Unul sau Doua Pahare Pe Zi Poate Crește Riscul De Cancer

Potrivit unui studiu, doar una sau două băuturi crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
O căutare pe aproximativ 186.000 adulți, s-a descoperit că o’consumul de alcool la lumină moderată a fost asociat cu un risc crescut de cancer de sân la femei și mai multe alte tipuri de cancer la barbati-fumat.
Pentru admisie, lumina mijloace de alcool de până la un pahar pe zi pentru femei și două pahare pentru bărbați, au precizat cercetatorii.

“studiul nostru întărește liniile directoare dietetice care recomandă să nu depășească un pahar de alcool pe zi la femei și două pahare la bărbați”, a declarat șeful de cercetare dr. Yin Cao, cercetător în cadrul departamentului de nutriție de la Harvard’s T. H. Chan School of Public Health din Boston.

cu toate acestea, studiul nu dovedește că consumul de alcool creste riscul de cancer; s-a arătat doar o’asociere între cei doi factori.

ai Nevoie pentru a determina cât ai băut, luând în considerare starea de fumător, anterior cazuri familiale de cancer legate de’de alcool și riscul de boli de inima, a adăugat el.
În afară de cancerul de sân, alte tipuri de cancer legate de’de alcool sunt cele de colon, ficat, cavitate bucală, gât și esofag.

“oamenii care au fost, de asemenea, fumatori, ar trebui să păstreze consumul de alcool sub limita recomandată,”, a spus Cao. ” fum și l’alcool ar trebui să fie evitate pentru a preveni cancerul.”

femeile ar trebui să evalueze moderat riscul de cancer legat de’de alcool, mai întâi de toate cancerului de sân, în comparație cu beneficiile potențiale ale’de alcool în prevenirea bolilor de inima, a spus Cao. (L’American Heart Association arată că bolile de inima sunt mai puțin frecvente la persoanele care beau moderat, comparativ cu cei care sunt non-consumatorii de alcool. Cu toate acestea, consumul de alcool este legat de alte riscuri de sănătate, cum ar fi tensiune arterială ridicată).

Articol similar:  Constipatie remedii, Cum să scape de constipație

Pentru studiu, publicat în 18 August, în BMJ, echipa de Cao s-a folosit date din două facilități de profesioniști din sănătate în Statele Unite ale americii: Asistente medicale’ Studiu de Sănătate și Profesioniștii din domeniul Sănătății Studiu de Follow-up.

în Timpul unei perioade de observație a durat 30 de ani, mai mult de 19.000 de femei și 7.600 de oameni s-au dezvoltat cancer, potrivit raportului.
Cercetătorii au descoperit că consumul de alcool ușoară până la moderată nu este asociat cu o creștere semnificativă a riscului de cancer.
Și printre oameni care nu au fumat, riscul de cancer legat de’de alcool nu a fost crescut intr-un mod semnificativ.
Cu toate acestea, riscul a fost mai mare la bărbați la fumat, potrivit rezultatelor de căutare.

dimpotrivă, chiar si femeile care nu au fumat au un risc mai mare de cancer legate de’alcool -mai ales cancerul de sân – cu doar un pahar pe zi.

O băutură (14 grame de alcool) este echivalent cu un pahar de vin 118 ml sau o sticla de bere 35 cl în Statele Unite, cercetatorii au explicat.

Pentru a izola efectele’de alcool, Cao și echipa sa au luat în considerare și alți factori, inclusiv de varsta, etnie, greutate, anterior cazuri de cancer în familie, activitatea fizica si dieta.

Jurgen Rehm, director al departamentului de cercetare socială și epidemiologice de cercetare la Centrul pentru Dependență și Sănătate Mintală din Toronto, nu este surprins de rezultate.

“L’de alcool poate cauza cancer, chiar și la doze minime. Studiul întărește această declarație”, a declarat Rehm.

pe L’alcool cauzează aproximativ 4% din toate cazurile de cancer din lume, iar un procent similar de decese cauzate de cancer în Statele Unite, cercetatorii au scris în concluziile lor.

Articol similar:  Corpul uleiuri naturale de Ingrijire Copil

Dacă doriți pentru a reduce riscul de cancer, nu mai bea, el a recomandat Rehm, care a scris un articol care însoțește studiul.

“Bea mai puțin este mai bine,”, a concluzionat el. “limita consumul de alcool”.

© REPRODUCERE REZERVATE