Alimente Care Imbunatatesc Concentrarea

Este imposibil de a nega faptul că cu l’vârsta corpurile noastre vârstă cu noi, dar vestea bună este că vă puteți îmbunătăți șansele de a menține un creier sănătos prin consumul de alimente și băuturi „inteligente”. De exemplu:

• Cafeina: nu exista alimente care fac cel mai inteligent, dar de substanțe cum ar fi cofeina sunt interesante și de a ajuta să păstreze concentrarea, chiar dacă l’efectul durează scurt timp. Se găsește în cafea, ciocolată, băuturi energizante și în unele medicamente. Aveți grijă să nu exagerați cofeina sau tu a alerga riscul de a se simți nervos și iritabil pe tot parcursul zilei.

• Zahăr: este combustibilul preferat de către organism. Nu vorbim, totuși, zahar de masa, ci glucoza pe care corpul nostru devine din zaharuri si carbohidrati pe care le mancam. Un pahar de o băutură dulce stimuleaza memoria pe termen scurt, gândirea și capacitatea mentală.

• Pește: este un drept fundamental alimente pentru sanatatea creierului. Omega – 3 acizi grași poate juca un rol important pentru îmbunătățirea memoriei, mai ales la bătrânețe. Pentru sănătatea creierului și a inimii, tu ar trebui să mănânce pește cel puțin de două ori pe săptămână.

• Nuci, seminte si ciocolata: aceste alimente sunt bogate in antioxidanti. Ciocolata neagra contine, de asemenea, cafeina, un stimulent natural.

• Avocado si cereale integrale: acestea pot reduce riscul de boli de inima si colesterol rau, deoarece acestea sunt bogate in grasimi mononesaturate, care ajuta fluxul de sange sanatoase.

• Afine: cercetare pe animale arata ca afinele pot ajuta la protejarea creierului de la daune cauzate de radicalii liberi și pot reduce efectele bolilor asociate cu toate’de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer și demența senilă.

Articol similar:  ANGOASA : colorat

Nu sari peste micul dejun: studiile arată că o astfel de masă îmbunătățește memoria pe termen scurt și l’atenție. Potrivit cercetării, cu toate acestea, nu ar trebui să mănânce prea mult. Un număr mare de calorii ar putea în fapt să împiedice concentrarea. Este recomandabil să se consume produse lactate, cereale, bogate in fibre cereale integrale si fructe.

Dacă dieta ta este lipsit de substante nutritive esentiale, poate fi afectată capacitatea de concentrare. A manca prea mult poate face să vă simțiți obosit, dar mananca un pic poate crește șansa de distragere a atenției, pentru că de senzatia de foame. Urmați un regim alimentar echilibrat plin de alimente sănătoase și variate.

în Plus față de o dieta echilibrata, expertii recomanda, de asemenea:

– dormi bine în timpul nopții;

– rămâne hidratat;

– relaxați-vă.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE