Migrena: Risc Mai Mare De Boli De Inima?

Potrivit unui nou studiu, persoanele care suferă de migrene au un risc mai mare de a dezvolta boli de inima, dar vina nu poate fi genele lor.

cercetatorii au luat în considerare două mari studii care au identificat variante genetice responsabile pentru boli de inima, si migrena.
Prima cercetare implicat 20.000 de persoane afectate de migrenă, și 55.000 de care au suferit de dureri de cap severe.
Cel de-al doilea studiu a implicat 21.000 de persoane cu probleme cardiace, și 63.000 de a.

oamenii de stiinta, condus de dr. Aarno Palotie, de la Broad Institute of MIT și Harvard, din Boston, au căutat să descopere variante genetice care sunt prezente atât la persoanele cu migrenă și persoanele cu boli de inima.

Dar nu a găsit variante care accomunassero migrene cu aura si probleme cu inima – chiar dacă nu există dovezi că acești oameni au un risc mai mare de boli de inima, comparativ cu cei care suferă de migrenă fără aură.

pe L’migrena fără aură și probleme cu inima, cu toate acestea, ele au în comun câteva variații genetice.
Dar, conform unui studiu publicat în 2 iulie, de la Neurologie, Genetica, aceste variante genetice par pentru a ajuta la a vă proteja de riscurile cardiace.

“În practică, persoanele cu migrenă fără aură, par să aibă un genetic risc mai mic de a dezvolta boli de inima.”, a spus dr. ssa Anne Ducros, de la Universitatea din Montpellier, în Franța, care a scris un editorial pe cercetare, publicat recent de Academia Americana de Neurologie.

“Acum rămâne pentru noi să înțelegem de ce oamenii cu migrena, care se nasc cu factori genetici care le protejează de boli de inima, acestea pot fi mai expuse riscului de probleme cardiace.”, a spus Ducros.

Articol similar:  Menopauza: cum de a reduce consumul de sodiu (sare)

, Probabil, a altor factori genetici pot fi implicati in’risc crescut de probleme cardiace la persoanele cu migrenă, a adăugat el Ducros. Alte non-factorii genetici pot influența risc pentru inima, ca l’obezitatea, lipsa de exercitiu, depresie și fumatul.

© REPRODUCERE REZERVATE