Incontinenta Rectala

Pentru „rectal incontinenta” înseamnă incapacitatea de a controla mișcările intestinului, o problemă comună, în special în rândul persoanelor în vârstă și care pot interveni în viața de zi cu zi a persoanei afectate, de teama de situații jenante.

pe L’rectal incontinenta poate fi tratata cu medicamente, cu o intervenție chirurgicală, sau cu proceduri minim invazive.

Vorbesc cu un profesionist medical este primul pas pentru a face în scopul de a scăpa de această problemă.

Pentru:

Cea mai frecventa cauza de acest tip de incontinenta este din cauza deteriorarea mușchilor, deoarece’dell interno’anus (sfincterul anal). Sfincterelor anale și nervii lor pot fi afectate de livrare vaginale; acesta este motivul pentru femeile sunt afectate de o pierdere rectal accidentale de aproximativ două ori mai mult decât bărbații.

Aceste sfinctere, și nervii pot fi deteriorate chiar prin interventie chirurgicala anal, ducand la incontinenta rectala.

Alte cauze includ:

• diaree (de multe ori din cauza o’infectiei sau sindromului de’de colon iritabil);

• firma de scaune (cauzate de o constipație severă la adulți mai în vârstă);

• boli inflamatorii intestinale (cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă);

• leziuni nervoase (cauzate de diabet, leziuni ale maduvei spinarii, scleroza multipla sau alte patologii);

• daune cauzate de radiații la nivelul rectului (cum este cazul cu tratamentul pentru cancerul de prostata);

• slăbirea cognitive (de exemplu după un accident vascular cerebral sau o boala care este legat de’vârsta avansată, cum ar fi boala Alzheimer).

uneori co-exista mai multe motive pentru l’incontinenta rectala, cu toate acestea, apare fără o cauză clară.

Diagnostic:

Vorbind despre această problemă poate fi jenant, dar este esențial pentru medic pentru a defini un diagnostic. In timpul unui examen fizic, medicul poate verifica rezistența sfincterului anal, prin plasarea unui deget in rect, folosind, desigur, o mănușă.

Articol similar:  Elimină puterea de a tot ceea ce tulbură mintea ta

Alte teste sunt utile pentru a identifica l’incontinenta rectala, sunt:

– examen de scaun: pentru a detecta o’infecție sau o’alte cauze;

– endoscopie: în acest caz, este introdus în’anus un tub cu o micro camera. Acest lucru servește pentru a descoperi probleme în canalul anal sau colon. Poate fi folosit într-un tub scurt și rigino (anoscopy) sau unul mai lung, mai flexibil (sigmoidoscopie sau colonoscopie).

– manometria anorectala: aceasta este o tehnică de specialitate, care oferă l’intrarea în’anus și rect de un dispozitiv (numit metru) care măsoară presiunea și puterea de muschii sfincterului.

– ecografie endoscopică: se introduce în’anus, o sondă cu ultrasunete care produce imagini și poate ajuta la identificarea problemelor la pereții rectal și anal;

– test de nervi: aceste teste măsoară capacitatea de reacție a nervilor care controleaza muschii sfincterului. Poate detecta leziuni ale nervilor, care poate fi cauza dell’rectal incontinență;

– defecography: imagistica prin rezonanta magnetica functionala poate oferi informații asupra mușchilor și structuri de sprijin în’anus, în rect și în zona pelviană.

Tratament:

de obicei, l’incontinenta rectala este tratabilă și, în multe cazuri, se poate vindeca complet. Tratamente variază în funcție de cauza această problemă. De multe ori pentru a controla simptomele pot fi necesare mai mult de o metodă de tratament.

Inițial, sunt recomandate tratamente non-chirurgicale, cum ar fi:

1. Dieta:
• mananca 20 – 30 de grame de fibre pe zi pentru a face scaun mai solid;
• evitați cofeina, pentru a preveni diaree;
• bea mai multe pahare de apă în fiecare zi pentru a ajuta la prevenirea constipatiei.

2. Medicamente: pentru reducerea numărului de tranzit intestinal, cum ar fi Imodium și Lomotil.

Articol similar:  Ia Geovital H3 pentru a vedea transforma corpul și mintea

3. Exercitii fizice: începeți cu exerciții care ajuta la controlul fluxului urinar, cum ar fi exerciții Kegel. Poate ajuta, de asemenea, pentru a reduce l’incontinenta rectala.

4. Instruire pentru l’intestin: pentru a preveni jenant accidente, programul de vizite la baie în fiecare zi, în același timp.

5. Biofeedback: un senzor introdus în’anus până când ajunge la pereții abdominali, pentru a se asigura că persoana cel mai bun control asupra burtă.

Pentru cei care nu dau rezultate tratamentele sunt non-invazive, este planificată o intervenție chirurgicală pentru a sfincterului sau o colostomie.

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE