Medicamente Împotriva Arsuri la stomac, probleme și Riscuri, Întrebări frecvente

inhibitori ai pompei de protoni, medicamente împotriva arsuri la stomac, sunt folosite în fiecare an de milioane de americani, pentru a diminua problemele de digestie proastă.

Dar aceste medicamente pot avea efecte secundare?

Un studiu recent a constatat că inhibitorii pompei de protoni (IPP) crește riscul de atac de cord, și sunt, de asemenea, responsabil pentru alte probleme de sănătate.

PPI studiat au fost esomeprazol (Nexium), lansoprazol (Prevacid), omeprazol (Prilosec, Zegerid), și altele. Le puteți obține cu sau fără prescripție medicală, cu o cifra de afaceri de mai mult de 13 de milioane de$ $ l’an peste tot în lume. Ele reduc producția de sucuri gastrice din stomac. Un exces de aciditate poate provoca arsuri la stomac sau dureri în piept, și un gust amar în gură.
Aceste medicamente sunt, de asemenea, folosit pentru medicare ulcere și pentru a preveni problemele de genul reflux gastro-esofagian.

WebMD contactat doi experți și le-a cerut să compare noul lor studii și cercetări.

ce altceva a fost abordată în studiu și ce-ai descoperit?

cercetatorii au examinat dosarele medicale a circa 3 milioane de oameni. Unii dintre ei au fost luați PPI, și alții au luat alte medicamente pentru arsuri la stomac, antagoniștii receptorilor H2: cimetidina (Tagamet), famotidina (Pepcid), nizatidina (Axid) sau ranitidina (Zantac).
Niciunul nu avea antecedente de atac de cord sau boli de inima.

de cercetare a raportat că cei care au luat PPI au fost mai mult la riscul de atac de cord, comparativ cu cei care nu iau medicamente.

Această corelație nu a fost prezent pe antagoniștii H2.

Acesta a fost doar a găsit o legătură între administrarea IPP și riscul de atac de cord – dar asta nu dovedește că nu poate fi într-adevăr o creștere a bolilor de inima.

Articol similar:  Ceaiul verde Crește Presiunea sau Scăzută?

descoperiri Recente au dovedit că PPI poate afecta vasele de sânge. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să examineze dacă aceste medicamente pot afecta într-adevăr riscul de probleme cu inima.

Brian Lacy, MD, PhD, șef de secție de gastroenterologie și hepatologie de la Dartmouth-Hitchcock Medical Center, spune că: “s-a estimat că l’ risc crescut de boli de inima este de 16%,”

“Un risc crescut de 16% este îngrijorătoare,” , a continuat Lacy, “cu toate acestea, această cifră trebuie să fie pus în perspectivă cu privire la modul în care acestea apar, majoritatea atacurilor de cord. Ai putea, de asemenea, o (atac de cord) plus 4.000 de persoane care iau PPI”.

“Dacă nu’e într-adevăr o corelație – și nu sunt pe deplin convins – este într-adevăr foarte mici.”, spune Lacy.

riscul, de asemenea, depinde de cât timp luați medicamente?

“Nu știm”, spune Lenuta, “nu știm dacă aceasta depinde de durata, doza, sau alte variabile”.

Aceste medicamente sunt făcute pentru a fi utilizate pe termen lung?

Potrivit FDA, oamenii care sunt prescrise PPI, le folosesc de aproximativ 6 luni. PPI ar trebui să fie folosite numai pentru 14 zile , și nu mai mult de 3 ori l’an. Dar medicii spun că mulți oameni le folosesc pentru mai mult timp.

Pentru PPI să fie prescris, nu există limite de timp, spune Lacy. Unii oameni mașină de ani de zile. Dar doza este scăzută, cu atât este mai bine. “Unii dintre pacientii mei au luat PPI pentru mai mult de un deceniu, cu nici un efecte secundare.”

Există și alte riscuri în’utilizarea acestor medicamente?

FDA a emis un buletin în 2012, în care se spune că PPI poate provoca o scădere a nivelul de magneziu, și provoca crampe musculare, batai neregulate ale inimii, și convulsii.

Articol similar:  Diy Remedii Pentru Fata Si Barbia Dubla

Conform F. Paul Buckley a III-a, MD, chirurg director de Arsuri la stomac si Reflux de Acid la Centrul Baylor Scott & Alb de asistență Medicală în Round Rock, Texas, IPP, de asemenea, crește riscul de fracturi osoase și inflamație a colonului.

Poate, de asemenea, crește riscul de Clostridium difficile, o formă de diaree cronică, care poate provoca grave probleme intestinale.

“pacienții au o frică de a lua PPI pentru diferite motive,”, spune Buckley. Chiar dacă “ele sunt de obicei în condiții de siguranță,”, cea mai nouă cercetare ridică noi probleme.

Dacă luați alte medicamente, este posibil să se monitorizeze orice complicații?

“dificil”, spune Buckley . Unul dintre efectele secundare, diaree acuta, poate vrei să spui o’infecția cu Clostridium, de aceea este important să notifice medicul dumneavoastră.
Unele persoane care iau IPP pot avea scaune moi si apoase. Acest lucru se întâmplă de obicei între prima și a treia săptămână de utilizare. Ai nevoie să se consulte medicul dumneavoastră dacă problema persistă pentru mai mult de 5 – 7 zile. De multe ori este suficientă pentru a schimba marca de medicamente.

În principiu, medicul ar trebui să întreb mereu cum sunt simptomele de arsuri la stomac.
Dacă un pacient a lua PPI este în stare bună de sănătate și nu are simptome, poate reduce doza până la revenirea simptomelor, și apoi începe de acolo pentru a determina doza necesară.

schimbări în stilul de viață pot da același relief dat de medicamente?

“d’ajuta”, spune Lacy. ” Cea mai bună sugestie este de a face mese ușoare și de a reduce conținutul de grăsime în cină. Grăsimea este de a goli stomacul mai încet.”

Articol similar:  Bula face remediu Mevalotin

de Asemenea, evita alimentele prajite, și de a reduce indicele de masă corporală, dacă aceasta este egală sau mai mare decât 30. Persoanele obeze sunt mult mai susceptibile de a suferi de arsuri la stomac.

“eu de multe ori Spun pacienților mei să nu mănânce în termen de 4 ore înainte de a merge la culcare,”, spune Buckley, pentru a permite alimente pentru a fi digerate mai ușor. De asemenea, mâncatul prea repede poate provoca arsuri la stomac și tulburări digestive. Există, de asemenea, alimente care promovează arsuri la stomac și ar trebui să fie evitate, cum ar fi vinuri, roșii și mentă.

Sunt de așteptat în viitorul apropiat, noi medicamente cu mai puține efecte secundare și cu o mai mare eficacitate?

Da, există noi medicamente în dezvoltare, spune Lacy, care controlează într-un mod diferit producția de aciditate. Dar ei sunt încă în faza de testare.

Ce să fac dacă luați PPI?

Dacă sunteți îngrijorat, discutați cu medicul dumneavoastră, spun experții.
Fiecare medic poate avea un punct de vedere diferit de risc, adresați-vă medicului dumneavoastră ce este mai bine pentru tine.
Dacă vă decideți să continuați să luați PPI, încercați să-l reducă la doza maximă. Verificați cu medicul dumneavoastră dacă și cât de mult doza poate fi scăzută, eliminate, sau dacă există efecte secundare. De asemenea, întrebați dacă puteți face unele schimbări în stilul tău de viață pentru a îmbunătăți problema.

© REPRODUCERE REZERVATE