Proteinele Din Sânge Pot Semnala În Avans Cancer De Pancreas

cercetătorii au descoperit o proteină care tumorile pancreatice turma în mod constant în sânge, oferind un pas important spre un test de sange poate face un diagnostic precoce de moarte de cancer.

experții au fost prudent optimist cu privire la rezultatele, publicate on-line 24 iunie în revista Nature.

este nevoie de cercetări suplimentare pentru a garanta că orice test de sânge pe baza rezultatelor pare a fi utile. Și, în teorie, ar trebui să fie utilizate pentru a monitoriza pacienții care au fost tratați pentru cancer pancreatic, a declarat cercetător științific Dr. Raghu Kalluri.

Dar speranța este că aceasta ar putea permite un diagnostic precoce.

Acesta este “Sfântul Graal” în cercetarea privind cancerul pancreatic, a declarat Kalluri, catedra de biologie cancer de la MD Anderson Cancer Center din Houston.

Puțini oameni cu cancer pancreatic astăzi va supraviețui, pentru că este rar prins mai devreme, atunci când acesta poate fi vindecat cu o intervenție chirurgicală. Simptomele, care includ pierderea în greutate și de icter, de obicei apar doar după ce boala s-a răspândit, a spus el.

De americani sunt diagnosticati cu cancer pancreatic, doar 7% sunt încă în viață după cinci ani, spune Institutul National al Cancerului.

oamenii de știință au încercat, fără mare succes, pentru a găsi markeri, sau indicatori, pentru cancer pancreatic – proteine din sânge care a contracara în mod constant și într-un mod specific prezența bolii.

pe L’indicator a fost găsit de echipa de Kalluri pare a fi mai bine decât toți ceilalți studiat până în prezent, a declarat dr. Kenneth Yu, un medic oncolog, care nu a fost implicat în cercetare.

Articol similar:  Tinerii și locul de muncă, răscumpărarea de grad, și alte știri

“Acest lucru este într-adevăr impresionant”, a spus el Yu, care tratează și studii de cancerul pancreatic de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York City. “Este rar să vezi ceva cu o sensibilitate de 100% și o specificitate.”

Yu a fost referindu-se la faptul că totalul cazurilor de cancer pancreatic analizate în studiu, venind de la aproape 250 de pacienți, secernevano cantități mari de indicator – o proteină numită GPC1. La fel de important, proteina nu a fost lansat la niveluri ridicate de celule dintr-o tumora.

pentru a garanta Că orice test de sânge care ar putea fi utile în lumea reală, a declarat Yu, acesta trebuie să poată detecta tumorile pancreatice și, de asemenea, o rată foarte scăzută de “rezultate fals pozitive”.

Kalluri a spus că echipa sa nu a încercat să găsească un indicator pentru cancer pancreatic. Ei au fost interesați în esosomi, care sunt capsule mici, care sunt produse de toate celulele sanatoase si nu – care conțin ADN și alte material genetic.

cercetătorii au vrut să vadă dacă putea distinge esosomi eliberat de către celulele tumorale de cele secretate de celule non-canceroase. Apoi au analizat probe de sânge de aproximativ 250 de pacienți cu cancer pancreatic și 32 de pacienți cu cancer de sân. Pentru comparație, au folosit probe de sânge de la donatori sănătoși și grupuri mici de persoane cu alte condiții, cum ar fi pancreatita (inflamatia cronica a pancreasului).

Au descoperit că esosomi de către celulele tumorale, dar nu alte tipuri de celule, care rezultă în niveluri ridicate de proteine GPC1.

“de Fiecare dată când am identificat esosomi îmbogățit GPC1, am putea spune că a fost o celula de cancer”, a spus el Kalluri.

Articol similar:  Ceai de Scortisoara te face să piardă în greutate? Beneficii și Sfaturi

Și în timp ce unele tipuri de cancer la sân scade o cantitate mare de GPC1, care a avut loc în toate tumorile pancreatice – inclusiv tumori în faza inițială.

Pentru motive care nu sunt în totalitate clare, a declarat Kalluri, cancer pancreatic par a fi “foarte bun” de a secreta GPC1.

cu toate Acestea, faptul că alte tumori eliberarea de cantități mari de proteine prezintă un potențial de barieră, a declarat Yu.

“Nu este specific pentru cancerul pancreatic,”, a spus el. “Așa că trebuie să fie îmbunătățită. C’este un mod de a rafina căutarea pentru a localiza cancer la pancreas în mod special?”

Și dacă un astfel de test va fi disponibil, care va fi controlat?

“Aceasta este o întrebare bună”, a declarat Yu. Un tip de abordare, a observat el, ar putea fi screening-ul de doar persoanele cu un risc ridicat de cancer pancreatic – cum familiile afectate de o formă ereditară de cancer.

Dar fumătorii și persoanele obeze au un risc crescut de cancer pancreatic, a menționat el Kalluri.

a spus că acești oameni ar putea fi candidați pentru un test de sange GPC1. Dacă este pozitiv, s-ar putea face un rmn sau o tomografie pentru a obține imagini ale pancreasului.

Și chiar dacă cancerul pancreatic nu este comun, Yu a spus că este posibil ca un examen de sânge – dacă e destul de bun și convenabil – ar putea fi folosite pentru screening-ul populației.

Kalluri a spus că tehnologia necesară pentru a măsura GPC1 a fost “sparge banca”, și nu ar trebui să fie costul prohibitiv.

cu toate Acestea, el a observat Yu, dacă este necesar l’analize genetice pentru a detecta cancerul pancreatic, în special, ar fi mult mai complexă și costisitoare.

Articol similar:  Osteoporoza: Cauze și Remedii Naturale

© REPRODUCERE REZERVATE