Diferența: Bacterii gram pozitive vs Gram negative

utilizarea de Proteine

Blog care studiază vitamine

Meniu primario

  • Harta Alimentare
  • Tabele
  • Sezonalitate
  • Vitamine și Minerale
  • Alcaline și Acizi
  • Sănătate și Wellness

Diferența: Bacterii gram pozitive vs Gram negative: așa Cum mulți știu, bacteriile aparțin unui regat, care este vast și eterogen, compus din milioane de diferite tipuri de micro-organisme, în unele cazuri, sunt dăunătoare pentru corpul nostru, în timp ce altele sunt chiar necesare sau indispensabile (flora bacteriană din intestine noastre). Pentru aceste motive, sunt clasificate în mai multe moduri diferite, de exemplu, în funcție de forma, capacitatea de a reacționa la anumite substanțe, sau de rezistență la antibiotice.

în ceea ce privește forma, în esență, principalele tipuri sunt bacili, cu tipic stick forma; cocchi, de formă mai mult sau mai puțin sferică, în măsură să fie eliminate în perechi, în lanțuri (streptococi) sau de grup; și, în sfârșit, spirilli (în formă de spirală) și alte câteva categorii. Un alt parametru de sortare, încă mai important, este că în bacteriile Gram-negative și Gram-pozitive.

în formă de Rezumat bacterii:
1) Bacili: stick Forma
2) Cocchi – Streptococi: Forma mai mult sau mai puțin sferică
3) Spirilli: Formă de spirală.

Ce înseamnă? În foarte sintetic, un amestec care conține bacterii pentru a fi analizate sunt tratate cu diverse substanțe consecutiv: în primul rând, o vopsea, un violet, apoi o altă substanță care permite ca vopseaua sa adere mai eficient cu pregătirea. Această ultimă substanță se numește lichid de Iod și nu este nimic mai mult decât un amestec de iodură de potasiu și de iod diluat în apă. După tratamentul cu lichid și aplicați de clor (de exemplu, acetonă sau alcool) și apoi un alt colorant, roșu, și ușor de distins de violet.

Articol similar:  Cu ficatul curat, mai puține deșeuri și mai puțin umflarea

Această procedură poartă numele de colorație Gram, și este baza acestei clasificări de bacterii: – bacterii care au rezistat de albire, și apoi din nou în violet după proces sunt Gram-pozitive, în timp ce bacteriile Gram-negative au fost supuse la modificări de culoare, și apoi au atribuit culoarea roșie. Acum să vedem care sunt fenomenele și caracteristicile pe baza de această diferență.

1) Bacteriile gram pozitive: bacterii Gram-pozitive sunt prevăzute cu un perete celular (sau carcasa, care le protejează de lumea exterioară) foarte gros și bogat dintr-un polimer numit peptidoglicanului. În aceste bacterii, peptidoglicanul este format tot’90% din peretele celular; aplicarea de vopsea este de a dobândi propria lor culoarea violet, care, cu toate acestea, rămâne fixat foarte bine la perete celular, până la punctul de a preveni acțiunea de albire (astfel încât acestea sunt violet în colorația Gram).

De obicei, bacterii Gram-pozitive patogeni sunt mai puțin dăunătoare decât cele negative, dar în unele cazuri poate provoca febră și diverse boli. Bacteriile benefice în colorația Gram sunt unele dintre streptococi, stafilococi, pneumococi responsabil pentru multe boli respiratorii, cum ar fi pneumonie și bronșită, și Clostridium responsabil pentru tetanos.

2) Bacterii gram-negative: bacterii Gram-negative au un perete celular cu o mai subtire, care conțin doar 15 la 20% peptidoglicanului: în acest fel, bleach are capacitatea de a acționa în partea de jos prin eliminarea de culoare violet și permițându-cea roșie a acționa asupra bacteriilor apărea roșu după colorare). Infecții cu bacterii sunt mai puțin frecvente decât cele de bacterii benefice, cum ar fi streptococi și stafilococi; în ciuda acestui fapt, de obicei bacterii Gram-negative sunt mult mai nocive și periculoase, precum și implicat într-o multitudine de tulburări și boli diverse. Bacteria Pseudomonas aeruginosa, de exemplu, este principalul responsabil otitei externe: acestea sunt tulburări în oameni deja la risc (cum ar fi diabetici sau persoane în vârstă), pot deveni foarte grave.

Articol similar:  Dieta: 4 alimente care te ajuta sa slabesti

Concluzii: poate fi urmărită, de asemenea, în cele chirurgicale, răni, ulcere, și infecții provocate de arsuri; în unele cazuri de subiecții tineri în curs de tratament împotriva acneei, pot fi super-infecții cu Pseudomonas, Proteus, un alt Gram-negative bacterie care poate provoca probleme cu tractul urinar. Alte exemple sunt infame Escherichia coli, unele tulpini de care sunt la baza grave probleme de toate’tractul digestiv și intoxicații; salmonella, de asemenea,’este responsabil de infecții gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree și febră); în cele din urmă nu trebuie să uităm Neisseria gonorrheae, agentul cauzator de gonoree. Acestea sunt doar câteva din multe bacterii Gram-negative.

4 Răspunsuri la ” Differenza: Batteri gram pozitive vs Gram negativi”

nu Sufera de prostatita, care duce la Gram + și Gram -, cauza care mă împiedică de a avea copii. Există un leac pentru această problemă, care cred că mulți oameni suferă de ea? cu stimă.

Hi a fost Alessandro. Cel mai bun lucru de făcut este de a analiza în profunzime pe prostatita că numai un medic poate prescrie. Nu există diete speciale. O’integrarea ajută, dar nu știe cauza care stau la baza c’este nevoie de avizul de’expert. Salutări Cordiale.

Buna ziua, eu sunt suferă de dysbiosis intestinale, și după o analiză atentă se dovedește a fi un decalaj între bacteriile aerobe și anaerobe bacterii. Sunt prezente în peste-numărul de bacterii din PMP, ce pot face pentru a le eradica?

Salut foarte Clar. Cea mai bună metodă de a “natural” este de a crește tranzitul intestinal și du-te la “baie” cu regularitate. În ceea ce privește analiza pe care ai făcut-o, ar trebui să au “a discutat” cu medicul dumneavoastră. Spirit’un altul a fost dat la tine de “orientări”.

Articol similar:  Proprietățile și beneficiile de Chimen