (cum ar fi boala celiaca sau boala Crohn).

rece răni și ulcerații: sunt același lucru?

Nu, chiar dacă acestea sunt adesea confundate cu alte fiecare. L’herpes este cauzat de virusul Herpes complexe. Acesta este un grup de vezicule dureroase pline de puroi. Spre deosebire de ulcer răni, l’leziuni herpetice este foarte contagioasă (de timp, care este cauzata de un virus). În plus, l’herpes apare de multe ori în afara gurii, de exemplu, sub nas, in jurul buzelor sau sub barbie; ulcere cu toate acestea apar în cavitatea bucală.

Articol similar:  Terarii sunt una dintre ideile mai economic și mai frumos pentru a decora.

care sunt simptomele de ulcer răni?

Puteți avea ulcer răni dacă:

– te simti unele dureri in gura (pe limba, cerul gurii sau toate’interiorul obrajilor);

– înainte de apariția aftele ați observat o senzație de furnicături sau arsură;

– cunoscut bule de culoare gri sau alb, cu contur roșu.

În cazurile severe, ulcere pot fi însoțite de febră, ganglionilor limfatici, și lentoarea fizicii.

Cum pot fi tratate cu aftele?

În general, leziunile devin mai puțin dureroase în’la interval de câteva zile, iar rănile se vindecă în 1 – 2 săptămâni fără tratament specific.

Dacă rănile sunt mari, dureroase, și nu vreau să merg mai departe, medicul dentist poate prescrie o apă de gură antimicrobiană, un unguent, un corticosteroid sau un medicament de la bancă pentru a reduce durerea și a l’iritare.

Cum puteți preveni aftele?

Nu există nici un leac pentru ulcer răni și acest lucru este de multe ori reapar. Cu toate acestea, este posibil să se reducă frecvența lor:

• evitarea alimentelor iritante, cum ar fi citrice, fructe, legume, acide si alimente picante;

• evitați guma de mestecat, astfel încât să nu irita cavitatea bucala;

• se spală dinții cu o periuță de dinți cu peri moi, după mese și de a folosi ata dentara in fiecare zi. În acest fel se vor elimina reziduurile de alimente care ar putea provoca acestora.

trebuie să vorbesc cu un medic dentist, în cazul în care:

– rănile sunt mari și au tendința de a agrava;

– ranile nu se vindeca de la 3 săptămâni sau mai mult;

– în ciuda faptului că l’consumul de droguri și faptul de a nu manca alimente care este iritant, durerea nu dispare;

Articol similar:  Minciunile cele mai frecvente de un necredincios

– bea cu dificultate;

– aveți febră mare după aspectul de ulcer răni.

© REPRODUCERE REZERVATE