Tulburarea de Deficit de atenție Și Hiperactivitate (ADDH sau ADHD)

tulburare de deficit de atentie si tulburare de hiperactivitate (ADHD) este una dintre bolile creierului în copilărie cele mai comune. Efectele sale pot dura timpul l’adolescență și l’vârsta adultă. Simptomele pot fi: dificultatea de a rămâne concentrați și de atenție, dificultăți de a controla comportamentul, și hiperactivitate. Un copil cu această tulburare pot avea dificultăți la școală, de a relaționa cu alți copii și adulți și de a finaliza sarcinile care le sunt atribuite.

Studiile au descoperit că creierul unei persoane cu sindromul de deficit de atenție cu hiperactivitate și mature, în mod normal, dar, în medie, cu aproximativ 3 ani de întârziere. Întârzierea se referă în special la zonele din creier implicate în gândire, în’atenție și planificare. În conformitate cu mai multe studii recente, stratul exterior al creierului, cortexul, arată o întârziere în general maturare și o structură a creierului importantă pentru buna comunicare între cele două emisfere ale creierului prezinta un nivel de creștere, care este anormal. Aceste întârzieri și anomalii pot fi simptome caracteristice de tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate, și poate ajuta pentru a explica modul în care a dezvoltat această tulburare.

Nu există nici un tratament permanent, dar cercetătorii încearcă să găsească tratamente eficiente si metode de prevenire pentru a se asigura că persoanele cu ADHD pot reuși la școală și să ducă o viață productivă.

care sunt simptomele la copii?

Neatenție, hiperactivitate și impulsivitate sunt principalele simptome de tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate. Uneori este normal pentru copii să fie neatent, hiperactiv și impulsiv, dar la copiii cu ADHD aceste comportamente sunt mai severe și mai frecvente. Pentru a fi diagnosticat, simptomele de tulburare trebuie să fie prezente la copilul de cel puțin 6 luni, și într-o măsură mai mare în comparație cu alți copii de aceeași vârstă.

copiii cu simptome de deficit de atenție pot:

– ușor de distras, uita lucruri, și de multe ori trece de la o’’alte;

– au dificultăți de concentrare;

– plictisi cu ușurință;

– au dificultăți în a învăța ceva nou;

– au dificultăți cu organizarea;

– pentru a arăta dificultățile pentru a finaliza temele și tendința de a pierde obiecte necesare pentru a finaliza aceste sarcini (de exemplu, creioane, pixuri);

Articol similar:  5 chei pentru a elimina suzeta, fara a provoca traume

– stand cu capul în nori, nu asculta când i se vorbește, pare a fi ușor confundate, și pentru a muta încet;

– este dificil de a prelucra date rapid și precis ca alți copii;

– au dificultăți următoarele instrucțiuni.

copiii cu simptome de hiperactivitate poate:

– se agită și se arată a fi agitat atunci când acestea sunt la locul lor în școală;

– continuu să vorbesc,

– au dificultăți să stau jos și, de asemenea, toate’cina-timp,

– muta continuu;

– nu reușesc să-și facă temele sau alte sarcini care necesită pace a mintii.

copiii cu simptome de impulsivitate poate:

– a fi foarte nerăbdător;

– comentează și exprima emoțiile lor, fără restricții;

– nu putea să aștepte, când vor ceva sau a nu fi capabil să-și aștepte rândul atunci când se joacă;

– stop conversațiile sau activități de alții.

care sunt cauzele de tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate?

Nu trebuie certitudine cu privire la cauzele care declanșează această tulburare, deși multe studii sugerează că un rol deosebit de important este jucat de gene. Ca și cu alte tulburări, probabil că ADHD este derivat dintr-o combinație de diverși factori. În plus față de genetica, cercetatorii au examinat factorii de mediu și studiază factori, cum ar fi leziuni cerebrale, nutriție și l’mediul social poate contribui la dezvoltarea de tulburare.

Gene: moștenit de la părinții noștri, genele sunt „plan” de la care derivă. Cercetatorii investigheaza o serie de gene în scopul de a înțelege ceea ce crește șansele de a dezvolta ADHD. Să știe cum să se facă distincția care gene sunt implicate, este posibil ca într-o zi de cercetători pot preveni sindromul înainte de a dezvolta simptome, și de a crea tratamente eficiente.

Un studiu efectuat pe copii cu tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate a arătat că cei care au o anumită versiune de anumite gene, țesutul cerebral mai subtil în zonele din creier asociate cu l’atenție. Totuși, studiul a arătat că diferența nu a fost permanentă și că, deoarece copiii s-au ridicat cu aceste gene, creierul a ajuns la niveluri normale de grosime, și, de asemenea, ameliorarea simptomelor.

Articol similar:  Drepturile de maternitate, concediu de paternitate,

cercetatorii sunt, de asemenea, studiază variațiile genetice care pot fi moștenite sau nu, ca dublarea unui segment de ADN.

Factorii de mediu: studii sugerează că există un potențial de asociere între fumat și l’consumul de alcool în timpul sarcinii și ADHD la copii. În plus, preșcolari expuse la niveluri ridicate de plumb (adesea găsit în robinete de clădiri vechi) au un risc mai mare de a dezvolta tulburări.

Leziune a creierului: copiii care au suferit o leziune a creierului se poate manifesta comportamente similare cu cele ale copiilor cu ADHD. Doar un mic procent din copiii cu ADHD au suferit un traumatism cranio-cerebral.

Zahar: l’ideea că zahărul rafinat cauzele ADHD sau face simptomele mai rau a fost infirmată de mult de cercetare. Într-un studiu, cercetatorii au dat copiilor alimentele cu zahăr sau cu înlocuitori de zahăr în zile alternative. Copiii care au mâncat zahăr arătat nici o schimbare în abilități, comportament și învățare decât cei care au ingerat înlocuitori.

Aditivi alimentari: în prezent, nu există nici o cercetare care să confirme că artificiale, coloranți alimentari provoca tulburări de deficit de atenție și hiperactivitate.

Cum este tratat pentru ADHD?

în Prezent disponibile tratamente ajuta la reducerea simptomelor de tulburare. Include medicatie, psihoterapie, educație și instruire, sau o combinație de tratamente.

Frecvent utilizate medicamente pentru tratamentul ADHD sunt stimulente, cum ar fi metilfenidatul și amfetamine. Poate părea ciudat că l’hiperactivitate pot fi tratate cu stimulente, dar adevărul este că aceste medicamente activa circuitele creierului care declanșează’atenție, prin reducerea l’hiperactivitate și l’impulsivitate și de a îmbunătăți capacitatea de concentrare, de muncă și de a învăța.

stimulente sunt disponibile în diferite forme (tablete, capsule, lichid sau patch-uri pentru a fi aplicate pe piele). Unele medicamente fac efectul într-un timp scurt, altele sunt de lungă durată sau eliberare prelungită. În căutarea’s cea mai recentă variantă, principiul activ rămâne aceeași, dar schimba forma în care acesta este eliberat în organism. Variația de lungă durată sau eliberare prelungită, permite copilului să ia medicamente numai o dată pe zi.

care sunt efectele secundare de stimulente?

Cele mai frecvente efecte secundare sunt reducerea’poftei de mâncare, tulburări de somn, anxietate și iritabilitate. Unii copii pot suferi de dureri de stomac sau dureri de cap, dar într-o formă ușoară. În general, efectele secundare dispar la reducerea dozei.

Articol similar:  Calorii de Ovăz - Tipuri, Piese si Sfaturi

– Reducerea’pofta de mancare: asigurați-vă că copilul mânca sănătos și, dacă nu’efect secundar nu dispare, consultați un medic.

– Tulburări de somn: dacă copilul nu poate dormi, medicul dumneavoastră poate reduce doza sau să vă sfătuiască să-l angajeze în prima parte a zilei.

Ce sunt tulburări coexistă cu tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate?

Unii copii care suferă de ADHD însoțită de atri tulburări. De exemplu, una sau mai multe dintre următoarele:

• dificultate de învățare: acest lucru se întâmplă atunci când un copil preșcolar are dificultăți de înțelegere a anumitor sunete sau cuvinte, sau au probleme în a se exprima. Un copil de vârstă școlară poate avea probleme cu citirea, l’ortografie, scris și matematică;

• tulburare opoziție sfidător: un copil cu această tulburare tinde a fi prea rebel, argumentând cu adulții, și nu pentru a se conforma cu normele;

• anxietate și depresie: tratarea ADHD ar putea fi, de asemenea, util pentru a reduce l’anxietate și unele forme de depresie;

• perturbații, polar, copiii cu tulburare bipolară au modificări ale dispoziției, care merge de la’euforie la depresie într-o perioadă scurtă de timp;

• sindromul Tourette: oamenii cu acest sindrom au ticuri nervoase, cum ar fi mișcări involuntare ale ochilor, spasme ale feței, etc.,

adulții pot suferi de ADHD?

Unii copii cu ADHD continuă să sufere chiar și ca adulți, dar multi adulti nu sunt conștienți de tulburare lor. Unele simptome sunt: incapacitatea de a organiza, de a nu fi capabil de a păstra un loc de muncă, nu vă reaminti de întâlniri. Activitățile de zi cu zi, cum ar fi ridică-te, pregateste-te și de a ajunge la timp la locul de muncă poate fi dificil la adulții cu ADHD. Nu este neobișnuit faptul că acești adulți au o istorie de eșec la școală, probleme la locul de muncă și relațiile interpersonale nu a reușit.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE