Diaree Dupa Masa

diaree este o reacție nedorită a corpului, care poate fi acută, dureroasă și în cele mai rele cazuri devin cronice. Dar acest lucru nu este cazul să se tulbure: aici sunt unele măsuri puteți lua pentru a ameliora simptomele și de a face față cu diaree care apare după masă, până când trece.
Diareea este o afectiune in care materiile fecale sunt expulzate sub formă de vrac dacă nu chiar apos. Este o condiție care este dezactivarea că, dacă se întâmplă de multe ori, se poate face dificil să se bucure de o masa, pentru a duce la teama de a mânca ceva. În caz de brusc, dar dispar după câteva zile, ar fi diaree acuta. În schimb, dacă a durat mai mult de 3 săptămâni, apoi ar fi, de diaree cronică, care poate fi, de asemenea, un simptom al unei probleme mai grave. În caz de diaree cronică, este necesar să se consulte un medic pentru a trata starea de bază, precum și orice complicații, cum ar fi, de exemplu, deshidratarea.

simptome, în plus față de diaree dupa masa

Există unele semne și simptome care pot însoți de diaree dupa masa.
Acestea includ:

– scaune moi
– Crampe abdominale și dureri de
– Febră
– Umflarea
– Sânge în scaun
– Greață și vărsături

atunci Când aveți nevoie de vezi un doctor?
Pentru un adult, trebuie să contactați medicul dacă:

• diareea persistă timp de câteva zile
• Experiență rectale, dureri abdominale sau
• Producerea de negru sau scaune cu sânge
• Suferiți de febră mare
• Suferiți de o stare de deshidratare, simptomele de care sunt uscăciunea gurii și a pielii, sete excesiva, slabiciune severa, ameteala, puțin sau deloc urinare sau urină închisă la culoare.

copii, diareea poate duce la deshidratare mai rapid, pentru a deveni un adevărat viața în pericol pentru sugari. Deci este cazul chemați imediat un medic în cazul în care diareea copilului nu s-a îmbunătățit după 24 de ore, sau dacă copilul este:

• febră
• A nu uda scutecul pentru mai mult de trei ore
• Are o gură uscată sau plânge fără lacrimi
• Produce negru sau scaune cu sânge
• Are ochi, obraji, sau abdomen ca „săpat”
• A pielii, care nu se întoarce după o scurtă praf
• Suferă de neobișnuit somnolent, iritabil sau nu răspunde

Cauze de diaree dupa masa

caz este variat. Aici sunt unele dintre cele mai comune cauze care afectează atât acute de diaree cronică.

Articol similar:  "a pensei le parar de comer": ex-modelo de Victoria's Secret

Diarrea ascuțite

Diaree acută este descrisă ca’apariția bruscă de scaun vrac și/sau apoase care ar putea dura câteva zile. Există unele cauze care determina chiar dacă ați mâncat nimic. Consumul stimuleaza si induce muschii’intestinul gros pentru a ajunge la locul de muncă pentru a goli intestinul, dar, din diverse motive, aceste mișcări pot fi mai puternice, creând un sentiment de urgență și provoacă durere.
Cele mai frecvente cauze de diaree acută sunt:

Infecții virale

virusul se transmite prin contact cu o persoană infectată sau cu suprafețe infectate, cum ar fi instrumente și din alte surse. Diareea este un simptom comun de o infecție virală, în special de virusuri, cum ar fi Norwalk, citomegalovirus, hepatita virală, adenovirus și calicivirus, și este uneori menționată ca „gripa stomac„. De rotavirus este o cauza comuna de diaree acuta la copii.

infecții bacteriene

diaree cauzate de bacterii pot fi un simptom de intoxicație alimentară. Toate bacteriile care sunt transmise prin alimente, care este utilizat în mod necorespunzător, sau fierte greșit, aceasta poate provoca atacuri de diaree. Bacteriile sunt, de exemplu, Campylobacter, Shigella, Salmonella, Staphylococcus aureus pentru că de holeră.

Parassiti

paraziti care cauzeaza diaree acută sunt de obicei transmise prin alimente contaminate care nu au fost manipulate sau fierte în mod corespunzător. Cele mai frecvente sunt Cryptosporidium, Giardia lamblia, și Taenia.

Farmaci

Cele mai frecvente medicamente care cauzeaza diareea este antibiotice, pentru că distruge atat bacteriile „bune” și „rele” de la nivelul tractului intestinal. Acest lucru poate cauza o’infecția cu bacterii Clostridium din cauza nereguli cauzate de medicament deoarece’echilibrul natural al bacteriilor în corpul uman.

Intoleranță la lactoză

lactoza este un zahar gasit in lapte si alte produse lactate, pe care unii oameni au dificultăți de digestie. Există o enzimă care este în mod normal eliberat pentru a ajuta la descompunerea și tratamentul de lactoză la o parte din corp, care scade, desigur, după copilărie, dar în subiectele în care nivelul cala prea mai frecvent suferă de atacuri de diaree.

Fructoză

acesta Este găsit în mod natural în fructe, dar fructoza este, de asemenea, adăugate la multe produse ca un îndulcitor. O supra-abundență de fructoză poate provoca tulburări gastro-intestinale în unele persoane, ceea ce duce la diaree.

îndulcitori artificiali

Unii îndulcitori artificiali, cum ar fi manitol și sorbitol, poate provoca stomac deranjat, chiar si la persoanele sanatoase. Aceste îndulcitorii pot fi găsite în guma de mestecat și produse fără zahăr, cum ar fi anumite băuturi răcoritoare.

Articol similar:  Sănătate, dormi bine, și prelungește durata de viață

Diaree cronică post-prandial

Există câteva condiții care ar putea cauza diaree cronică, care poate dura chiar mai mult de 3 săptămâni, iar consumul poate fi ușor declanșa un episod de diaree.
Aceste condiții includ:

• Sindromul de’de colon iritabil
• Boala Crohn
• Boala celiaca
• Colita ulcerativa
• Colita, microscopice
• Curs Post-operatorie, mai ales după îndepărtarea vezicii biliare

Tratament pentru a contracara diaree

majoritatea episoadelor de diaree acuta rezolva de la sine în câteva zile după apariția acesteia. Există unele măsuri puteți lua acasă pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor până când trece, la fel cum există medicamente care medicul poate indica.

acasă căi de Atac:

Stai hidratat. Suferința corpului de diaree, treptat, își pierde fluide și de substanțe nutritive care se mișcă prea repede prin sistem pentru a fi absorbit. Tu ar trebui să bea cel puțin o ceașcă de lichid după fiecare mișcare intestinului, inclusiv substanțe, cum ar fi supa, apă și sucuri sunt clare. În acest caz, este recomandabil să se evite băuturile carbogazoase, alcool, si tot ce contine cofeina.

– să Ia în considerare probiotice. Probioticele sunt tulpini de bacterii „bune” similare cu cele găsite în mod normal în tractul intestinal. Luând băuturi tulpini probiotice poate crește numărul de bacterii prezente în tractul intestinal pentru a le ajuta în luptă cu microbii. Puteți lua regulat iaurt sau suplimente probiotice.

pentru a Evita alimentele care pot agrava diareea. Unele alimente pot agrava diareea sau prelungi. Aceste alimente sunt:

• Alimentele grase, carnea este bogata in grasimi, dulciuri si alimente bogate, cu adaos de ulei, unt, margarina, smantana, crema de branza si condimente.
• Alimente bogate in fibre, de exemplu, unele fructe crude, cu piei groase, fructe uscate, legume crude, cereale integrale, ovăz și grâu mărunțită.
• Alimente foarte condimentate ca pâine albă, prăjituri, orez alb, covrigei si biscuiti.

în Plus, alte alimente care pot agrava situația sunt:

• alimente fara zahar, guma de mestecat și bomboane fără zahăr, plicuri de îndulcitor folosit în mod normal pentru cafea sau ceai.

Ar fi mai bine pentru a limita sau chiar evita consumul de alimente care sunt producătorii de gaze, cum ar fi:

• Broccoli, fasole, ardei, fructe de padure, mazăre, năut, prune, porumb și legume cu frunze verzi.

anunțul va fi făcut, de asemenea, produse lactate cum ar fi lapte, înghețată, brânzeturi moi, cum ar fi ricotta, unt.

Articol similar:  Prospectul medicamentului Cilodex

În „negru” lista, de asemenea, adăuga:

• alimente îndulcite cu zahăr, alcool, îndulcitori calorii reduse ca sorbitol, manitol, xilitol și

Mânca în condiții de siguranță. Întotdeauna asigurați-vă că alimentele pe care le mânca a fost tratat și pregătit într-o manieră sigură. Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun înainte de a atinge orice mâncare și bine spălat fructe și legume pe care le mananci crude. Ar trebui, de asemenea, asigurați-vă că toate suprafețele care se atingă de mâncare sunt spălate, precum și ustensile de bucătărie. Asigurați-vă că totul este gătit la o temperatură internă mai mare de 70 de grade, și nu se păstrează prea mult timp de resturi pentru a evita formarea bacteriilor.

Nota: Ai face bine să evite produsele lactate, atunci când vă sunt suferă de diaree, chiar dacă nu suferă de intoleranță la lactoză, deoarece aceste alimente pot contribui la iritarea tractului gastro-intestinal.

în Plus față de sfaturile de mai sus, puteți încerca, de asemenea, alte măsuri pentru ameliorarea simptomelor:

Planul de mese pentru a se asigura că acestea sunt de dimensiuni mici.
Mananca alimente cu continut scazut de fibre, iar consumul de semi-solide, treptat, pentru a încuraja întoarcerea de normalitate în mișcările intestinului. Se recomandă pâine prăjită, biscuiți, ouă, orez sau carne de pui.

Mânca unele alimente sarate, cum ar fi biscuiti, covrigei, sau supa.

Mâncați alimente cu un conținut ridicat de potasiu, cum ar fi banane, sucuri de fructe fără pulpă, cartofi, fără a pielii.

Încercați băuturi de rehidratare orala: Aceste băuturi sunt disponibile în cele mai multe farmacii și poate ajuta pentru a reface fluidele, sărurile și mineralele pierdute.

Farmaci

Dacă acasă căi de atac și modificarea stilului de viata nu au lucrat, medicul dumneavoastră vă poate recomanda medicamente sau alte tratamente. Acestea includ:

Antibiotici

în Cazul în care diareea este cauzată de paraziți sau bacterii, medicul dumneavoastră vă poate prescrie antibiotice.
Ei nu pot face nimic dacă problema este cauzată de un virus.

anti-diaree

Medicamente, cum ar fi medicamentul meu împotriva diareei, Imodium, sau Pepto-Bismol pot ajuta, dar există riscul ca chiar agrava situația, în cazul în care diareea este cauzată de bacterii, paraziți sau virusuri, sau dacă produce scaune negre sau sânge.
Consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicament.

Sfaturi suplimentare pentru diaree cronică, post-prandial

asigurați-vă că aveți un diagnostic corect.
Urmați cu strictețe toate instrucțiunile medicului dumneavoastră.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE