Bulimia Nervoasa

persoanele cu bulimie au tendința să sever judecător greutatea lor și de forma lor fizică. Urmeze o dieta stricta pentru a pierde in greutate, dar, de-a lungul timpului foamea îi determină să mănânce mai mult. În această perioadă, ei mănâncă mai mult decât alte persoane. Această fază este „blow-out”. După această perioadă încep să se simtă în control și au sentimente de rușine, vinovăție și de teama de cresterea in greutate. Pentru a evita luarea de lire sterline, persoanele cu bulimie începe să se gândească la cum să scape de alimente ingerate. Astfel începe faza de „purjare”), caracterizat prin vărsături, exercitii fizice, obositoare, și l’utilizarea de medicamente, cum ar fi laxative și diuretice.

Fără tratament, de-a lungul timpului acest ciclu de „umplere/golire” poate duce la probleme grave de sanatate. L’aciditate care rămâne în gură după vărsături poate provoca aparitia cariilor dentare, boala de mestecat și de pierdere a smaltului dentar. Tot ceea ce se face în faza de „eliberare” poate aduce osteoporoza, leziuni renale, probleme cu inima, sau chiar moartea.

tulburari de alimentatie poate fi foarte periculos, așa că, dacă suferi, cere ajutor, sau dacă știți pe cineva cu probleme similare, de a oferi ajutor. Uneori nu este de ajuns voința de putere, ai nevoie de tratament și suport de persoanele cele mai dragi pentru tine.

Toate tulburari de alimentatie sunt complexe, și nu știu cauzele exacte. Pot fi cauzate de o combinație de probleme legate de istoria familiei, factori sociali și trăsături de personalitate. Sunt mai expuse riscului de a suferi de bulimie, dacă:

Articol similar:  Câteva Sfaturi Pentru Utilizarea De Ulei Esențial De Vetiver

• alți membri ai familiei sunt supraponderali sau suferă de o tulburare de alimentatie;

• nu au un loc de muncă sau un sport care subliniază corpului (cum ar fi dansul sau gimnastica);

• ești de multe ori pe o dieta si face mult sport pentru a pierde în greutate și forma corpului;

• avea un impact negativ asupra corpului tau, iar tu crezi că ei ar trebui să fie mai subtile, cum ar fi unul dintre personajele care apar în mass-media;

• caracter, trebuie să se uite mereu perfect;

• aveți de gând prin momente de stres, cum ar fi un divorț, mutarea într-un oraș nou sau o nouă școală, sau pierderea unei persoane dragi.

bulimia este mult mai comun:

– adolescenți: ca și cu alte tulburari de alimentatie, bulimia, de obicei, începe în anii’adolescenta; dar poate apărea, de asemenea, înainte sau în perioada adultă;

– la femei: acesta trebuie să fie subliniat faptul că, chiar și băieții și bărbații pot suferi de.

de multe ori bulimie începe să se manifeste în timpul’în adolescență, dar poate continua la varsta adulta, și chiar transforma într-o boală pe termen lung.

persoanele care suferă de bulimie:

• fac chef cu regularitate. Ingera cantități mari de alimente într-un timp scurt, comparativ cu alte persoane într-o situație similară. În această fază, nu mai ai control și în imposibilitatea de a opri consumul de;

• încercați să scape de alimente ingerate pentru a nu câștiga în greutate. Poate indursi voma, intens, sau pentru o lungă perioadă de timp, poate face improprie utilizarea de laxative, clisme, diuretice sau alte medicamente;

Articol similar:  Alcool: cel mai bun și cel mai rău băuturi alcoolice pentru sanatatea ta

• bazat pe concepția de sine pe cât de mult cântărește.

bulimia și l’anorexia sunt doua tulburari de alimentatie sunt diferite. Persoanele cu anorexie mananca foarte putin si sunt extrem de subțire, persoanele cu bulimie nu poate fi subțire, dar cel puțin e de dimensiuni normale. Acesta din urmă poate, de asemenea, „scapa” de alimente în secret și neagă că au făcut-o. Acest lucru face dificil pentru alții să înțeleagă dacă o persoană suferă de bulimie.

Dacă sunteți preocupat de cineva, încercați să identificați următoarele indicii. O persoană poate suferi de bulimie, dacă:

– se duce la baie imediat după mese;

– ascunde mancarea sau nu mananca cu celelalte;

– practica o mulțime de sporturi, chiar și atunci când nu se simt bine;

– de multe ori vorbește despre dieta, greutatea și forma corpului;

– de multe ori utilizează diuretice și laxative.

bulimia pot fi tratate cu sfaturi de la un psiholog, dar uneori sunt necesare pentru medicamente, precum antidepresivele. Tratamentul precoce poate facilita recuperarea și pentru a preveni probleme grave de sănătate.

vă Mulțumim pentru colaborarea cu un psiholog, o persoană bulimică poate impararsi simt mai bine despre ea și să învețe să mănânce cantități potrivite, pentru a evita un sentiment de vinovăție care să conducă la stadiul de „epurare”.

de multe ori, bulimia este asociat cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia. Dacă bulimia este insotita de o altă tulburare, tratamentul este cu atât mai necesară, iar recuperarea poate dura mai mult timp.

Dacă tu crezi că suferi de bulimie, nu încerca să ieși din ea singur, dar cere ajutor.

Articol similar:  Caloriile Din Lichide Conta Atunci Când Doriți Să Piardă În Greutate

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE