Sindromul De Oboseala Cronica

sindromul De oboseală cronică este o boală complexă, caracterizată de o extremă și oboseala inexplicabila, care se poate agrava l’activitatea fizică și mentală, dar care nu îmbunătățesc cu restul.

cauzele nu sunt cunoscute, dar există o varietate de teorii variind de la infecții virale la stres psihologic. Unii experți cred că această tulburare poate apărea dintr-o combinație de factori.

Sintomi

sindromul de oboseala cronica oficial opt simptome (în afară de sentimentul de oboseală) și sunt:

– tulburări de memorie și concentrare;

– gât inflamat;

– mărirea ganglionilor limfatici în gât sau sub axile;

– dureri musculare inexplicabile;

– dureri articulare;

– dureri de cap;

– oboseală extremă, care durează mai mult de 24 de ore după ce l’exercitii, fizice sau mentale.

oamenii de știință nu au reușit încă să înțeleagă ce s-ar fi l’cauza exactă a acestei afecțiuni, dar este foarte acreditate l’ipoteze care pot fi declanșate de o serie de factori, mai ales la persoanele care se nasc cu o anumită predispoziție la această boală.

factori:

– infecții virale: unele persoane dezvolta sindromul de oboseală cronică după ce a avut o’infecție de acest tip. Pentru acest motiv, cercetătorii se întreabă dacă și ce virusurile pot da drumul pentru sindromul.

– probleme ale sistemului imunitar: persoanele cu sindromul oboselii cronice au un sistem imunitar mai slab, dar nu este clar dacă acest tip de probleme poate fi dezvolta boala;

– dezechilibre hormonale: persoanele cu sindromul oboselii cronice, uneori, au valori anormale de hormoni produsă de’hipotalamusului sau glandele suprarenale. Motivul acestor anomalii este încă necunoscut.

Factori de risc

factorii care pot crește riscul de sindrom de oboseala cronica sunt:

vârsta: boala poate aparea la orice varsta, dar afecteaza in principal persoanele între 40 – 50 de ani;

sex: boala este diagnosticată mai frecvent la femei. Potrivit cercetătorilor, motivul ar putea fi pur și simplu pentru că femeile tind să se consulte un medic cu mai multa usurinta decat barbatii;

Articol similar:  Gimnastică mintală, cum să fac?

stres: dificultăți de gestionare a stresului poate contribui la dezvoltarea acestui sindrom.

Complicanze

posibile complicatii ale sindromului de oboseala cronica sunt:

– depressione;

– izolare socială;

– restricții în stilul de viață;

– creșterea absențe de la locul de muncă.

Când este necesar să se consulte un medic?

senzatia de oboseala este o parte din simptome de multe boli, cum ar fi infecții sau tulburări psihice. În general, aveți nevoie să se consulte medicul dumneavoastră dacă disconfortul persistă și devine excesivă și greu de suportat. Dacă observați simptome de sindrom de oboseala cronica, este mai bine să consulte un medic cât mai curând posibil. Înainte de a dell’s întâlnire, puteți face o listă care include:

semne și simptome. Fi corecte în descriere; note, daca ai avut probleme de memorie sau dureri de cap. Aceste detalii pot fi de interes pentru medicul dumneavoastră;

informații personale importante: note, dacă ați confruntat cu un fel de schimbare recent, sau dacă au fost supuse la stres, care pot avea un impact asupra dvs. de bunăstarea fizică;

informații de sănătate: scrie bolile de care suferă sau au suferit și numele de toate medicamentele și suplimentele pe care le luați în mod regulat.

În plus, puteți adăuga la lista o serie de întrebări pentru a cere medicului. De exemplu:

– Ce pot fi cauze ale sindromului?

– Ce sunt testele recomandate în acest caz?

– Cum poți trata simptomele?

– aveți Nevoie pentru a face schimbări în stilul de viață?

– Ar fi recomandabil să consulte un medic de sănătate mintală?

medicul va face o serie de întrebări, cum ar fi:

– care sunt simptomele și cât de mult ați început să observați?

– Ce imbunatateste/agraveaza simptomele tale?

– Ai probleme cu memoria sau concentrarea?

– Aveți dificultăți cu somnul?

– cât de des vă simțiți deprimat sau anxios?

– simptomele limita capacitatea dumneavoastră? De exemplu, v-ați pierdut locul de muncă sau școală din cauza simptomele tale?

Articol similar:  Fantastic Cinci posturi

– Ai încercat pentru a trata boala în vreun fel? A făcut-o?

Cu ce fel de teste pe care le poate diagnostica sindromul de oboseala cronica?

Nu există nici un singur test pentru a diagnostica acest sindrom. Deoarece simptomele pot face sa te gandesti de diferite tipuri de probleme de sănătate, trebuie să aveți o mulțime de răbdare înainte de a putea primi un diagnostic definitiv. De fapt, medicul trebuie să excludă diferite tipuri de boli, cum ar fi:

• tulburări de somn: oboseala cronica poate fi cauzata de tulburari de somn. Un studiu asupra somnului poate determina dacă restul a fost deranjat de tulburări, cum ar fi l’apnee de somn obstructiva, sindromul picioarelor neliniștite, sau l’insomnie;

• probleme de sănătate mintală: oboseala este, de asemenea, un simptom de diverse probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia, l’anxietate, tulburare bipolară și schizofrenie;

• alte probleme de sanatate: oboseala poate fi cauzată de diverse patologii, cum ar fi l’anemie, diabet, și l’hipotiroidism. Un test de sange poate fi util pentru medicul dumneavoastră pentru a determina diagnosticul.

Tratament și medicamente

tratamentul pentru sindromul de oboseala cronica are scopul de a ameliora simptomele.

Farmaci

sindromul de oboseala cronica poate afecta oamenii în moduri diferite, astfel încât tratamentul trebuie să fie specifice pentru a trata anumite simptome. Medicamentele pot fi:

– antidepresive: multe persoane care sufera de acest sindrom sunt, de asemenea, depresie. Tratarea depresiei, poate facilita tratarea problemelor asociate cu acest sindrom. Doze mici de antidepresive pot, de asemenea, îmbunătățirea somnului și a calma durerea;

– pastile de dormit: dacă acasă căi de atac (cum să evite cofeina) nu va ajuta, pentru a facilita somnul de noapte, medicul poate începe pe o pastila de dormit.

Terapia

Cel mai eficient tratament pentru sindromul oboselii cronice pare a fi o combinație între gimnastica absolvit, și consiliere psihologică.

– Gimnastica absolvit: un terapeut fizic poate determina care sunt exercitiile cele mai potrivite pentru nevoile dumneavoastra. Low-activă, începe să faci exerciții de stretching pentru doar câteva minute pe zi. Exercițiile sunt mult mai intensivă și va dura mai mult in timp;

Articol similar:  Ce alte lucruri Bar și tratamentul cancerului Oferi, de Asemenea, tratamentul bolii?

– psihologic consultare: vorbesc cu un psiholog poate fi util pentru a înțelege care sunt limitele reprezentate de sindromul de oboseala cronica. În acest fel putem lua controlul asupra vieții tale și de a îmbunătăți d’spirit.

remedii, acasă căi de Atac și schimbarea stilului de viață

într-o anumită măsură, sindromul de oboseala cronica poate fi tratata cu modificări simple stilul de viata si remedii la domiciliu. În acest sens, este important să se:

reduce stresul: a face un plan pentru a evita sau limita de surmenaj si stres emotional. În fiecare zi, să ia câteva minute pentru a vă relaxa. Este esențial să înveți să spui „nu” fără să te simți vinovat;

îmbunătăți obiceiurile de somn: du-te la culcare și să se trezească la aceeași oră în fiecare zi, pentru a evita un pui de somn, evita cofeina, alcoolul si nicotina.

Medicină alternativă

Pentru tratamentul sindromului de oboseala cronica sunt propuse mai multe terapii alternative. Este dificil de a stabili dacă acestea funcționează într-adevăr, deoarece simptomele sindromului sunt adesea asociate cu toate’starea de spirit și se pot schimba în fiecare zi.

durerea asociată cu sindrom pot fi ameliorate cu acupunctura, masaj, yoga și tai chi.

Consiliul

sindromul de oboseala cronica poate afecta oamenii în mod diferit și simptomele pot fi deosebit de neplăcut, deoarece’la începutul bolii și apoi scade treptat. L’ajutor de la un psiholog poate ajuta pe tine și oamenii din jurul tău pentru a înțelege care sunt limitele pe care le pune sindrom. Ar putea fi interesant pentru a fi parte dintr-un grup de oameni care suferă de același sindrom. În acest caz, cu toate acestea, trebuie să fie capabil să se oprească dacă observați că stresul crește în loc să fie atenuate. Judecata ta este critica pentru a determina ceea ce este cel mai bine pentru tine.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE