Hipokaliemie și Hiperkaliemia: Ridicat de Potasiu sau Scăzut, și Pericolele De Sănătate

celulele noastre la restul sunt de obicei ușor pătrunsă de potasiu, iar acest lucru este cele mai importante ion pentru a determina potențialul de repaus al unei celule.

Dar, dacă concentrațiile extracelulare (a se vedea, de asemenea, plasma) de potasiu poate varia brusc, ca urmare a dieta greșit sau anumite boli, nu-fiziologice nivelurile de potasiu poate schimba cu ușurință potențialul de repaus al celulelor cardiace, neuronale și musculare și, de asemenea tulburări psihice severe.

creșterea concentrației de potasiu de plasmă modificări potențialul de repaus al celulei făcându-l mai pozitiv, provoacă depolarizare.

în caz contrar, o scădere a concentrațiilor plasmatice de potasiu muta potențialul de repaus al unei celule la valori mai negative, rezultând într-un hyperpolarisation.

Dacă vom aplica această teorie la celulele cardiace, de exemplu, un eveniment de depolarizare (sau chiar iperpolarizzante) într-un subiect x declanșa aritmii ale inimii, sau chiar moartea.
Dacă în loc să luăm, de exemplu, celulele nervoase sau musculare, o hyperpolarisation (și, prin urmare, o concentrație scăzută de potasiu în sânge) poate provoca slăbiciune musculară și paralizie flacida: paralizie periodică hiperkaliemia.

Dar vom descrie mai bine stările de hipokaliemie și hiperkaliemia.

În caz de Ipo-kaliemia concentrația plasmatică de potasiu în sânge este mai mică de 3,5 millimolar.
Este o afecțiune care poate apărea la persoanele care iau diuretice pentru a combate l’hipertensiune arterială; sau la subiecții deshidratate, cum ar fi după vărsături sau diaree prelungita.

tratamentul constă în administrarea de săruri de potasiu oral (sau în cazuri foarte grave, intravenos) și încercarea de a utiliza diuretice „care economisesc potasiu”.

pe L’Hyper-kaliemia este caracterizat printr-o concentrație plasmatică de potasiu mai mare de 5 millimolar.
Ea are are la pacienții cu insuficiență renală acută în care nu’excreția de potasiu este mai mică decât cea asumată de l’de putere.

Articol similar:  5 măști de casă de casă ușor de a pregăti

tratamentul constă în evaluarea gravității situației de a începe îngustarea câmpului’aportul alimentar de potasiu, și utilizarea de diuretice, care pot reduce concentrația de potasiu în sânge, finisare administrarea intravenoasă de calciu din plasma, care ar ajuta să iperpolarizzare celule și pentru a compensa nivelurile de depolarizare impuse de super concentrația de potasiu. În plus, prin’utilizarea de insulină și beta-agoniste stimulează absorbția de intracelular de potasiu.

Insight | Ecuația lui Nernst, Ecuația Goldman, Potențialul de Membrană

Autor | Viola Dante

© REPRODUCERE REZERVATE