Sindromul de Tunel carpian: Cos’este și Cum să-l Împiedice?

tunel carpian este un pasaj mic și îngust situat în imediata apropiere a mainii prin care trec nervul median și tendoanele care leagă degetele de la muschii de la’antebraț. Sindromul de tunel carpian apare atunci cand nervul median este comprimat pentru umflarea de nervi sau tendoane și provoacă o senzație de amorțeală, furnicături sau dureri în degete și mână, care se poate extinde până la’antebraț. Pot exista mai multe cauze ale acestui sindrom, dar de multe ori în anumite cazuri este dificil să se identifice. Se pare că de fiecare dată când pune presiune asupra nervului median, deoarece poate crește riscul de a suferi de sindromul de tunel carpian. În ultimii ani, acest sindrom este cauzată de mișcări repetitive ale mâinilor și încheieturilor (ca și în cazul cu l’utilizarea prelungită a tastaturii). Daca nu este tratata, simptomele pot deveni cronice, dar cu diagnosticul precoce, recuperarea poate dura mai puțin timp. De asemenea, sindromul de la o etapă severă poate fi tratată, dar temele de recuperare va fi cu siguranta mai mult; voi vorbi de cel puțin un an și, în multe cazuri, recuperarea nu este completă.

care sunt simptomele sindromului de tunel carpian?

simptomele pot fi senzație de arsură, furnicături, mâncărime sau senzație de amorțeală în palma, degetul mare, dell’index și degetul mijlociu. De obicei, primul simptom care oamenii raportului este că au amorțit degetele în noapte. Simptomele apar pe timp de noapte, pentru că mâinile și încheieturile sunt relaxat, sau pentru că l’acumularea de lichid poate pune presiune pe’articulare. Nu este neobișnuit pentru oameni cu sindromul de tunel carpian se vor trezi în timpul nopții, din cauza simptomelor supărătoare. Sindromul poate fi temporară sau pot persista și agrava de-a lungul timpului.

Articol similar:  Marijuana Doctor - Cum pot obține un card de canabis?

Ce se întâmplă în caz de sindrom de tunel carpian la stadiul sever?

În cele mai grave cazuri, oamenii merg pentru a satisface o’atrofia mușchilor de o parte, și apoi la o reducere de putere de prindere. Durerea și crampe în mușchii devin mai severe și nervul median începe să se deterioreze, din cauza’iritație cronică și presiune. Toate acest lucru duce la o încetinire a impulsurilor nervoase, pierderea de senzație în degete, pierderea de putere și de coordonare la baza degetului mare. Dacă sindromul nu este tratată, persoana poate experimenta o deteriorare permanentă a țesutului muscular și de pierdere a funcției de mână.

Există, de asemenea, boli care pot crește riscul de sindrom de tunel carpian?

Cele mai comune, care sunt asociate cu sindrom sunt: l’obezitatea, sarcina, l’hipotiroidism, l’artrita și diabetul. În caz de sarcină, în general, simptomele dispar după câteva luni de la naștere. Femeile sunt de trei ori mai susceptibile de a dezvolta sindrom, probabil din cauza unui tunel carpian de la o dimensiune care este mai îngust.

riscul este, de asemenea, asociate cu tipul de profesie efectuate. De exemplu, croitorese și stilisti de par, au un risc ridicat, deoarece munca lor necesită l’utilizarea pe termen lung și repetitive ale brațelor, încheieturile și mâinile.

Cum este diagnosticat sindromul de tunel carpian?

sindromul de tunel carpian este diagnosticat cu două teste: manevrele de Tinel și Phalen. În primul caz, mîngîie zona interiorul încheietura mâinii; dacă persoana are sindromul de tunel carpian va observa o senzație de furnicături în degete. În al doilea caz, în schimb, subiectul poate experimenta unele simptome atunci când am nevoie pentru a îndoi încheietura mâinii cu brațele în extensie (Dr. Phalen creat această manevră cu mulți ani în urmă, când a fost chirurg de mâini de la Clinica Cleveland).

Articol similar:  CARE confirmă mai mult de 13.000 de-a infectat cu ebola

Dacă este necesar, electromiograma, sau studii de conducere nervoasa poate fi util pentru a identifica severitatea de deteriorare a nervilor. Electromiograma este un test care masoara l’s a activității electrice în nervi și muschi. Studiile de conducere nervoasa măsoară capacitatea de nervi la anumite transmite impulsurile nervoase.

Aceste teste va da rezultate pozitive numai în caz de daune semnificative la nervi, în plus, de multe ori severitatea simptomelor de o persoană nu se potrivește cu rezultatele unui studiul de conducere nervoasa.

Cum de a trata sindromul de tunel carpian?

sindromul de tunel carpian poate fi tratată în diferite moduri.

• Schimbări în stilul de viață: tratamentul constă în primul rând ajusta modul în care persoana este o mișcare repetitivă, cum ar fi modificați frecvența cu care subiectul este în mișcare și de a crește timpul de odihnă între o mișcare și l’alte. Poate fi util în stretching și exerciții de consolidare;

• imobilizare: tratamentul constă l’de imobilizare a mâinii cu o atelă pentru a minimiza sau pentru a preveni presiunea pe nervi. Atele suport încheietura mâinii într-o poziție confortabilă și pot fi foarte eficiente dacă sunt folosite în fiecare noapte, pentru a calma l’senzație de amorțeală și furnicături. În acest fel, subiectul este capabil de a dormi și de odihnă mai, și a nervului median este cel mai probabil pentru a sprijini activitățile din timpul zilei;

• medicamente: pacienților li se pot administra medicamente anti-inflamatorii sau injectii cu steroizi pentru cicluri scurte. În acest fel, puteți reduce umflarea;

• chirurgie: dacă sindromul nu răspunde pozitiv la diferitele tipuri de tratament, poate fi necesară intervenția. Chirurgul va afecta tunel carpian să taie ligament și a diminua presiunea.

Articol similar:  El pelo blanco de 20 años ¿qué hacer?

atunci Când sindromul este atribuita stresului cauzate de mișcări repetitive, nu este recomandat interventie chirurgicala pentru ameliorarea simptomelor. Mulți pacienți, în fapt, continuă să aibă simptome, dacă acestea sunt în imposibilitatea de a controla mișcările de mâinile lor.

Cum de a preveni sindromul de tunel carpian?

– Dormi în timp ce păstrarea încheieturile într-un drept sau folosirea de grătare;

– evitarea muta încheieturile în mod repetat;

– a face exerciții de stretching și de consolidare; și

– pentru a poziționa corect mâinile și încheieturile atunci când sunt de lucru;

– la birou, controlează poziția de birou, monitor, scaun, și alte instrumente de lucru, cum ar fi mouse-ul și tastatura de computer.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE