Un Nou Medicament Scade Nivelul De Trigliceride

Potrivit unui nou studiu, un medicament experimental, s-ar reduce drastic nivelul de trigliceride în sânge sunt potențial dăunătoare.

trigliceridele sunt un tip de grăsimi în sânge, care sunt create din alimentele pe care le consuma. La niveluri ridicate, poate provoca probleme cardiace sau pancreatita sau inflamatie a pancreasului.

“tratamentele actuale pentru a trata nivel ridicat de trigliceride lasă mult de dorit”, a spus dr. Joseph Witztum, profesor de medicina la Universitatea din California, San Diego. ” Acest medicament va deveni cel mai eficient tratament.”

studiul a descoperit că noul medicament – numit, de acum, ISIS 304801 – acesta scade nivelul de trigliceride cu 71%, fără efecte secundare specifice.

Un nivel ridicat de trigliceride pot fi cauzate de factori genetici, obezitatea, fumatul, consumul excesiv de alcool și un regim alimentar bogat în glucide, potrivit American Heart Association.

nivel normal al trigliceridelor din sânge este mai mică de 150 de miligrame pe decilitru (mg/dL) . Dar mulți oameni au un nivel mult mai mare, este asociat cu rezistenta la insulina , sindroame metabolice, diabet zaharat, colesterol ridicat ereditare și alte tulburări, a explicat cercetatorii. Sindromul metabolic este o combinație de colesterol ridicat, hipertensiune arterială, de zahăr din sânge și de înaltă excesul de greutate.

Potrivit l’American Heart Association, un test de sânge arată nivelurile de colesterol LDL (“rea”) , și HDL colesterol (“bine”) , și o cincime din nivelul de trigliceride.

tratamentele actuale pentru nivelurile ridicate de trigliceride includ o dieta sanatoasa bogata in ulei de pește și l’aportul de niacină (Niaspan), de asemenea, numit acid nicotinic.
Medicamente numite fibrați, cum ar fi TriCor, poate ajuta la scaderea trigliceridelor, dar unii pacienți nu răspund la tratamente traditionale, a spus Witztum.

Articol similar:  Esti un weekend sau o slabiciune?

noul medicament acționează pe o anumită proteină – apolipoproteina C-III – care incetineste descompunerea trigliceridelor. De fapt, ISIS 304801 accelera mecanismul de defalcare a trigliceridelor, care permite organismului să scape mai repede de grăsime.

“Acest medicament scade trigliceridele, și, probabil, chiar și manifestările de rezistență la insulină și sindroame metabolice”, a spus Witztum.

în Timpul studiului, au fost tratate în 57 de pacienți cu droguri sau un inactiv placebo.
Nivelul lor de trigliceride a fost între 350 și 2.000 mg/dL, și-au luat în doze săptămânale de droguri de până la 13 săptămâni.
În studiu au fost incluse 28 de pacienți cu un nivel al trigliceridelor de la 225 mg până la 2000 mg/dL, care au primit tratament cu fibrați. De asemenea,’și ei au primit noul medicament sau placebo.

cercetatorii au ajuns La concluzia că ISIS 304801 scăderea nivelului de trigliceride de 31 la 71%.

Aceasta a fost a doua din cele trei studii necesare pentru l’de omologare de droguri în Statele Unite.
Witztum, a declarat că faza 3 este deja în curs de desfășurare, dar rezultatele vor fi disponibile numai pentru doi sau trei ani.

Toate’la început, medicament este utilizat pentru a trata pe cei care suferă de boli cum ar fi sindromul chilomicronemia ereditare, care determină o rată foarte mare de trigliceride. În acest caz, l’organismul descompune grăsimile în mod corespunzător.

Witztum consideră că, pe termen lung, medicamentul poate fi extins pentru un număr mai mare de oameni, pentru a ajuta la prevenirea problemelor cardiace legate de ratele ridicate de trigliceride.

cercetarea a fost finanțată de către Isis Pharmaceuticals , producătorul de droguri, iar rezultatele au fost publicate 30 iulie în New England Journal of Medicine.

Articol similar:  Rugăciune de Iertare: să Învețe cum să facă tehnica Cristina Cairo

Potrivit dr. Gregg Fonarow, profesor de cardiologie toate’la Universitatea din California, Los Angeles, rezultatele par promițătoare.

oricum ” rămâne să dovedim că, dacă nu’scăderea nivelului de trigliceride în sine, duce la o reducere probleme cu inima,”, a spus el.

Potrivit Fonarow este nevoie de cercetări suplimentare pentru a evalua l’eficacitatea și siguranța medicamentelor, și de a determina dacă acesta poate ajuta la prevenirea riscurilor cauzate de o rată mare de trigliceride.

“Având în vedere că numărul de pacienți care pot beneficia de un medicament care scade trigliceridele în condiții de siguranță și în mod eficient este mai limitată decât restul populației, care și-a demonstrat efectele pozitive ale tratamentului cu statine pentru a reduce colesterolul, rămâne un important și mai nemulțumit de situația clinică.”, a concluzionat el Fonarow.

© REPRODUCERE REZERVATE