Pietre La Rinichi, Nu Există Nici O Legătură Cu Osteoporoza De Femei

Potrivit unui studiu recent, pietre la rinichi sau vezica urinara nu creste riscul de osteoporoză în post-menopauză la femei.

“noi Știm că oamenii cu pietre la rinichi sunt mai susceptibile de a fi l’osteoporoza”, a spus’autor Dr. Laura Carbone, cap de reumatologie de la Colegiul Medical din Georgia, Augusta.
“Suntem încercarea de a înțelege dacă acest lucru este valabil și pentru femei. S-a descoperit că, spre deosebire de bărbați, o piatră la rinichi de la o femeie nu constituie un factor de risc pentru osteoporoza,”, a explicat într-o declarație.

“cu toate Acestea, un calcul în tractul urinar implică un risc mai mare de a dezvolta o’”, a adăugat el Cărbune.

În această cercetare, au analizat datele de 150.000 de femei in post-menopauza luate de la U. S. National Institutes of Health’s Femeile’s Health Initiative.
Chiar dacă există o legătură între pietre la rinichi/vezica urinara si osteoporoza, femeile cu un calcul avut 15% mai multe sanse de a dezvolta o mai departe.

La ricerca è stata pubbblicata nel Jurnalul de Os și Minerale de Cercetare.

co-autor al studiului, Dr. Monique Betel, a declarat că cercetătorii doresc să colecteze informații de la femei și medici.

“Dacă nu’este o interacțiune între cele două părți, și un pacient care nu a fost diagnosticat cu osteoporoza vine la birou cu o piatra la rinichi, medicul dumneavoastră poate fi îngrijorat de faptul că au un risc mai mare de osteoporoza.”, a spus Betel. ” studiile noastre am constatat că probabil nu există această corelație.”

pe L’osteoporoză, o boală care provoacă subțierea oaselor, afecteaza milioane de americani. Potrivit Fundația Națională de Osteoporoză, aproximativ o femeie din două și unul din patru oameni va rupe un os după vârsta de 50 de ani din cauza dell’osteoporoza.

Articol similar:  Vitamine pentru studiu

calcule ale tractului urinar, mai ales la femei, sunt foarte frecvente. Conform cercetatorilor, un aport scazut de lichide si o dieta bogata in sare si calorii, creste riscul de a dezvolta calculi biliari.

© REPRODUCERE REZERVATE