Țigările Electronice Ar Putea Încuraja Pe Adolescenți Să Fumeze

îngrijorarea că țigările electronice ar putea duce adolescenți să fumeze pare să aibă o bază, potrivit unui nou studiu pe acest subiect.

tinerii din Los Angeles, care n-au fumat niciodată au fost de trei până la patru ori mai multe sanse de a încerca țigări și tutun după încercarea de tigari electronice, potrivit unui studiu publicat 18 August în Journal of the American Medical Association.

“Mulți copii folosesc țigări electronice în scopuri de agrement, inclusiv a celor care n-au fumat niciodată înainte”, a spus’autor al studiului, Adam Leventhal, un profesor asociat de medicină preventivă și psihologie la Universitatea din California de Sud’s Keck School of Medicine din Los Angeles.
“Pentru că nicotina este dependenta, este evident că, dacă ți-a plăcut l’experiență de inhalarea de nicotina, va fi mult mai dispuși să experimenteze cu alte produse care implică l’inhalarea de nicotina.”

Acesta este primul studiu care demonstrează un potențial legătură între l’utilizarea de e-țigări și a fumatului în rândul adolescenților, a declarat dr. ssa Nancy Rigotti, director de Tutun Centru de Cercetare si Tratament la Spitalul General Massachusetts din Boston.

“Este cu siguranță un motiv de îngrijorare, pentru că este prima dată când avem aceste rezultate,”, a spus Rigotti, care este, de asemenea, un profesor de la Harvard Medical School din Boston.

“C’s-au riscurilor teoretice cu privire la întrebarea, și aceasta este prima dată când avem dovezi că se poate întâmpla într-adevăr.”

tigari electronice au fost prezentate de către producătorii lor ca o metodă de a opri fumatul la adulți, sau, cel puțin, să ofere o’s o alternativă sănătoasă la tutun.
American Vaping Asociere, un sector grup de tigara electronica, spune că dispozitivul a ajutat milioane de adulți să renunțe la fumat, de când a fost introdus pe piață în urmă cu 10 ani.

Articol similar:  Utilizarea pe termen lung a unui medicament pentru diabet crește cu 42% riscul de atac de cord, potrivit unui studiu

În orice caz, adolescenti sunt încercarea de e-țigări, la o viteză mai mare decât adulții, alimentând vânzări, spune Leventhal. În prezent nu există nici o lege care interzice vânzarea de țigări electronice la adolescenți.

“Aceste noi tigari electronice sunt masini foarte eficient. Căldură aceste soluții pentru a crea aerosoli bogate în nicotină, în scopul de a crea un adevărat val de nicotina la creier de’user”, a adăugat el Leventhal.

Pentru a înțelege dacă țigările electronice pot conduce oamenii pentru a deveni fumatori, cercetatorii au recrutat mai mult de 2.500 de elevi înainte de liceu 10 Los Angeles școlile publice.

tipii ăștia, nimeni nu a încercat vreodată să fumeze înainte, dar, 222, au declarat ca au incercat tigara electronica.

Un an mai târziu, băieții care au incercat tigara electronica avut vreo trei sau patru ori mai predispuși să înceapă să fumeze tutun, în comparație cu colegii lor care nu au folosit tigara electronica.

Dar, deoarece a fost un studiu observațional, nu c’a fost nici o modalitate de a dovedi o relație cauză-efect între l’utilizarea mijloacelor electronice de țigară și a fumat, a declarat Rigotti. Nici măcar nu a fost posibil de a verifica pentru a vedea dacă cei care au fumat au încercat o țigară sau a devenit obișnuită fumatori.

Gregory Conley, președintele American Vaping Association, o asociație non-profit care promovează țigările electronice, subliniază observații de Rigotti.

“după Cum a recunoscut de către autorii studiului, s-a încercat să măsoare l’obișnuită sau consumul recent de ambele produse, astfel încât rezultatele ar trebui să fie acceptate cu grijă.”, a spus el.

cercetătorilor, cu toate acestea, trebuie luate în considerare alți factori de risc care duc adolescenți să fumeze, a subliniat Leventhal. Acestea includ depresie, tendințe agresive, consumul de droguri, și prietenii sau familia la fumat.

Articol similar:  Callos: los callos en los pies y los dedos de las manos

“Am cerut, de asemenea, direct de la tineri “Crezi că va începe de fumat în următoarele șase luni, și ai încerca să fumeze dacă unul dintre prietenii tăi te-ai oferit?”, a spus el.

După luarea în considerare și a altor factori de risc , cercetatorii au descoperit ca baietii care au incercat tigara electronica avut, cu toate acestea, mai multe sanse de aproximativ trei ori, pornind de la fumul de tutun decât adolescenții care nu a făcut uz.

“Aceste rezultate au avut feedback-ul pe diferite tipuri de produse din tutun, inclusiv țigări obișnuite, trabucuri și shisha,”, a spus Leventhal.

utilizatori de tigari electronice, de asemenea, au mai multe sanse de a combina cel puțin două tipuri diferite de produse din tutun.

Acest studiu necesită o rapidă federal de intervenție, a declarat Rigotti într-o însoțire art. U. S. Food and Drug Administration a propus norme care interzice vânzarea de țigări electronice minorilor sub vârsta de 18 ani, și-a cerut l’utilizarea de etichete de avertizare, dar aceste reglementări nu au fost finalizate. Perioada de consultare publică cu privire la această propunere a expirat anul trecut, în August 8.

© REPRODUCERE REZERVATE