Appendicite

Recunoască simptomele de apendicita poate fi foarte util să contactați medicul la momentul potrivit, și apoi pentru a avea un diagnostic in timp util. Primul lucru important de știut este că apendicita este o problemă comună, care poate apărea în orice etapă a vieții.
De obicei, în majoritatea cazurilor, aceasta afectează persoanele tinere, în special cele care sunt cele mai expuse riscului sunt bărbați, comparativ cu femeile. În plus, din moment comun de putere din țările occidentale nu este foarte bogat de fibre, l’apendicita este mai frecventă decât în alte părți ale lumii. Se estimează, de exemplu, că 6% din cetățenii britanici suferă sau au suferit de această tulburare în viața lor, atât de mult încât un procent mare de urgență abdominală necesită intervenție chirurgicală în spitale din marea Britanie sunt cauzate de probleme cu apendicita.
Cu toate acestea, este oportun să se reamintească faptul că, dacă apendicita apare, în principal, de la 10 la 30 de ani de viață, chiar și oamenii mai în vârstă sau mai tineri copii nu sunt pe deplin scutite. Pe scurt, există sute de mii de intervenții de apendicectomie sunt efectuate in fiecare an pentru a trata acest tip de problemă.

ce este apendicita?

„Apendicita” este numele dat afecțiune care apare atunci când apendicele, care în esență este o extensie de colon, se umflă, devine infectate și începe să se umple cu puroi. Acesta este situat pe partea dreapta a’abdomen și este similară în aparență și forma de la un deget. De fapt, cercetatorii medicale sunt încă mai încearcă să înțeleagă ceea ce este l’funcția exactă a apendicelui. Potrivit lui Charles Darwin, l’apendicele este un organ care, în cele primitive specimene umane, a fost folosit pentru digestie. Unele cercetări recente evidențiază, totuși, că l’apendicele este un „paradis sigur” pentru bacterii „prietenoase” care ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor, precum și pentru a digera mâncarea.

Articol similar:  SUNT BĂRBAȚII MAI MULT DECÂT FEMEILE PÂNĂ LA VÂRSTA DE 14 ANI ȘI MAI PUȚIN DE JUMĂTATE DIN ANII ' 80, ÎN ȚĂRILE BOGATE

cauzele pentru care apare apendicita

după Cum am anticipat înainte, oamenii de știință sunt încă la locul de muncă pe acest tip de fenomen fizic: nu este ușor pentru a determina exact ceea ce cauzeaza asta.

cu toate Acestea, unele corelații sunt:

Obstrucție

Un bloc de’deschiderea’apendicele din cauza, de exemplu, fragmente de substanțe eliminate sau chiar fecale poate duce la inflamarea. În acest caz este foarte ușor pentru bacterii pentru a începe să prolifereze într-un ritm rapid, făcându-l’apendicele se umfla si apoi plin de puroi.

Infecție

infecții virale, gastro-intestinale pot fi responsabile. Cum pentru obstacole, apendicita cauzate de infecții cauza, desigur, acumularea de bacterii în apendicele, care dacă nu este tratată poate agrava și poate duce la diverse complicații.

care sunt simptomele de apendicita?

Durere addominale

Cel mai evident simptom al apendicitei este durerea în partea dreaptă a’abdomen. Durerea, de obicei, începe de la ombilic și continuă treptat până la jumătatea inferioară a abdomenului. Femeile însărcinate și copiii se pot simți rău în alte zone ale abdomenului lor. Aceste dureri abdominale, de obicei, obține mai rău dacă ai face mișcări bruște, cum ar fi stranut sau tuse, sau, de exemplu, nu poate fi la fel de „șocuri”, dacă vă deplasați în mașină pe suprafețe de drum cu denivelări.

Febră și Rece

Au, de asemenea, câteva linii de febră, te simți frisoane și tremurături, sunt un simptom clasic de probleme la nivelul tractului intestinal, apendicita. De asemenea, dacă este însoțită de dureri de stomac, atunci sunt șanse ridicate. În cazul în care febra crește și durerea de stomac se agravează până la a deveni o suferință reală, atunci este, probabil, apendicita.

Articol similar:  Reteta Crema de branza Dietetice Cu Cimbru si Lamaie: 88 Calorii

Pierdut di appetito

un alt simptom de apendicita este pierderea poftei de mâncare. Atunci cand sistemul digestiv nu funcționează în mod corespunzător de multe ori însoțește boala si lipsa poftei de mancare. Dacă această condiție durează doar pentru o zi, nu trebuie să vă faceți griji, dar dacă durează mai mult de două zile poate fi o’indicație de apendicita.

Nausea despre vomito

Greață și vărsături sunt alte semne. Într-o prima dată fenomenul nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, dar dacă simptomele persistă mai mult de câteva zile, agravează cu trecerea timpului, este necesar să se acorde o atenție la ea. De asemenea, dacă vărsături și greață pot fi însoțite de febră și dureri abdominale, atunci s-ar putea avea l’apendicita.

Diaree sau constipație

Au o ușoară diaree, sau suferă de constipație, acestea ar putea fi simptome de apendicita. Dacă diareea este, de asemenea, prezentă în mucus, care este un semn clar că ai putea fi suferă de apendicita, mai ales dacă simultan apare, de asemenea, dureri abdominale.

Dificultate de a expulza gaz

dificultatea sau incapacitatea de a expulza gaze intestinale poate fi un semn de apendicita. În caz de dificultăți au avut loc peste două zile, și, în același timp, te simti umflat, atunci s-ar putea avea l’apendicita.

atunci Când devine necesar să se consulte un medic

desigur, este recomandabil să contactați imediat medicul dumneavoastră dacă începe să experiență de diverse semne și simptome de apendicita. L’incapacitatea de a sta sau de a sta în mod corespunzător din cauza unor dureri abdominale severe, face urgent nevoie pentru a face o programare cu un doctor.

Articol similar:  Fructe pentru a elimina balonare abdominală

Cum de a trata apendicita

Cel mai eficient tratament este o intervenție chirurgicală pentru a elimina l’apendicele
Apendicectomie este procedura prescris pentru tratamentul de apendicita. Aceasta implică îndepărtarea apendicelui din organism. Există două metode, ambele valabile, care sunt incizie, și laparoscopia, care sunt utilizate pentru a efectua apendictomii de către chirurgi. Dupa operatie va trebui să rămână în spital pentru aproximativ 2-3 zile.

Cum de a recupera de la l’chirurgie

Este mai bine pentru a evita orice fel de activitate fizică pentru aproximativ 3-4 zile după o apendicectomie laparoscopică și pentru aproximativ două săptămâni după o operație de apendicită este cel tradițional.

acorde o atenție la abdomen

Ține o pernă pe abdomen, atunci când tuse sau ras ajută să conțină durere.

Dacă vă simțiți obosit și somnoros este util să se relaxeze și să doarmă pentru o vreme’, lăsând timp corpului sa se vindece singur.

Distrage mintea de la durerea

Pentru a minimiza simptomele de durere, utilizarea distrage atentia de activități, cum ar fi o conversație cu un prieten sau pentru a asculta melodia ta preferata va permite să se concentreze pe alte lucruri si nu pe durerea.

Consultați medicul dumneavoastră de fiecare dată când vă confruntați cu o problemă

în Cazul în care durerea nu dispare, ea este continuă, și preocupat, atunci ar trebui să contactați medicul dumneavoastră și întrebați-l, de asemenea, prescrie medicamente pentru a combate durerea.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE