Dureri De Stomac După Consumul De

stomac, care apare după consumul poate fi declanșată de alimente care pot cauza disconfort sau din cauza o tulburare digestiva care face dificil pentru buna asimilare a alimentelor. În cazul în care această condiție avut loc cu regularitate și trebuie să se consulte cu medicul dumneavoastră.

Sunt diverse cauze care pot duce să sufere de dureri de stomac dupa ce mananca, ca de exemplu elemente de enervant in dieta sau o lipsa de activitate fizică adecvată. Dacă durerea apare după consumul de multe ori, poate fi o problemă cu sistemul digestiv pentru că ar avea nevoie de îngrijiri medicale. O stare de suferință a organelor care au de-a face cu mâncarea, stomac, intestin, apendice, ficatului, splinei, vezicii biliare sau pancreasului poate contribui categoric la durerea de dupa masa. Exploreaza simptome va ajuta pentru a determina ce organe sunt implicate în orice disconfort, și pentru a determina dacă există sau nu este nevoie de îngrijiri medicale.

Cauze de dureri de stomac după consumul de

dureri de stomac dupa ce mananca poate fi cauzata de diferite motive, de la diverse boli, dieta saraca sau necorespunzătoare, tulburări digestive, etc.

Mananca prea mult sau în grabă

atunci Când mănânci prea mult sau consuma alimente prea repede s-ar putea rula în stomac: acesta este un modul organismului de a indica faptul că ar trebui să mai mănânci pentru că, în timp, un sistem de asimilare de tratament și digestia nu este capabil să se ocupe de alte alimente, în plus față de cele care au fost deja angajat. În alte cazuri durerea poate fi, de asemenea, un indiciu că organismul începe să se deshidrateze încercarea de a rupe în jos toate produsele alimentare care a fost mâncat.

Intoleranță alimentară

Cei care sunt sensibili la anumite alimente poate cu ușurință suferă de probleme și dureri dupa masa. De exemplu, alimentele picante pot provoca crampe sau frecvent stomac deranjat pe cei care au sisteme digestive sunt sensibile. Mai mult decât atât, chiar și o intoxicație alimentară poate provoca dureri severe toate’abdomen dupa ce mananca. Aceste dureri sunt, de obicei, împreună cu greață, vărsături și transpirație.

Articol similar:  Siamezi se nasc în devastat regiunea Siria

Bruciori

Există alimente care, mai ales în unele deosebit de sensibile persoane fizice, poate contribui pentru a provoca arsuri la stomac. Acest lucru este resimțit ca o senzație de durere sau chiar de arsură în partea superioară a’abdomen, care este de multe ori confundat cu probleme cardiace.

Constipație

persoanele care au probleme în regularitatea de expulzare a fecale poate fi suferă de o adevărată întărire a fel, ceea ce poate percepe o presiune dureroasa la nivelul tractului digestiv. Acest lucru poate deveni chiar mai dureros după ce mănâncă, cât de repede tractul digestiv începe să se umple. Constipație frecvente sau dificultate în’utilizarea de baie dupa masa pot fi atribuite sindromului de colon iritabil.

Intoleranță la lactoză

intoleranța la lactoză este o’alergie la lactate care cauzeaza l’incapacitatea sistemului digestiv de a procesa și de a rupe în jos în mod corespunzător alimentele care le conțin. Deci, după ce a luat alimente, cum ar fi lapte, iaurt, inghetata sau branza moale, este posibil să apară umflarea și tulburări digestive.

Obstructie intestinala

Dacă vă dezvolta un blocaj la nivelul intestinului subțire sau colon, consecința este că este împiedicat să-și alte alimente pentru a trece în mod corespunzător. De exemplu, un obstacol poate fi o bucată mare de mâncare care nu a fost tăiat corect, sau o’de aderare, până ajungi la o hernie sau chiar o tumoare. În aceste cazuri este necesar să se acorde o atenție la simptome precum crampe sau lacrimi după ce a expulzat fecale, pentru a determina dacă ceva este blocarea fluxului de intestinul mediu.

Malattia infiammatoria pelvica (PID)

PID-ul apare atunci când o’inflamația afectează orice organe ale sistemului de reproducere, inclusiv ovarelor, uterului sau trompelor Uterine. Aceasta inflamatie este cauzata de o’infecție bacteriană, care este, de obicei transmise prin contact sexual. Atunci când stomacul sau l’umple intestinele dupa masa, ei pot pune presiune pe organe inflamate, cauzand durere.

Articol similar:  5 GRESELI PE CARE VÂRSTA PIELEA TA

Diverticolite

diverticulita apare atunci cand muschii de colon începe să se rupe în jos, provocând puncte slabe care sunt sensibile la procesul digestiv. Aceste puncte slabe, cunoscut sub numele de diverticuli, captează particulele de fecale, care cauzează inflamații și dureri. Această durere apare mai ales după o masă, mai ales sub formă de crampe: în cazul în care, puteți experimenta sensibilitate în partea din stânga jos zona de stomac.

calculi biliari

calculi biliari apar atunci când bila se întărește în vezicii biliare. Aceste pietre pot fi la fel de mici ca boabele de nisip sau la fel de mare ca o minge de golf. Atunci când aceste pietre dezvolta ele pot apărea dureri în partea dreaptă a’abdomen, care se poate raspandi la partea din spate și umărul drept. Aceasta durere poate deveni mai severe, după mese, mai ales în cazul în care masa conținea elemente, inclusiv o mulțime de grăsime sau de grăsime.

Apendicita

pe L’apendicele este o pungă mică conectat la intestinul gros, care se poate stoca alimente și bacteriile din timpul procesului digestiv. Acest lucru poate cauza inflamație, chiar și la o’ ‘infecție. În cazul în care, vă sunt suferă de dureri chinuitoare localizate în partea din dreapta jos a stomacului, în special după mese. Dacă primiți o infecție, aproape sigur va fi însoțită de febră și delir. Prin urmare, devine esențial să se ocupe cu acest disconfort imediat de a consulta medicul dumneavoastră, sau l’apendicele ar putea izbucni chiar.

Pancreas

pancreasului poate deveni inflamate atunci când enzimele digestive încep să atace țesutul în loc de alimente care intră în intestinul subțire. Această durere va începe treptat în partea de sus aproape de stomac până răspândit în întreaga abdomen, mai ales după o masă.

Articol similar:  Este recomandabil să trezești un copil pentru a schimba scutecul?

Unele contramăsuri la dureri de stomac după consumul de

Dacă vă confruntați cu stări de dureri de stomac dupa ce mananca, puteți lua niște pași utile, care sunt enumerate mai jos:

– Dupa ce mananca prea mult sau în tulburări digestive este important să bea apă și lichide clare pentru a rămâne hidratat.
– Evitati alimentele solide pentru o pereche d’de ore, mai ales dacă durerea este însoțită de vărsături. Atunci când începe să mănânce din nou alimente solide, este mai bine să începeți cu alimente care sunt usor de digerat, cum ar fi mere, biscuiti sau orez.
– pentru a Evita toate alimentele care ar putea fi cauzat durerea inițială. Dacă vă simțiți arsuri la stomac sau o indigestie, trebuie să evitați alimentele grase, alcool sau băuturi carbogazoase, în plus, să ia un antiacid, pentru a ajuta la ameliorarea durerii.
– Nu luați aspirină, narcotice sau anti-inflamatorii înainte de a fi determinată cauza tulburări digestive.

atunci Când devine necesar să se consulte un medic

în Cazul în care probleme digestive persista pentru mai mult de o săptămână, sau vă confruntați cu pierderea pe termen lung a poftei de mâncare sau chiar o sângerare vaginală, sau pierderea in greutate inexplicabila, diaree, și umflarea pe termen lung, o senzație de arsură când urinezi sau durerea devine mai suportabila devine esențial să solicite asistență medicală. Acest lucru este important mai ales dacă ați avut recent un traumatism în zona abdominală, durerea este incredibil de clare sau l’abdomenul a devenit greu, sau chiar dacă observați sânge în voma.
Contactați medicul dumneavoastră va stabili dacă este necesară asistență medicală de urgență.

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE