Whiplash: Ghid Complet

 • >> 1. Cauze
 • >> 2. Suna doctorul
 • >> 3. Diagnosticul
 • >> 4. Tratament
 • >> 5. Complicații
 • whiplash apare atunci când gât o persoană se duce tot’înapoi și apoi brusc înainte. Această leziune este comun în completare în mașină, dar poate duce, de asemenea, de la abuz fizic, leziuni sportive, sau alte frenetic de activitate (de exemplu, plimbari rapid). Țesutul moale de pe muschii si ligamentele de la gât dincolo lor tipice gama de mișcare; simptomele pot să nu fie evidente pentru un timp’, deci este important să se acorde o atenție la orice modificări fizice pentru câteva zile după un accident.

  Chiar dacă whiplash este o condiție care este relativ ușoară, poate provoca pe termen lung durere și disconfort. Simptomele apar de obicei în termen de 24 de ore după ce l’incident și, uneori, se poate dezvolta după câteva zile și durează mai multe săptămâni.

  Cele mai frecvente simptome includ:

  1. dureri de gât și rigiditate;
  2. dureri de cap (în special la baza craniului);
  3. amețeli;
  4. vedere încețoșată;
  5. oboseală constantă.

  Unele alte simptome, mai puțin frecvente, asociate cu răni la nivelul gâtului, pe termen lung includ:

  1. probleme de concentrare si de memorie;
  2. zgomote în urechi;
  3. incapacitatea de a dormi bine;
  4. iritabilitate.

  este recomandat să consulte imediat un medic dacă simptomele se dezvolta, până la umeri și brațe, sau dacă ai pentru a muta capul devine dureros, sau dacă aveți senzație de amorțeală sau slăbiciune.

  Cum apar leziuni la whiplash?

  Aceste leziuni apar atunci când mușchii gâtului sunt tensionate din cauza o mișcare rapidă, deoarece’s-a întors și de atunci înainte. Mișcarea bruscă provoacă întindere și rupere de tendoane și ligamente de gât.

  Articol similar:  Prospectul medicamentului Trisequens 2 mg

  whiplash pot apărea din cauza o serie de activități. Cele mai frecvente sunt:

  1. accidente rutiere.
  2. abuzul fizic (un pumn sau un sut);
  3. sport de contact care implică abordarea sau fizice (cum ar fi fotbal, box, karate);
  4. călărie;
  5. accidentele de bicicletă;
  6. cade in care capul este violent muta toate’înapoi;
  7. lovituri la cap cu un obiect greu.

  atunci Când aveți nevoie pentru a vedea medicul?

  whiplash de ușoare sau moderate pot fi tratate la domiciliu, folosind-the-counter medicamente, gheață, și alte căi de atac. Cu toate acestea, ar trebui să consulte un medic dacă apar următoarele simptome:

  1. durere sau rigiditate la nivelul gâtului, care pleacă și apoi revine;
  2. durere severă în gât;
  3. durere, senzație de amorțeală sau furnicături la nivelul umerilor, brațelor sau picioarelor;
  4. probleme cu vezica urinara sau intestinele.

  În multe cazuri, whiplash prejudiciu este rezultatul unui accident de mașină sau alt tip de accident, documentarea condiție, puteți cere, eventual, pentru restituiri pentru daune fizice.

  Cum este diagnosticat cu whiplash?

  de obicei, medicul vă va cere câteva întrebări despre l’accident, de exemplu, cum s-a întâmplat, în cazul în care vă simțiți durere și dacă durerea este plictisitoare, ascuțit, sau pulsatila; ea poate, de asemenea, efectua un examen fizic pentru a verifica gama de mișcare și uita-te pentru zonele de durere. Medicul dumneavoastră poate cere o radiografie pentru a se asigura că durerea nu este legată de orice alt tip de prejudiciu sau de boală, boli degenerative, cum ar fi l’artrita.

  Alte teste-cum ar fi CT si imagistica prin rezonanta magnetica va permite medicului să evalueze orice daune sau inflamație în țesuturile moi, maduva spinarii sau nervii.

  Articol similar:  Retete speciale Realizate Cu Fructe și Legume Congelate

  Tratament pentru whiplash

  tratamente pentru whiplash sunt relativ simple. Medicii de multe ori prescrie peste tejghea medicamente împotriva durerii. Leziuni mai severe pot necesita analgezice și relaxante musculare pentru a reduce spasme musculare. În plus față de medicamente, terapie fizică joacă un rol crucial în procesul de recuperare. Este recomandat să se aplică gheață sau căldură în zona vătămate și practică exerciții simple pentru a reconstrui puterea și flexibilitatea de gât. În conformitate cu Institutele Naționale de Sănătate, cei care sunt încercarea de a recupera o bună postură, și să învețe tehnici de relaxare a mușchilor gâtului, poate contribui la o recuperare mai rapida.

  S-ar putea face necesară utilizarea unui guler de spumă, pentru a menține gâtul stabil. Gulere, cu toate acestea, nu ar trebui să fie purtate pentru mai mult de trei ore la un moment dat, și ar trebui să fie utilizate numai câteva zile după ce l’de rănire: l’abuzul poate provoca reducerea muschii gatului, prelungirea perioadei de recuperare.

  Tratamente alternative pentru whiplash

  în Plus față de metodele de mai sus, puteți încerca, de asemenea, remedii alternative pentru a trata durerea:

  1. acupunctura (deși nu există studii care confirmă definitiv capacitatea sa de a calma durerea în gât);
  2. chiropractic de îngrijire;
  3. masaj poate calma tensiunea în mușchii gâtului);
  4. stimularea electrică a nervului (acest curent electric blând poate ajuta la reducerea durerii în gât).

  Complicatii legate de lovituri de bici

  foarte Puțini oameni sunt victima de orice complicatii pe termen lung din whiplash. De obicei, timpul de recuperare variază de la câteva zile la câteva săptămâni și, potrivit datelor publicate, cei mai mulți oameni se vindecă complet în termen de trei luni de zile. Unii oameni sufera de dureri cronice sau dureri de cap de ani de zile după incident, dar, în ciuda acestui fapt, medicii ar putea fi capabil să se conecteze la durere la nivelul articulațiilor sunt deteriorate (gât, discuri, ligamente). Durerea cronică în urma unei răni la nivelul gâtului are nici o explicație medicală.

  Articol similar:  La trifoi dulce este un veinotonique

  ^ Colpo di frusta (2012). Clinica Mayo. Estratto 18 Giu 2012
  http://www.mayoclinic.com/health/whiplash/DS01037/
  ^ Colpo di frusta (2011). Institutele naționale de Sănătate. Estratto 18 Giu 2012
  http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000025.htm
  ^ Institutul National de Tulburari Neurologice si accident vascular Cerebral. Estratto 18 Giu 2012 http://www.ninds.nih.gov/disorders/whiplash/whiplash.htm
  ^ www.healthline.com/health/whiplash

  Autor | Daniela Bortolotti

  © REPRODUCERE REZERVATE