Feci Gialle: Guida

pe L’aspectul și culoarea de fecale este cu siguranta un indicator cu privire la starea de sănătate a organismului, care poate indica dacă nu’este ceva care nu funcționează așa cum ar trebui, mai ales în procesul digestiv. De exemplu, fecale de culoare galben poate fi cauzată de diverse afecțiuni, fizic sau emoțional, astfel încât este important să rețineți alte simptome asociate, care va fi esențial pentru a determina cu precizie tipul de problemă care se produce, și terapii posibil să-l remedieze.

scaune sunt de culoare galbenă sau foarte deschis la culoare sunt de multe ori un indicator de un fel de boală. C’e un număr de probleme fizice care pot fi legate de acest fenomen, pentru care ați putea avea nevoie să se supună unui examen medical, care poate face aceasta este necesar pentru a oferi o mostră de scaun cu medicul dumneavoastră, pentru a determina pe deplin ceea ce este cauza acestei disfunctii. Acest lucru va ajuta pentru a determina dacă vă confruntați cu simptome de tulburări digestive, o’infecții virale sau bacteriene, sau chiar poate fi dezvoltat un parazit. Medicul va verifica, de asemenea, consistența și culoarea de scaun, precum și l’’mirosul, forma, l’prezența de sânge și volumul total să fie în măsură să formuleze o mai precisă de diagnostic posibil.

principalele cauze de scaun galben

Săruri biliare și procese legate

culoarea galben în fecale pot apărea pentru l’absența sau o reducere de săruri biliare. Această lipsă poate fi cauzata de o boala de ficat, cum ar fi ciroza sau l’hepatita. Alte boli care pot fi responsabile pentru acest fenomen sunt tumoare la vezica biliară, pancreasul, căile biliare sau hepatice, colangită sclerozantă primară, litiaza biliara, ciroza, atrezia sau stenoza de bilă. O alta cauza poate fi un blocaj care limitează capacitatea organismului de a transmite dreptul de cantitatea de săruri biliare toate”intestin. Acest lucru poate fi cauzat de o’inflamație, compresie, sau de calculi biliari externe. În plus, toate’anomalie de scaun, în aceste cazuri, puteți avea, de asemenea, febră, senzație de mâncărime, îngălbenirea pielii sau a ochilor, și greață.

Articol similar:  Ca dragostea dacă același

pentru Că pancreatiche

pancreasul produce l’enzime lipaza, dar, de asemenea, multe alte substanțe care ajuta pentru a „rupe” de grăsime. Dacă scaunele sunt de culoare galbenă, par să plutească sau să aibă un gras uite, precum și miroase rău în mod special, acestea ar putea fi indicatori ai unei probleme pentru care grasimile nu sunt prelucrate în mod corect în timpul digestiei. Dacă pancreasul nu reușește să producă lipaza, acest lucru ar putea fi un simptom de cf, boli, sau chiar cancer de pancreas, sau o’anomalie în producția de lipază a fost prezent de la naștere.

pentru Că intestinali

puteți verifica pentru defecțiuni intestinale pentru care sistemul este în imposibilitatea de a absorbi grăsime în mod corespunzător, aceasta ar putea provoca scaun pentru a deveni îngălbenite. La dăunători, cum ar fi, de exemplu, Giardia, care pot fi prezente în apa contaminată, poate provoca acest efect secundar. Prin urmare, este foarte important să se ia notă de orice simptome de gripă sau febră, care poate însoți această schimbare de culoare de scaune, pentru a ajuta la a determina ceea ce ar putea fi cauza principala.

Reflusso

boala reflux gastroesofagian poate provoca organismului de a digera alimente la un ritm mai rapid decât în mod normal. Deoarece bacteriile și substanțe grase pentru a fi digerate în mod normal, sunt absorbite de fecale, se ia pe o nuanță maro, dar dacă diferitele etape ale digestiei sunt prea rapide, aceste elemente nu vor fi procesate corect, lăsând fecale de culoare galben.

Celiachia

boala celiaca este o afectiune genetica care limitează capacitatea persoanei de a digera gluten în mod corespunzător pentru l’intestin nu reușește să „lucreze”, a bună. Cei care suferă de această afecțiune frecvent au diaree, scaune neregulate, și, în fapt, fecale decolorate, mai ales atunci când ei a lua mâncare
care nu poate digera în mod corespunzător.

Articol similar:  Spălatul pe mâini protejează copilul de la coxsackie

Steatorrea

Această condiție provoacă o’ anomalie pentru care materiile fecale conțin un nivel de grăsime, care este prea mare, făcându-l ia și apoi o culoare galben. Cei care sufera de boala celiaca, inflamație a pancreasului, sau pancreatita, au cea mai mare probabilitate de a dezvolta aceasta afectiune. steatoree înseamnă că substanțele ingerate pentru a digera să se miște prea repede prin sistemul digestiv, astfel încât organismul nu va fi capabil să absoarbă nutrienții în mod corespunzător înainte de
pentru a elimina-le cu scaun.

Fattori emotivi

C’este o mare varietate de factori emoționali care pot provoca schimbarea culorii de scaune. Cele mai multe dintre cazuri, mâncarea trece prin corpul prea repede, cauzând condiții incomode, cum ar fi diareea. Scaunul se poate transforma galben din cauza prezenței bilirubina, substanța creată de către ficat, și prea multă grăsime în fecale. Dacă aceste elemente nu sunt digerate în mod corespunzător, puteți vedea în fecale după ce au fost expulzați. Bilirubina este o substanta care provoaca clasic culoare galben de urină. În mod normal, această substanță este transformată pentru stercobilina atunci când este expulzat cu fecale, cu excepția cazului în care organismul nu a pregătit mâncarea asta în mod corect. Studiile au arătat că cei care în mod frecvent suferă de stres sau anxietate, pot fi mai susceptibile de a expulza alimente din corpul lor prea repede. Se crede că stresul și anxietatea, induce organismului de a redistribui lichid în hormoni și atunci organismul să se comporte într-un mod neregulat. Acest lucru poate duce la un non-buna accelerare a procesului digestiv, care pot provoca sindrom de malabsorbție și diaree.

Articol similar:  De ce este o soluție bună pentru ridicat probleme de colesterol Lipitor?

Autor | Daniela Bortolotti

© REPRODUCERE REZERVATE