Vaccinul Antigripal Și Efectele Sale Secundare

Cea mai bună metodă de a te proteja de virusul dell’gripa este de a obtine vaccinate.
Vaccinul ar trebui să fie luate în fiecare an, cu excepția cazului în care există anumite afecțiuni medicale care cerințele fac acest lucru imposibil o astfel de practică.

perioada De gripă pot începe cel mai devreme în octombrie și durează până în luna mai.
Este necesar să se ia vaccinul imediat ce este disponibil, toate’la începutul’toamna. Puteți încă să se vaccineze în ianuarie și în luna următoare. Vaccinul antigripal devine efectivă după două săptămâni de la’ocuparea forței de muncă.

vaccinul poate fi cauza-mi puțin l’s influență?

Nu. Vaccinul antigripal conține viruși morți. Chiar spray nazal, care conține o versiune slabă de virusul dell’influență, nu poate provoca l’influență.

sunt Acolo orice efecte secundare? Ce?

vaccinul nu are efecte secundare pe cei mai mulți oameni.

După administrarea de vaccin antigripal, la unele se poate observa o ușoară febră și oboseală sau dureri articulare. Unele persoane pot experimenta durere, roșeață sau umflare la punctul în care a fost făcută de l’de injecție. În general, aceste tulburări nu sunt grave si dispar într-un timp scurt.

efecte secundare severe sunt rare. În cele din urmă, ele pot să apară câteva minute sau câteva ore după administrarea vaccinului. Sunați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți probleme de respirație, urticarie, senzație de slăbiciune sau amețeli, sau bătăi rapide ale inimii.

Dacă luați vaccin sub forma de spray nazal, este posibil să observați efecte secundare, cum ar fi curgerea nasului, dureri de cap, tuse și dureri în gât. Aceste simptome sunt mai slabe și mai puțin decât gripa normala.

Articol similar:  15 utilizări medicinale de lut

trebuie să consulte medicul înainte de a lua vaccinul?

Unele persoane ar trebui să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a fi sigur de a fi în condiții de a fi capabil să se vaccineze.
Consultați medicul dumneavoastră dacă:

-În trecut ați avut o reacție alergică la un vaccin antigripal.
-A avut sindromul Guillain-Barre după administrarea vaccinului. În această boală, sistemul imunitar atacă parte a sistemului nervos.
-Este foarte bolnav. Dacă ești puțin bolnav, există un vaccin. În caz contrar, este necesar să se consulte medicul.

© REPRODUCERE REZERVATE