Poate O Femeie Să Ia Antidepresive În Timpul Sarcinii?

Dacă sunteți gravidă (sau încearcă) și suferiți de depresie poate fi preocupat de siguranța antidepresiv medicamente care ajuta să vă îmbunătățiți d’minte.

antidepresive pot cauza daune pentru copilul tau?

întrebare a fost mult timp discutat. Unele studii sugerează că antidepresivele sunt dăunătoare pentru copii în uter. Alții, cu toate acestea, arată că riscurile sunt minime și că depresia nu este tratată, aceasta reprezintă o amenințare gravă pentru mama si copilul ei.

mai multe și mai multe femei folosesc antidepresive în timpul sarcinii

depresia afecteaza milioane de femei gravide, de multe ori, din cauza schimbărilor de produse chimice din creier care stimulează pozitiv l’s starea de spirit. În general, acest tip de medicamente ajuta la echilibrarea nivelului de aceste substanțe.

„Despre o femeie din 10 ia antidepresive în timpul sarcinii”, spune Krista Huybrechts, profesor asistent la Brigham si Femei’s Hospital. La Huybrechts dedicat de cercetare pe tema și a scris diverse rapoarte.

numărul de femei care folosesc antidepresive în timpul sarcinii a crescut semnificativ în ultimele două decenii. Printre primele douăzeci prescrise medicamente sunt inhibitori ai recaptarii de serotonina, dar potrivit unui comentariu recent în Jurnalul de Nervos și Boli Mintale, în 1998, lista conținea nici un antidepresiv. În ciuda l’s utilizare este atât de larg răspândită, sunt disponibile date limitate privind pericolul de droguri, din care, de obicei, femeile gravide sunt excluse din studiile privind siguranța.

„Ne confruntăm cu o adevărată dilemă etică: excludem femeile gravide din studiile de droguri și atunci nu avem date care ne permit să le dau sfaturi. Cum îi putem ajuta?”. Aceasta este îndoiala de Siobhan Dolan, obstetrician și ginecolog la fundația lui Martie a Dimes.

Articol similar:  Cum să utilizați papaya ca un remediu pentru frumusete

Deduceri din studii pe tema

Înainte de a se concentreze pe pericolele potențiale cauzate de’utilizarea de antidepresive în timpul sarcinii, este important să se înțeleagă modul de a interpreta informațiile. Vești proaste tind să se răspândească mai rapid, în special pe social media.

Dar, potrivit Dolan, întrebările sunt:

– pe cercetători să ia în considerare alți factori, cum ar fi fumatul sau l’obezitate, care ar putea afecta rezultatele studiului?

– femeile care iau antidepresive sunt diferite de la femei care nu le ia. Au alți factori de risc care pot cauza probleme în timpul sarcinii. În consecință, riscurile sunt cauzate de tulburări mentale sau de la medicamente?

care sunt pericolele pentru copil?

Între riscurile de a lua un antidepresiv in timpul sarcinii c’se l’hipertensiune pulmonară persistentă a copilului nenăscut. Aceasta este o boală periculoasă pentru viață, deoarece copilul are o’presiune ridicată a sângelui în plămâni, care induce grave probleme respiratorii.

O’un alt motiv de îngrijorare pentru mamele care iau antidepresive este riscul de probleme cardiace pentru copilul lor. În 2005, FDA a avertizat că paroxetina poate provoca daune la structura de inima nou-născutului. Dar un studiu publicat recent nu a confirmat astfel un risc.

Despre 3 copii din 10 născuți de femeile care au luat inhibitori ai recaptării serotoninei sunt suferă de o stare temporară numită sindromul de adaptare la nou-nascuti. Simptomele sunt:

• nervosismo;

• niveluri scăzute de zahăr în sânge;

• tonus muscular slab;

• plângând de lumină.

în Ciuda acestui fapt, cel puțin într-un studiu, cercetătorii spun că nu cred că aceste simptome provoca efecte de lungă durată într-un copil.

Articol similar:  Consumatoare de ulei de măsline virgin reduce cu 51% riscul de fractură osteoporósica

Când să ia antidepresive în timpul sarcinii?

Multe studii au arătat că depresia in timpul sarcinii poate fi dăunătoare pentru mama si copil. Dacă aveți o tulburări mentale și de a deveni gravidă, sarcina este considerat cu risc ridicat.

Le donne incinte con depressione:

– sunt mai puțin susceptibile de a primi o’îngrijire prenatală adecvată;

– sunt mai puțin probabil să mănânce într-un mod sănătos;

– au o tendinta mai mare de a fuma și de a consuma băuturi alcoolice.

depresie în timpul sarcinii, de asemenea, crește șansele de boli care pot aduce boli la copil sau da-i moartea. Printre bolile sunt:

• tensiune arterială ridicată și deteriora toate’de organe în timpul sarcinii (preeclampsie);

• niveluri ridicate de zahăr în sânge în timpul interesant stat (diabet gestational);

• posibilitatea ca copilul este născut prematur.

• greutate foarte mică a nou-născutului la naștere.

Ce sunt antidepresive mai sunt în siguranță în timpul sarcinii?

nu’e un răspuns clar la această întrebare. Orice medicament poate fi periculos in l’de așteptare. Fiecare pacient va trebui pentru a personaliza tratamentul dumneavoastră cu medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă ați făcut uz de acest tip de medicamente și apoi ești însărcinată, este mai bine să nu pentru a opri l’adormirea maicii domnului până când veți spune medicul. Aproximativ 90% dintre femeile care au încetat de a lua medicamente, au văzut reapare depresie în ultimele 3 luni de sarcină.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE