Suplimente alimentare în Timpul Tratamentului Pentru Cancer: Da sau Nu?

Este bine sa iei suplimente nutritive în timp ce sunt supuși la chimioterapie pentru tratarea cancerului? Este o zonă neexplorată. Unii medici spun că pacienții ar trebui să opri l’adormirea maicii domnului, cel puțin pe durata tratamentului. Dar unii experți în medicina complementară și alternativă aproba l’utilizarea unor suplimente – cum ar fi vitamina D, extracte de ciuperci, ceai verde și turmeric – care să ateste că poate avea efecte benefice în lupta împotriva cancerului și în reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei.

studii sunt încă în curs de desfășurare, dar câteva lucruri sunt clare: dacă este folosit, suplimente ar trebui să fie luate în plus – nu un înlocuitor – de la tratamentele standard. În plus, pacienții trebuie să informeze medicii despre suplimente consumate. Invers, medicii pot construi o relație de încredere a crescut cu pacientul, informându-l / – o în mod deschis despre posibile suplimente pentru a lua.

Se estimează că până la’87% dintre femeile în tratament pentru cancer de san de a lua suplimente alimentare. În principiu, mulți pacienți cu cancer folosi suplimente, care sunt recomandate de către medic sau nu.

mai Multe măsuri de precauție

pacienții care primesc chimioterapie de multe ori să ia suplimente fără a spune medicul lor, spune dr. Victor Sierpina,profesor de medicina integrativa de la l’Universitatea din Texas Medical Branch în Galveston, Texas.

de multe ori, problema pur și simplu nu este în e-mail.

Apoi, când pacientul expune ceea ce, “majoritatea oncologi sunt destul de rigide în’să spun că nu ar trebui să fie luate suplimente în timpul chimioterapiei.” cu toate Acestea, subliniază Sierpina, mulți pacienți sunt informați într-o foarte în profunzime on-line și de a ajunge pentru a afla mai multe despre suplimente decat oncologi, care nu primesc mai multe informații despre el în timpul lor de formare.

“în Spatele tuturor această precauție, există motive întemeiate”, spune Sierpina.” Cea mai mare teamă este că suplimentele interfera cu chimioterapie, sau de a diminua l’eficacitatea de medicamente sau de a provoca efecte secundare.”

Sierpina explică modul în primele zile de’epidemia de SIDA, bolnavi folosit pentru a utiliza l’sunătoare ca un supliment împotriva depresiei. Efectele au fost contrare – l’supliment adus ficatul să scadă l’eficacitatea de medicamente anti-HIV, tratament și eșec.

Articol similar:  Cancerul de col uterin este curabil daca este diagnosticat precoce

“Aceasta este una dintre poveștile teribile care nu doresc să se repete cu cancer”, spune el. Toată lumea’azi’sunătoare nu este recomandat pentru pacienții care fac chimioterapie.

comună Suplimente

Sierpina a enumerat, într-un articol în revista current Oncologie Rapoarte, în septembrie anul trecut, o listă de suplimente cele mai utilizate de către pacienții cu cancer și argumente pro și contra lor:

Turmeric Conținute în condimente curcuma, care dă orez indian culoarea și caracteristicile de gust, curcumina a fost dovedit a avea efecte inhibitoare asupra cancerului. Cu toate acestea, se recomandă prudență la pacienții cu vezica biliara, deoarece poate stimula contracțiile vezicii biliare.

Glutamina: Datorită efectelor sale benefice asupra tractului digestiv, glutamina este indicat pentru a contracara efectele chimioterapiei, cum ar fi diaree și dureri în gură. Cu toate acestea, glutamina poate interfera cu medicamente anticonvulsivante.

Maitake: Folosit în medicina de est pentru a trata diabetul zaharat și hipertensiune arterială, cercetarea indică faptul că extractele de aceste ciuperci ar putea ajuta la lupta impotriva cancerului. Cu toate acestea este contraindicată la pacienții tratați cu medicamente pentru a reduce nivelul de zahăr în sânge, sau pentru persoanele care iau anticoagulante cum ar fi warfarina, deoarece acest lucru poate provoca sangerari excesive.

Ulei de pește: Multumesc pentru proprietățile sale anti-inflamatorii, l’ulei de pește poate incetini progresia cancerului. Dar pacienții în chimioterapie ar trebui, probabil, să evite l’de utilizare. Un studiu publicat de JAMA internal medicine arată că l’ulei de pește poate reduce l’eficacitatea chimioterapiei, și chiar pentru a crește rezistența celulelor canceroase.

Probiotice: în Timpul chimioterapiei, probiotice ajuta pentru a reduce efectele secundare ale tratamentului, cum ar fi diaree.

Ciulin: ingredient activ, silimarina, este conținută în semințele de armurariu, și se poate proteja ficatul de efectele tratamentului pentru vindecarea de cancer.

Unii medici nu recomanda l’aportul de antioxidanti cum ar fi vitamina a,vitamina C,Și, în timpul tratamentul de chimioterapie.

încă Nu este clar dacă luați aceste suplimente în timpul chimioterapiei este benefic sau nu , potrivit National Institutes of Health.

Articol similar:  Bula face remediu Gino-canesten 3

Unele controale la fața locului au constatat că unele persoane care au luat suplimente antioxidante în timpul chimioterapie, cancerul a fost mai rău și mai rău, mai ales dacă acestea au fumat.

Discuții deschise

“C’, și, practic, singurul motiv pentru care oamenii ar trebui să scegilere de a lua suplimente alimentare,”, spune Suzanne Dixon, un dietetician inregistrat, și fostul președinte al Oncologie Nutriție Dietetice Grupului de Practica al Academiei de Nutriție și Dietetică. ” Și este pentru că el crede că ar putea face bine. Apoi, puteți rupe acea speranță, spunându-le pur și simplu nu-l iei.”

Dixon spune că cu o conversație deschisă, și fără a aduce atingere, profesioniștii din domeniul sănătății pot ajuta și oferi informații utile pentru pacienți, în scopul de a alege ce să facă. O opinie obiectivă cu privire la argumentele pro și contra conduce la medici pentru a avea o abordare pentru suplimente, mai cinstit, mai degrabă decât disprețuitoare. În acest fel, medicii și pacienții sunt plasate pe același plan.

Dixon sfătuiește pacienții să consulte un dietetician orientate și expert în tratamentul cancerului, în scopul de a limita riscurile de’de a lua suplimente, și de a stabili dozele și momentul pentru sigur.

“Unele substante nutritive, cum ar fi zinc, vitamina C, arginina, glutamina poate ajuta la recuperarea după o’intervenții chirurgicale, de exemplu,”, spune el.

“sunt multe produse care oferă diferite combinații ale acestor substanțe, iar medicul dietetician poate ajuta pacienții alege cel mai potrivit.

vitamina D este un caz special. “Toți pacienții cu cancer ar trebui să-și testeze nivelurile de vitamina D”, spune Dixon, “și în cazul în care nivelurile sunt mici, acestea ar trebui să consulte un dietetician, în scopul de a re-stabili valorile adecvate în timpul tratamentului. Studiile sugerează că pacienții cu deficit de vitamina D au mai multe probleme în termeni de supraviețuire și simptome de cancer. D’de altă parte, dacă un pacient nu este deficitar, suplimentele de vitamina D nu poate aduce beneficii – și, în unele cazuri, poate crește complicații și alte efecte nocive pentru sănătate.”

Articol similar:  Alimentele organice reduce expunerea la pesticide cu aproape 90% în doar o săptămână.

Sierpina spune că vitamina D poate fi luat în timpul chimioterapiei în condiții de siguranță cu doze controlate. “Unele tipuri de cancer poate reduce foarte nivelului de vitamina D, iar acest lucru poate avea consecințe asupra sistemului imunitar și răspunsul la tratament”. În plus, se adaugă faptul că nivelurile de mai sus de 50 nanograme pe mililitru pentru a reduce riscul de recidivă în cancerul de sân supraviețuitori.

hrana este bună

Pentru că nu puteți merge în neregulă să ia nutrientii din alimente, desigur, de a manca. “cele mai multe dintre noi sunt experți în medicină complementară prefera ca pacientii care iau substanțe direct de la sursa de alimentare, mai degrabă decât de la o pastila”, spune Sierpina.

De exemplu, soia. Soia este o planta sursă de estrogen chimice. Când vine vorba de cancer cauzate de dezechilibre hormonale – cancer de sân – l’prin luarea de suplimente de soia este controversat. “oamenii spun, “da, puteți mânca soia, boabe de soia sau tofu, ”, spune Sierpina “dar nu este necesar pentru l’aport mai mare de izoflavone, ingredientul activ din soia pe care le puteți cumpăra în magazinele de alimente sănătoase.”

studiile continua , spune Sierpina ” între Timp, am urmat principiul precauției de a nu face rău în primul rând. Avem nevoie pentru a fi sigur că este în siguranță. Dacă nu suntem, vom presupune că acesta este sigur.”

Suplimente: nu sunt substitute

Sierpina a asistat la unele cazuri în care pacienții au abandonat terapia standard – medicamente, radioterapie, chirurgie. Nu este recomandat “absolut” pentru a înlocui metodele standard pentru aceste alternative. Atunci când un pacient are mai luat tratamente standard, cancerul tinde să accelereze cursul”, spune el.

Cu trecerea de la pacienții cu cancer de supraviețuitori de cancer, spune Sierpina, puteți folosi suplimente alimentare cu cele mai multe libertatea de a îmbunătăți calitatea vieții.

“într-o anumită măsură, unii oameni iau suplimente se simt mult mai autonom”, spune “te simți implicat în tratament, ei simt că au mai mult control.”

© REPRODUCERE REZERVATE