Atacurile De Inima: Ce Sa Mananci Pentru A Preveni

Multi cercetatori au stabilit ca o dieta bogata in fructe, pește și nuci poate ajuta la reducerea riscului de atacuri de cord. Prin monitorizarea unui eșantion de bărbați și femei de patruzeci de ani care s-au adaptat dieta lor, aceiași cercetători au constatat că riscul de a dezvolta boli de inima pot fi reduse de o treime.
Cercetatorii sustin ca o dieta sanatoasa poate promova scăderea semnificativă a tensiunii arteriale, reducerea frecvenței cardiace și o scădere a nivelului de colesterol.

Pentru a ajunge la aceste rezultate a fost efectuată, în special, un studiu în care cercetătorii au măsurat factorii de risc legate de tensiunea arterială, starea de sănătate a arterelor și la boli de inima, cum ar fi nivel ridicat de colesterol în 162 de bărbați și femei non-fumătorii cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. Ei au fost împărțiți în două grupuri:
un grup de aceste a observat că o dietă bogată în grăsimi saturate, sare, zahăr și scăzut în fibre, pește gras, fructe și legume. L’un alt grup a urmat o dieta cu o cantitate mai mare de fructe și legume și niveluri mai scăzute de grăsime animală, care a inclus pește gras o dată pe săptămână, înlocuind făină rafinate cu cereale integrale și limitarea zahăr și l’aportul de sare.
Pentru oamenii din grup “dieta sanatoasa” a fost, de asemenea, a cerut să înlocuiască prăjituri și biscuiți cu fructe și nuci, limitând în același timp utilizarea de uleiuri de gătit, care au un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate.
Acest regim alimentar sănătos, bazat pe linii directoare generale pentru o dieta buna, a dus la cade, semnificativă a tensiunii arteriale, o reducere medie de rata de inima de 1.8 de bătăi pe minut și o scădere de’ 8% a nivelului de colesterol.
În ansamblu, studiul, publicat pe’Jurnalul American de Nutriție Clinică, a descoperit că bărbații și femeile cu vârsta de peste 40 de ani, care s-au adaptat la dieta lor, au redus semnificativ riscul de a suferi boli de inima.
Profesorul Tom Sanders de King ‘ s College din Londra, a declarat: “rezultatele noastre se aplică la persoane de vârstă mijlocie și vârstnici, fără probleme de sănătate deja existente. Acest lucru este important, deoarece cele mai multe atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale apar în acele nu au fost identificate ca fiind de mare risc. Am arătat că l’aderarea la liniile directoare dietetice prezintă ca suport o schimbare în dietă model de diete tradiționale din țările occidentale (ridicat în grăsimi saturate, sare și zahăr și scăzut în fibre, pește gras, fructe și legume) scade semnificativ riscul.”
În plus, după 12 săptămâni de monitorizare, greutatea medie pentru organism, deoarece’în cadrul grupului, în urma dieta sanatoasa a scăzut cu 1,3 kg, în timp ce grupul care urmează dieta “tradiționale” este crescut cu 0,6 kg. Circumferința taliei a scăzut cu 1,7 cm în grupul „dieta sanatoasa”, în comparație cu tradiționale de grup.
Dr. ssa Alison Tedstone, șeful nutritionist de Sănătate Publică Anglia, a declarat: „Sănătate Publică Anglia are întotdeauna recomandat un regim alimentar echilibrat, ceea ce înseamnă conținut scăzut de grăsimi saturate, sare și zahăr, care include pește albastru, și cinci portii de fructe si legume pe zi, ca parte a unui stil de viață sănătos. În plus, vă recomandăm întotdeauna să renunțe la fumat. Acest studiu demonstrează în mod clar că, urmând acest sfat, puteți proteja sănătatea dumneavoastră, reducând semnificativ riscul de boli de inima”.

Articol similar:  Digital auditive sunt o binefacere pentru persoanele cu pierderea auzului

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE