Tiroide e Peso

tiroida este o glanda endocrina, care seamănă cu forma unui fluture, situată în partea inferioară din față a gâtului, deasupra clavicule. Functia acestei glande este de a produce hormoni tiroidieni (TH), care sunt secretate în sânge și apoi transportate la fiecare țesut și organ din corpul uman. L’hormoni tiroidieni reglează consumul de energie, temperatura corpului, și provoacă o serie întreagă de caracteristici sunt corecte.

CARE ESTE RELAȚIA DINTRE TIROIDĂ ȘI GREUTATE?

există multe studii care au constatat ca funcționarea tiroidei este strâns legat de metabolismul și greutatea corporală, și dimpotrivă, l’hormon tiroidian pentru a reglementa eficiența metabolică (atât la bărbat cât și la animale). Cum pentru a măsura procentul de metabolism? este obținută prin măsurarea cantității de oxigen folosit de organism pentru o anumită perioadă de timp. Dacă măsurarea se face în repaus, determină ceea ce se numește rata metabolismului bazal (BMR). Aceasta masura a fost prima metodă să fie efectuată pentru a evalua statusul tiroidian al pacientului: în cazul în care veți găsi un nivel scăzut BMR, tiroida funcționează un pic (hipotiroidism), cu toate acestea, dacă dimpotrivă procentul de BMR a fost ridicat acest lucru ar însemna o producție excesivă de hormoni tiroidieni-LEA (hipertiroidism). Cu toate acestea, cu trecerea anilor, mulți medici au părăsit-o, sau preferă alte măsurători pentru acest tip de test, pentru că este un examen complex, dar în principal pentru că s-a constatat că nivelul metabolismului bazal BMR poate fi influențată de o serie de alți factori, care nu au nimic de-a face cu funcționarea tiroidei. Mai multe echipe de oameni de stiinta de a lucra pentru a avea chiar mai eficiente instrumente, în special cu privire la prevenirea și „educație” a oamenilor în funcție de un stil de viață sănătos. La problema cu tiroida afecteaza milioane de oameni peste tot în lume, atât de mult încât chiar și în Statele Unite, există o structură, American Thyroid Association, care strânge fonduri pentru cercetare.

CE legături ÎNTRE METABOLISMUL BAZAL ȘI GREUTATEA?

Este o chestiune de echilibru energetic: este proporția între cantitățile de calorii, care sunt luate și cei care organismul asimilează și utilizează. Dacă, de exemplu, niveluri ridicate ale procentului de BMR este indusă prin administrarea de medicamente, cum ar fi cele care conțin amfetamină, este dovedit a fi „sold negativ” al bilanțului energetic, ceea ce duce aproape sigur la o pierdere in greutate. Datorită acestor constatări, oamenii de știință au stabilit că modificările în nivelurile de hormoni tiroidieni, care duce în consecință la schimbări în nivelul de BMR, provocând schimbări în balanța energetică, care apoi du-te la influenta pe greutatea corporală. Cu toate acestea, BMR nu este doar „capul” de legătură între metabolismul și tiroida. De exemplu, unele teste efectuate pe animale au constatat că, atunci când ratele metabolice sunt reduse prin scăderea temperaturii corpului, de asemenea, în acest caz, există variații în greutate corporală. Pe scurt, relația dintre ratele metabolice, balanța energetică, și modificări de greutate este foarte complex. În organism circulă multe alte hormoni în plus să-LEA, proteine și alte substanțe chimice care au o influență semnificativă asupra controlului cheltuielilor de energie, perceput nevoie pentru a lua de pe produse alimentare și de greutatea corporală. Pentru că toate aceste substanțe interacționează pe centre de creier, asupra organelor și țesuturilor de-a lungul corpului, care reglementa consumul de energie și aportul de energie, nu putem determina cu precizie efectele care pot provoca modificarea numai unul din acești factori (în acest caz, desigur, de hormoni tiroidieni) asupra greutății corporale, cu toate Acestea, statutul de tiroida este un indicator foarte important.

Articol similar:  3 plăcinte delicioase cu capsuni, portocale, kiwi, mandarine si

HIPERTIROIDISM: CARE ESTE RELAȚIA DINTRE HIPERTIROIDISM și GREUTATE?

de la BMR la pacienții cu hipertiroidism, este aproape întotdeauna ridicată, mulți pacienți cu tiroida hiperactiva există o anumită pierdere în greutate. Desigur, procentul de pierdere în greutate care apare este legată de severitatea tiroida hiperactiva. Dacă tiroida este extrem de hiperactivă, BMR de un individ crește până la nevoie de mai multe calorii pentru a mentine greutatea aia: dacă nu crește aportul de calorii pentru a compensa aceste ars, este automat că organismul ar trebui să fie consumate rezerve, provocând pierderea in greutate. După cum am explicat deja mai sus, factorii care controlează l’apetitul, metabolismul și activitățile de corp sunt foarte complexe și hormon tiroidian este doar unul dintre factori. Cu toate acestea, datele găsite de a studia înregistrările stipulează că cele mai severe de hipertiroidism, cea mai mare pierdere în greutate, atât de mult încât pierderea in greutate este, de asemenea, găsite în alte condiții în care sunt crescute de hormoni tiroidieni, cum ar fi, de exemplu, dacă presupune doze care sunt prea mare de pastile de hormon tiroidian. Deoarece hipertiroidism afectează pe senzatia de pofta de mancare, unii pacienți nu pot pierde in greutate sau chiar să crească, în funcție de cât de mult ai crescut aportul de calorii.

de CE ESTE FUNDAMENTALĂ pentru RECUPERARE DE GREUTATE, atunci CÂND HIPERTIROIDISM ESTE tratat?

de Ce sunt l’hipertiroidia este o stare anormală. Pierdere în greutate cauzată de o afecțiune fizică este apoi recuperat o dată restaurat la funcționalitatea normală. De asemenea, studii privind mai multe cazuri de hipertiroidism tratate spectacol. Această evidență, cu toate acestea, sugerează, totuși, că l’utilizarea de hormoni tiroidieni pentru a trata l’obezitatea nu este foarte util, deoarece odată ce tratamentul hormonal cu hormoni tiroidieni este oprit, greutatea pe care ai pierdut-o cu siguranță va fi recuperat.

Articol similar:  FP CGIL, modifica textul clinice guvernare

CARE ESTE RELAȚIA DINTRE HIPOTIROIDISM SI cresterea in GREUTATE?

Deoarece nivelul de BMR la pacient cu hipotiroidism este scăzut, o tiroida „lenesa” este în general asociat cu posibilitatea de un anumit câștig de greutate. Ca și în cazul hipertiroidismului, chiar și în acest caz, schimbarea în greutate este proporțională cu gravitatea problemei tiroide. Cu toate acestea, în acest caz, scăderea BMR determină modificări mai mult de izolare decât invers condiție. De asemenea, cauzele care duc la subiecții care suferă de hipotiroidism toate’greutate sunt complexe și nu întotdeauna legată de acumularea de excesul de grasime: se constată că cele mai multe dintre greutatea in plus a câștigat la persoanele cu hipotiroidism este din cauza excesului de sare și apă în organism. O semnificativă l’greutate este rareori asociat cu hipotiroidism. În general, datele privind cazurile monitorizate au constatat că doar o creștere de la 2 la 4 kg de greutate corporală poate fi atribuită tiroidiene în funcție de gravitatea problemei. Notă: dacă nu’greutate nu l’singurul simptom prezent asociat cu hipotiroidism, posibilitatea ca problema este de a diminua foarte mult.

CÂT de mult GREUTATE AI PIERDUT o DATĂ VINDECAT HIPOTIROIDISM?

Pentru că, după cum sa menționat mai devreme, cele mai multe din greutatea acumulată din cauza hipotiroidism este acumularea de săruri și apă, atunci când problema este tratată și rezolvată, vă puteți aștepta la o pierdere in greutate, care sunt estimate la mai puțin de 10% din greutatea corporală. În fapt, ca și pentru problema care este opusul de hipertiroidism, tratamentul de o stare anormală de funcționare a organismului, deoarece este hipotiroidism cu hormoni tiroidieni ar trebui să conducă la o revenire la greutatea inițială, prima a avut loc în defecțiune a glandei tiroide. Cu toate acestea, pentru că l’hipotiroidism se dezvoltă pentru o perioadă lungă de timp, este destul de probabil că nu va experiență orice pierdere semnificativă în greutate după tratament. Cum pentru hipertiroidism, dacă toate celelalte simptome, cu excepția cresterea in greutate sunt rezolvate cu tratament cu hormoni tiroidieni, este puțin probabil că l’creșterea în greutate este cauzată numai de tiroida. Odată ce ați restabili funcționalitatea corectă, capacitatea de a pierde in greutate sau de nevoie pentru a câștiga este, desigur, din nou egal cu cei care nu au probleme cu glanda tiroida.

Articol similar:  Imobilitate

PUTEȚI FOLOSI HORMON TIROIDIAN PENTRU a PIERDE in GREUTATE?

În fapt, în trecut, hormoni tiroidieni, de asemenea, au fost folosite ca o „scurtătură” pentru a pierde in greutate. Multe studii au arătat că tratamentul a fost, cel puțin în aparență, mult mai repede decât în mod normal, diete pierdere în greutate. Cu toate acestea, după cum sa menționat deja mai sus, o dată aportul de hormoni tiroidieni este suspendat, pierdere în greutate produs „artificial” aproape sigur va fi recuperat. De asemenea, sunt variate și pot fi substanțiale consecințele negative care rezultă din’utilizarea de hormoni tiroidieni pentru a pierde in greutate, cum ar fi, de exemplu, o pierdere excesivă de proteine musculare. Mai mult decât atât, pentru a influența în mod artificial echilibrul normal de tiroida poate provoca un dezechilibru în căi metabolice.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE