Angina Pectorală: Guida

principalele caracteristici dell’angină pectorală este senzatia de presiune pe piept. Pentru a preveni simptomele de recurent, puteți utiliza medicamente și schimbări în stilul de viață. Dar dacă acest lucru nu funcționează, poate fi nevoie de operație.

are dureri în piept, pentru că sângele nu ajunge suficient la o parte din inima. Acest lucru este cauzat de faptul că acestea sunt blocate de ceva, arterele care transporta sange bogat in oxigen la inima.

pe L’angină pectorală, de obicei, dispare într-o grabă, dar ar putea fi un simptom al unei boli de inima si mai grave. Consultați un medic imediat.

Există mai multe tipuri de angina:

Angină stabilă: aceasta este cea mai comună formă, având în vedere că ea poate fi declansata de stres și activitatea fizică. De obicei, durează câteva minute și dispare atunci când te relaxezi sau opri. Discuta cu un medic.

Angină pectorală instabilă: apare atunci când se odihnesc sau nu foarte activ. Durerea poate fi puternica si dura o lungă perioadă de timp și pot apărea la diferite ocazii. Acesta poate fi un semn de un viitor atac de cord. Cel mai bine este să vă informați medicul dumneavoastră.

Angină prinzmetal (sau angină variantă): aceasta este cea mai rară formă și pot apărea pe timp de noapte, în timp ce tu dormi, sau atunci când te odihnești. Durerea poate fi foarte intens și aveți nevoie să consulte un medic pentru a începe imediat un tratament.

Le că:

pe L’angina este de obicei cauzata de o boala de inima. O substanta grasa, numita placa, se acumulează în artere și blochează fluxul de sânge care ajunge la inimă musculare. Acest lucru forțează inima să lucreze cu mai puțin oxigen, care provoacă durere. Este de asemenea posibil ca în artere se forma cheaguri de sange, care poate duce la atacuri de cord.

Articol similar:  5 alimente care produc mai mult inflamatie

Alte cauze mai puțin frecvente de’angină pectorală sunt:

– un bloc de una dintre arterele principale ale plămânilor (embolie pulmonară);

– o umflarea sau ingrosarea inimii (cardiomiopatie hipertrofică);

– îngustare a valvei în cea mai mare parte a inimii (stenoză aortică);

– umflarea membranei care inconjoara inima (pericardita);

– ruptură în peretele de’aorta, cea mai mare artera a corpului (disecție aortică).

am sintomi:

durerea toracică este un simptom, dar se poate prezenta diferit la diferite persoane. Senzațiile pot fi:

– durere;

– bruciore;

– pacoste;

– senzație de plenitudine în piept;

– greutate;

– pressione;

– compressione.

durerea se poate raspandi la umeri, brate, gat, spate, gat, falca, etc.,

Este ușor să confunde durere/arsură a’angină pectorală pentru un simplu arsuri la stomac sau gaze intestinale.
În general, bărbații se confruntă cu dureri în piept, gât, umeri și, în timp ce femeile se pot simți în stomac, gât, maxilar, gât și spate. C’sunt, de asemenea, persoanele care vin pentru dificultăți de respirație, transpirație sau amețeli.

Un studiu a arătat că senzațiile experimentate de femei au fost cele la presiune și comprimare.

pe L’angina stabilă de multe ori dispare cu restul, spre deosebire de instabil, care nu ar pleca, sau chiar mai rău.

Dacă durerea nu dispare, este important să se consulte un medic. Acestea pot consilia pentru a face unele teste, cum ar fi:

– test de stres: va trebui să ia pe o banda de alergat sau o bicicleta este static și, în același timp, medicul va verifica pulsul, tensiunea arterială, ritmul cardiac și eventuale modificări;

– electrocardiograma: l’medic de sănătate se va aplica mici discuri de metal sau autocolante (numite electrozi) la piept, brațe și picioare. Va fi afișat bataie de inima prin semnale electrice. Testul durează doar câteva minute și este absolut nedureroasă;

Articol similar:  Proprietăți de Rucola

– coronarografia: filetat este un tub foarte subțire într-un vas de sânge (de obicei, de’vintre sau încheieturii mâinii). Atunci medicul injecteaza un lichid care circulă în artere și arată cum curge sângele. În mod normal, acest tip de test poate fi rezervat și programate.

Puteți, de asemenea, supuse unui test de sânge pentru a verifica nivelul de colesterol, grăsimi, zaharuri și proteine.

Tratament:

tratamentul depinde de cat de deteriorat inima. Dacă aceasta este o’angina ușoară, poate fi destul de droguri și schimbări în stilul de viață, pentru a ajuta fluxul de sânge și de a controla simptomele. Dacă medicamentele nu funcționează, poate fi necesar să se recurgă la o intervenție chirurgicală, cum ar fi:

angioplastie: utilizat pentru a restabili fluxul de sange prin dilatarea unui vas. Procedura durează de obicei mai puțin de două ore, dar nu a necesitat spitalizare;

by-pass coronarian: chirurgul foloseste artere sau vene sănătoase este de a trece în vasele de sânge blocate. Trebuie să rămână în spital cel puțin o săptămână, primele zile la terapie intensivă.

Cum să aibă grijă de tine?

Puteți continua să ducă o viață activă, dar, dacă vă simțiți durere, ar trebui să oprească activitatea și să se odihnească. Identifică factorii care declanseaza durerea (stres, exercițiu fizic intens, masă prea grele) și să încerce să le evite.

modificarea stilului de viata de mai jos vă poate ajuta să aibă grijă de sănătatea inimii tale:

– renunta la fumat: pentru a nu deteriora vasele de sânge și crește riscul de boli de inima;

– mananca sanatos: cea mai mare parte fructe, legume, cereale integrale, pește, carne slabă. Limita de sare, grăsimi și zahăr;

Articol similar:  Unitatea de terapie Intensiva, medici respinge planul de Sănătate care leagă formarea lor pentru anesteziști

– ai metode de a reduce stresul, cum ar fi yoga, meditație și exerciții de respirație;

– exercițiu de mai multe zile pe săptămână;

– a se vedea medicul dumneavoastră în mod regulat.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE