Muzica Ar Putea Accelera Vindecarea Post-Operatorie

de Mozart, Madonna, sau Eminem: indiferent de gusturile tale, muzica poate ajuta pentru a accelera procesul de recuperare după o intervenție chirurgicală, potrivit unui nou studiu realizat pe datele culese din teren.

“În Statele Unite ale americii sunt efectuate mai mult de 51 de milioane de operații pe toate’an,”, a spus dr. ssa Catherine Meads, Universitatea Brunel din Marea Britanie, in noul numar al The Lancet, care a publicat rezultatele pe 12 August, anul trecut.

“muzica este o organizație non-invazive, sigur și economic de serviciu care ar trebui să fie disponibile pentru oricine care este supus la o’funcționarea,”, a spus el. ” pacienții ar trebui să fie capabil de a alege ce muzică să asculte, în scopul de a maximiza beneficiile pentru sănătatea lor.”

pe L’doar avertisment:” fii atent că muzica nu interferează cu comunicarea între membrii personalului medical.”, a spus Meads.

în Timpul de căutare, echipa sa a examinat datele de 72 de studii care au inclus aproape 7.000 de pacienți.

cercetătorii au constatat că a asculta muzică înainte,în timpul, sau după l’chirurgie a scăzut în mod semnificativ l’anxietate și durere a pacientului, a scăzut nevoia de analgezice, și a crescut nivelul de satisfacție.

pe L’a asculta muzica a fost benefică tot timpul, dar pacienții care ascultă muzică înainte de dell’s intervenție a avut rezultate mai bune decât cei care’s-au auzit în timpul sau după l’funcționarea, potrivit cercetătorilor.
Ei au afirmat, de asemenea, că pacienții cărora le-a fost acordată de a fi capabil de a alege propriul dvs. de muzică, au avut o reducere ușor mai mare decât durerea și dell’utilizarea de analgezice.

Conform rezultatelor, l’a asculta muzică în timpul l’anestezie generală s-a redus durerea la nivel de post-intervenție pacienți, dar la pacienții care au fost treji în timpul’de intervenție au obținut cele mai bune rezultate.

Articol similar:  Dieta fitoterapica

studiul a arătat că l’de a asculta muzică s-a redus timpul de ședere în spital.
Doi experți în Statele Unite ale americii au fost de acord cu aceste rezultate.

“muzica este un instrument puternic, cu rădăcini adânci în fiecare cultură și civilizație – este conectată profund cu mintea și creierul uman,”, a spus Dr. Ron Marino, catedra de pediatrie de la Winthrop-Spitalul Universitar din new york, N. Y.

“este o’o dovadă că metode non-tradiționale și non-farmacologice sida poate ajuta pacienții să se ocupe cu l’anxietate și durere pentru a o’experiență în chirurgie și practica medicală în general.”, a spus el.

Curtis Reisinger este un psiholog de la Zucker Deal Spital în Glen Oaks, N. Y.
El este d’acord cu privire la faptul că “muzica poate avea un puternic impact pozitiv asupra stării’mintea pacientului, în timp ce abordarea unei’ experiență în domeniul medical.”

Asculta muzică în timpul unui eveniment stresant, cum ar fi, de exemplu, o’intervenții chirurgicale ” permite pacientului să-și reorienteze atenția de la durerea fizică sau disconfort psihologic , deoarece’experiență auditivă”, a spus Resinger.

cu toate Acestea, ” nu trebuie să credem că muzica este eficient pentru toate”, a concluzionat el. “Unii pacienți pot prefera un mediu liniștit, sau alte tipuri de distracții, cum ar fi TELEVIZOR, sau pur și simplu a asculta sunetele pe care le înconjoară.”

© REPRODUCERE REZERVATE