Obezitatea Si Sarcina: Care Sunt Riscurile?

Potrivit unui studiu realizat la Colegiul Trinity din Dublin, femeile obeze pot avea mai multe probleme de sănătate în timpul sarcinii, comparativ cu cei care au o greutate sanatoasa, cum ar fi depresie, diabet gestational, hipertensiune arteriala.

starea de sănătate a nou-născutului conduce la pericole; de fapt, l’obezitate, matern este asociată cu un risc mai mare de naștere prematură, defecte ale fătului, anomalii congenitale, și, din păcate, deces perinatal. Rezultatele unor studii au arătat de asemenea că l’obezitate de mama poate fi cauza dell’obezitatea copiilor ei.

„În Irlanda, una din cinci femei suferă de obezitate. Este o problemă de sănătate serioasă, nu abordate în mod adecvat, care poate avea consecințe negative atât pentru mamă, cât și ambii copii”, a spus dr. Cecily Begley, scaun de Nursing si Urbanism la Scoala de Nursing si Urbanism.

„Este important să nu stigmatizeze femei pentru greutatea lor, avem nevoie de educație pentru sănătate împărtășite prin intermediul programelor naționale finanțate, să sprijine și să încurajeze femeile cu un indice de masa corporala ridicat de a pierde in greutate înainte de a concepe. Beneficiile pentru ei și copilul poate fi semnificativă.”

Pentru a efectua studiul, cercetătorii au început să compare un total de 523 de studii de cercetare asupra sarcinii de femei obeze și pe care dintre femeile din greutate sanatoasa. „Potențialele complicații de’obezitatea in timpul sarcinii poate duce la o mai rămână în spital și, ca urmare, la o creștere a cheltuielilor de spitalizare. Data de l’procentul ridicat de femei obeze, este important să se investească și să-i inspire să piardă în greutate, în scopul de a reduce riscurile pentru ei și pentru copilul nenăscut”, a declarat Michael Turner, profesor de Ginecologie și Obstetrică.

Articol similar:  Depășirea sindromului de-a întors din vacanță în 4 mutări

Autor | Anna Abategiovanni

© REPRODUCERE REZERVATE