Mamografie Și Excesul De Diagnostic Cancer De San

Potrivit unui recent studiu, examene, și regulate mamografia pentru cancerul de san poate provoca un “excesul de diagnostic” și să conducă la tratamentul femeilor cu tumori care nu ar fi cauzat boala sau moartea.

După o percheziție efectuată la nivel județean de către oficialii din domeniul sănătății din Statele Unite, s-a descoperit că medicii au tendința de a găsi mici tumori și leziuni pre-canceroase zonele în care vi se face mamografii mai frecvent.

cu toate acestea, rata mortalității pentru cancerul de san nu pare să scadă în zonele în care sunt efectuate cele mai multe mamografii, scriu cercetătorii de la Universitatea Harvard și Dartmouth.

“explicația acestui fapt este că răspândită overdiagnosis, atunci există o creștere în diagnosticul tumorilor mici, dar rata mortalității rămâne neschimbată,” susțin autorii’articol publicat în JAMA Internal Medicine Journal.

Dar experții subliniază că aceste rezultate nu ar trebui să conducă să crezi că mamografiile sunt inutile sau dăunătoare.

” mea preocupare majoră este că pașii l’ideea că mamografia nu reduce riscul de mortalitate,”, a spus dr. Richard Wender, cap de cancer de control la Societatea Americana de Cancer.
“Acest fapt este deja determinat. Nu este nevoie pentru a discuta din nou pe faptul că mamografia salvează vieți”.

studiile anterioare au arătat că testul mamografia reduce rata mortalității prin cancer mamar cu cel puțin 20% din femeile cu vârsta de peste 40 de ani, a declarat Wender.

cu toate acestea, noile descoperiri indică faptul că unele femei pot suferi de testare mamografie, mai rar, a declarat dr. Harold Burstein, un program medical oncologie de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston.

Articol similar:  Dieta Scardale

“mamografii de rutină sunt întotdeauna importante, dar trebuie să înțelegem de ce femeile au nevoie de ea cel mai mult, și cu ce frecvență”, a adăugat el Burstein, care este, de asemenea, un consultant al Societății Americane de Oncologie Clinică.

“Acest studiu ridică l’avertisment pentru medici și femei cu privire la rezultatele și limitele de mamografii, și necesitatea de a discuta mai în detaliu,în primul rând pentru a stabili a priori care mamografia ar trebui să fie făcut o dată l’an,”, a adăugat el Burstein, care nu a fost implicat în studiu.

acesta a subliniat, de asemenea, nevoie de cercetare care ajută medicii să recunoască tumori cele mai periculoase din cele care nu necesită îngrijire imediată, a declarat dr. Joann Elmore, profesor de medicină și profesor de epidemiologie la l’la Universitatea Washington din Seattle .

“Vreau să am posibilitatea să spun pacienților mei: cancerul de sân nu este dăunătoare. Nu trebuie să suferi o mastectomie,”, a adăugat el Elmore.

oamenii de știință au analizat datele a peste 16 milioane de femei cu vârsta de peste 40 de ani, a intrat în registrele de Supraveghere și Epidemiologie a 547 de județe în’în anul 2000. Aceste registre sunt organizate de U. S. National Cancer Institute.

Printre aceste femei, 53,207 a fost diagnosticată cu cancer la sân care’de an, și au fost urmate în următorii 10 ani.

cercetatorii au efectuat apoi o comparație între județe în ratele de mamografii, l’incidența cancerului de sân în’în anul 2000 și de decese din cauza cancerului la sân în perioada de control. În mod special , au verificat procentul de femei cu vârsta de peste 40 de ani care a făcut o mamografie în ultimii 2 ani.

Articol similar:  Ce alimente picante este bun pentru tine?

s-A descoperit că, atunci când screening-ul de cancer de sân a crescut cu 10%, diagnosticul de cancer de sân a crescut cu un total de 16%.
În plus, diagnosticul de tumori mai mici de 2 cm sau mai puțin, a crescut cu 25%.

Dar’screening-ul a crescut nu a cauzat o diferență semnificativă în numărul de decese cauzate de cancerul de sân.

Burstein a declarat că astfel de rezultate ar putea fi compromisă prin faptul că amândoi am concentrat doar pe femeile care au avut mamografie în ultimii 2 ani.

“Aceasta nu include dreptul la o mamografie la fiecare trei sau patru ani, sau nu se face la toate”, spune Burstein. ” Nu este un studiu de mamografie versus nici o mamografie. Aceasta este o comparație între femeile care fac mamografii frecvente decât celelalte.”

În plus, la următorul control ar fi fost prea scurt pentru a arăta beneficiile reale ale mamografie, a declarat Wender.

“În mici cancere, beneficiile asupra riscului de mortalitate apar după 15 sau 20 de ani. ”, a spus el. ” tumorile mici, care pot provoca moartea numai după această perioadă de timp,”.
Pentru a încheia, Burstein a spus că studiile pe scară largă nu iau în considerare informațiile de la pacienți individuali.
“studiile nu sunt suficient de specifice pentru a determina dacă o femeie, în special, care nu a facut mamografie, l’s-ar fi făcut-o sau nu”, a spus el.

© REPRODUCERE REZERVATE