Simptomele De Tiroidă Care Nu Funcționează Bine

toate se întâmplă sau se va întâmpla, în viață, să se simtă iritat, fără motiv, sau care au de-a face cu ciudat creșterea în greutate, sau încă mai au probleme de concentrare. Acestea, nu numai că, dar acestea ar putea fi simptome indicatorilor de o singură problemă cu asta mica glandă în formă de fluture pe care o avem în gât numit-o tiroide. Sa disfuncționalități pot merge pentru a include schimbări și probleme de diferite tipuri, mai ales după treizeci și cincilea an de viață (diverse estimări vorbesc de o incidență de 30% sau mai mult în factor de risc de defecțiune a glandei tiroide). Probleme cu glanda tiroida afectează o mare parte a populației peste tot în lume: de exemplu, potrivit asociației americane de medicină endocrinologi, ar fi de cel puțin 30 de milioane de americani cu o tulburare tiroidiene, dintre care aproximativ o jumătate de bolnav „tăcut”, care este, că nu știu că au această problemă. Specialiștii au constatat apoi că problema afectează mai ales femeile, cu o proporție de zece la unu în comparație cu bărbații. Tiroida este situat deasupra pomo d’Adam, și are sarcina de a produce ceea ce se numește un hormon tiroidian (LEA), care ajută pentru a reglementa, printre altele, temperatura corpului, metabolismul și bătăile inimii. Problemele apar atât dacă tiroida este greu de lucru, este dacă, în loc să lucreze prea mult, produc prea puțin sau prea mult-LEA.

care sunt cauzele unei disfuncționalități tiroida?

cauzele sunt diverse: ar putea fi chiar genetica, un atac autoimune, efectul de o sarcina, dar, de stres, deficiente nutritionale, sau toxine în’mediu, dar acesta din urmă experții nu sunt în totalitate sigur. Cauzele de o defecțiune a glandei tiroide se pot referi la diferite zone ale corpului uman, de la creier până la intestinelor. Pentru a pune diagnosticul de această boală nu este întotdeauna ușor. În acest articol am enumerat o serie de simptome, mai ales dacă aveți mai mult de unul, poate indica faptul că acolo ar putea fi o problema cu tiroida.

1. Senzație de oboseală, epuizare

sentimentul de oboseală și sentimentul de a nu avea energie sunt probleme asociate cu diferite situații, și anume unul dintre acestea ar putea fi una care definește hipotiroidism, care este, o producție scăzută de hormoni într-LEA. Dacă vă simțiți obosit, chiar și în dimineața, sau pe tot parcursul zilei, chiar și după o noapte întreagă de somn regulat, acest lucru ar putea fi un simptom indicatorul deci tiroida este mai puțin activă. O cantitate scăzută de hormoni tiroidieni care curge prin sange si in celule se face ca muschii nu primesc dreptul de semnale. Dr. Miller, un expert în probleme de tiroida, spune că „senzația de oboseală este o temă recurentă, mai ales dacă te simți obosit în dimineața, după o noapte întreagă de somn, pentru care tiroida poate fi ușor active”.

2. Sentimentul de depresie

fi, de Asemenea, „jos” pentru nici un motiv care ar putea indica probleme cu tiroida. Oamenii de știință susțin că producția de prea puțin hormon tiroidian poate avea un impact asupra nivelurilor de serotonina din creier. Cel puțin hormon-LEA într-un cerc și apoi, în alte cuvinte, „fals” și, de asemenea, unele dintre informațiile care sosesc la creier.

3. Stările de anxietate și nervozitate

Au anxietate nejustificată și/sau nervozitate pot fi simptome în loc de o producție excesivă de hormon-LEA, și apoi hipertiroidism. În acest caz, creierul primește o mulțime de semne de hiperactivitate, pentru care toate sistemele, de la metabolismul pentru că’întregul corp poate merge pe ture. Dacă nu puteți doar să vă relaxați, ar putea fi o problema cu tiroida.

Articol similar:  În curând Comisia pe SLA și distrofie

4. Pofta de mancare sau papilele gustative sunt modificate

O creștere bruscă în dell’s poftei de mâncare poate fi un semn de hipertiroidism atunci când nu există prea mult hormon-LEA în cerc efectul poate fi să se simtă mereu foame. L’singurul „avantaj” de această condiție este faptul că mai mult de hiperactivitate, de asemenea, implică un mai mare consum de calorii, pentru care de cele mai multe ori cele două simptome compensa reciproc, evitând de a provoca creșterea în greutate.
Pe de altă parte, o problemă de hipotiroidism poate merge pe pentru a modifica gustul și mirosul: este întotdeauna „despre” greșit că puțin hormon-LEA în circulație modifică.

5. Dificultatea cu funcțiile creierului

Această problemă, de cele mai multe ori este din cauza unui stil de viață care este greșit, ca de exemplu, pic de somn, sau este asociat cu inaintarea in varsta, dar funcționării cognitive pot avea probleme din cauza tiroidei. Prea mult hormon tiroidian (hipertiroidism) poate provoca dificultăți în concentrare, în timp ce prea putin (hipotiroidism), cu toate acestea, poate fi responsabil pentru un adevărat „oboseală” a creierului. “la pacienții cu hipotiroidism,” spune dr. Miller, „a avea grijă de caz, sunt de multe ori surprins de cât de repede sentimentul de opacifierea creierul dispare, iar ceea ce te simti cel mai lustruit. Multe femei se asocieze aceste simptome la menopauza, dar în realitate este de multe ori un semn al unei probleme cu tiroida”.

6. Pierderea dorinței sexuale

O scădere bruscă, dacă nu chiar pierderea totală a dorinței sexuale, acesta poate fi un efect secundar de o tulburare tiroidiene. Prea puțin hormon-LEA în circulație ar putea afecta în mod direct, dar, de fapt, este mult mai probabil să fi impactul de alte complicatii ale hipotiroidismului, cum ar fi modificări de greutate, energie disponibile și diverse dureri musculare.

7. Se simte ca „plutitoare”

nu Poate fi palpitatii. Este o senzație care tine, ca în cazul în care inima este de a pierde un pahar sau două, sau bate prea tare sau prea repede. Este posibil să observați aceste sentimente în piept sau în punctele de puls în gât sau gât. Toate acestea ar putea fi un semn de prea multi hormoni tiroidieni, care, în fapt, așa cum am menționat la începutul articolului, ajuta la reglarea batailor inimii.

8. Uscăciune a pielii

dacă Aveți pielea uscată, mai ales dacă este însoțită de mâncărime, poate fi un simptom de hipotiroidism. Schimbarea în structura pielii și l’aspectul se datorează, probabil, metabolismul încetinit (cauzate de producția insuficientă de hormoni tiroidieni), care poate reduce, de asemenea, transpirație. Derm, dacă nu în mod constant hidratat, acesta poate deveni rapid uscat și solzos. De asemenea, pentru aceleași motive, este, de asemenea, unghiile pot deveni fragile și de a dezvolta creste.

9. Mișcările intestinului neregulate

persoanele care suferă de hipotiroidism, uneori se plâng de constipație. În acest caz, producție scăzută de hormoni LEA are, probabil, cauzată de o încetinire a proceselor digestive. „O încetinire este important”, spune dr. Miller, „dacă nu la un blocaj intestinal este una dintre cele trei cele mai frecvente simptome de hipotiroidism cu care ne confruntăm”. În schimb, cu toate acestea, o hiperactivitate a glandei tiroide poate provoca diaree sau scaune mai frecvente.

Articol similar:  Nouă lucruri nu ar trebui să facă atunci când face sex

10. Neregularități ale ciclului menstrual

timp perioadele menstruale, însoțite de un flux abundent, și cu mai multe crampe decât în mod normal, ar putea fi simptome indicatori de hipotiroidism, Scăzut de hormoni tiroidieni în fluxul sanguin poate provoca, de asemenea, o apropiere de cicluri. Dimpotrivă, cu hipertiroidism nivelurile ridicate de TH provoca tulburari ale ciclului menstrual într-un mod diferit: cicluri mai scurte, mai distanțate, și cu un debit mult mai redus. “apelăm întotdeauna la pacienții dacă ciclurile sunt regulate,”, spune dr. Miller, Există cu siguranță o legătură puternică între cicluri neregulate si probleme cu glanda tiroida. În cazul în care ciclurile au fost extrem de grele, acesta este cazul verificați dacă există o problemă de anemie.

11. Dureri musculare sau la sfârșitul

uneori te lovești de un colț cu un deget de la picior, sau rănit la muschii la stres excesiv, iar aceste reactii sunt perfect coerente de terminatii nervoase care transmit semnale de durere la nivelul creierului. Dacă totuși se întâmplă să încercați furnicături sau amorțeală, sau chiar un misterios și durere bruscă în brate, picioare, picioare sau mâini, acestea ar putea fi simptome de hipotiroidism. Acest lucru se întâmplă pentru că glanda tiroidă produce prea puțin hormon-LEA, pe termen lung, ar putea duce la deteriorarea nervilor care transmit semnale de la creier și din măduva spinării pe tot corpul. Rezultatul sunt aceste frisoane și cei dens aparent inexplicabil.

12. Aveți hipertensiune arterială

Experienta hipertensiune arterială ar putea fi un simptom de o tulburare tiroidiene. De asemenea, în acest caz, atât hipertiroidism, precum hipotiroidismul poate cauza probleme. Unele studii arată că cei care suferă de hipotiroidism pot avea un risc de 2-3 ori mai mare decât în mod normal riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala. O explicație plauzibilă a problemei este că, având într-un cerc cantități mici de hormon tiroidian, rata de inima este mai lent, și apoi puteți merge pe pentru a afecta pompare de sânge, și, prin urmare, flexibilitatea vaselor de sânge. Aceste condiții pot provoca o creștere a tensiunii arteriale.

13. Temperatura scazuta a corpului

după Cum sa menționat mai devreme, au un sentiment de frisoane, în acest caz, de asemenea, frigul poate fi un simptom de hipotiroidism. Au încetinit metabolismul, de asemenea, înseamnă că este ars mai puțin, energia din celule: mai puțină energie este egal cu mai puțină căldură. Pe de altă parte, hipertiroidism, în schimb, este că celulele produce prea multă energie. De aceea cei care sufera de hipertiroidism, uneori, suferă de prea multă căldură și va transpira abundent.

14. Vocea devine răgușită, și te simți un nod în gât

într-O bruscă schimbare de voce sau de un nod în gât ar putea fi simptome ale unei afecțiuni ale tiroidei. Prima metodă de a te verifica este de a examina cu atenție gâtul pentru a vedea dacă ar putea fi semne de umflare a glandei tiroide. O metodă foarte eficientă pentru a verifica cu atenție este aceasta: folosind o oglindă, te uiți în gât în timp ce înghiți câteva guri de apă. Trebuie să verificați că există umflături sau proeminențe în zona tiroidei, care se află sub pomo d’Adam de mai sus clavicule. Ar trebui să repetați această operație de mai multe ori pentru a verifica mai bine. Dacă observați ceva gropite sau suspecte, ar trebui să consulte medicul dumneavoastră.

Articol similar:  Depresia poate fi un semn de ceva?

15. Ciclul de somn este neregulat

sunteți obosit și somnoros la toate orele? Ar putea fi un simptom de hipotiroidism. O proasta functionare a tiroidei poate încetini funcțiile corpului până la punctul în cazul în care dormi (chiar și în zi) pare să fie singura soluție. Dimpotrivă: este greu să dormi? Ar putea fi un simptom al hipertiroidismului. O tiroida hiperactiva poate provoca anxietate și puls rapid, care poate face dificil de a adormi și/sau provoca chiar arousals bruscă în mijlocul nopții.

16. Acesta crește în greutate

O creștere în greutate poate fi cauzată de mai mulți factori (dieta și stilul de viață greșit, în primul rând), și este dificil să ne gândim imediat pentru a verifica funcționalitatea tiroidei. Cu toate acestea, multe studii demonstrează că l’cresterea in greutate, mai ales de femei, pot fi cauzate de o tulburare tiroidiene. „Sunt mulți pacienți”, spune dr. Miller, „că, în ciuda o dieta echilibrata si exercitii fizice crește, în mod inexplicabil, greutate: acest lucru este de multe ori vina glandei tiroide”. Dimpotrivă, o pierdere bruscă în greutate poate indica hipertiroidism

17. Parul va subțiri și se încadrează

Dacă observați că părul devine uscat si fragil, au tendința de a rupe sau chiar să scadă, acest lucru poate fi un simptom de hipotiroidism. O insuficientă de hormoni tiroidieni în fluxul sanguin, printre alte lucruri tinde să se oprească ciclul de creștere a părului, plasarea foliculii de par din modul adormire, care rezultă în pierderea parului, uneori, de asemenea, de alte fire de par de restul corpului. „Mulți dintre pacienții mei”, spune dr. Miller, „am fost trimis de parul lor… se pare aproape că saloane de frumusete sunt mai conștienți de probleme cu glanda tiroida decât studii medicale! Dimpotrivă, o tiroida hiperactiva poate provoca un localizate subțierea numai pe cap.

18. Dificultățile de a obține gravidă

Dacă, în ciuda multor încercări nu se poate obține gravidă, unul dintre motive ar putea avea de-a face cu o tulburare tiroidiene. Ambele l’hipotiroidism și hipertiroidism pot interfera cu l’de ovulatie, care afecteaza fertilitatea. Tulburări ale tiroidei pot fi, de asemenea, legate de alte complicatii ale sarcinii.

19. Nivelul de colesterol este prea mare

văzut în sânge niveluri ridicate de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), mai ales dacă ai duce-o dietă și un stil de viață care sunt sănătoși, sau dacă luați medicamente pentru scaderea acesta, care pare să aibă nici un efect, acesta poate fi urmărite înapoi la probleme cu tiroida. Nivelurile crescute de colesterol “rea” pot fi cauzate de o tiroida underactive și sunt un motiv de îngrijorare. Un hipotiroidism netratat poate duce la probleme cardiace, inclusiv extinderea acesteia sau eșec.

Verificați funcționarea tiroidei

pe scurt: dacă suferiți de una sau mai multe dintre aceste simptome, există o suspiciune fondată că există probleme cu tiroida. Prin urmare, este necesar să se consulte medicul dumneavoastră, care va fi capabil să examineze problema cu unele de testare. Pe baza rezultatelor testului, prin compararea simptome, medicul poate prescrie un tratament pe baza de hormoni sintetici, doza va fi calibrat pentru a în cazul în care este posibil să dureze câteva încercări înainte de a este eficace.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE