Ceea ce ne arată unghiile asupra sănătății noastre?

de unghii, precum și protejarea și sprijinirea capetele degetelor, poate acționa ca un apel de trezire la realitate pentru raport mai multe tulburări și boli. Mai târziu vom vedea cum se schimbă în culoare, , și consistențade unghii, reprezintă semne de malnutriție, infecții și boli mai mult sau mai puțin severe.

► Artriti

În general,artrita este uninflamație articula frecvente mai ales în rândul persoanelor în vârstă. Acest lucru este numit osteoartrita, și este foarte răspândită. Cu toate acestea, există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrita. Unele dintre aceste tipuri pot duce la dezvoltarea de modificări în cuie:

 • Osteoartrita: unghii slabe cauzate de deficit de seleniu.
 • Lupus: de obicei, pielea din jurul bazei unghiei se umflă;
 • Artrita reumatoida: lunula (adică albicioasă în formă de semilună situat în pat unghiilor) devine roșu, de obicei, din cauza tratamentului cu prednison;
 • Artrita psoriazică: unghii galbene, încrețită, și prezența de așchii de sângerare;
 • Sindromul Kawasaki: pot apărea groove pereți sau chiar onicomadesi, pierderea completă a unghiilor.

► Disturbi polmonari

Dacă observați o ușoară mat albastru/albastru pe unghii si pe buze (și nu e machiaj) ai putea avea unele probleme de sănătate legate de de respirație, de exemplu:

 • Nivelul hemoglobinei este scăzută;
 • Astm;
 • Emfizem;
 • boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC);
 • Pneumonie
 • Bronsita

în Plus față de probleme pulmonare, culoarea albastru poate indica unele boli de inima.

► Diabete

în Cazul în care unghiile arată o gălbui (nu din cauza eliminarea de email sau alte produse) pentru mai multe zile, nu poate fi diabet zaharat.

Articol similar:  Grăsimi Saturate: Cele Mai Recente Știri

diabetul poate provoca îngălbenirea pielii atât de unghii. Decolorarea este, probabil din cauza glucozei în contact cu proteinele de colagen în unghii.

în Cazul în care unghiile galbene sunt, de asemenea, adăugate la alte simptome ale diabetului, cum ar fi creșterea sete și urinare, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

► Malattie della tiroide

tulburări tiroidiene, cum ar fi hipertiroidism și hipotiroidism, sunt cel mai adesea asociate, respectiv, la pierderea in greutate si cresterea in greutate. Cu toate acestea, unele anomalii ale unghiilor poate duce la boli tiroidiene.

prezența onicoliză de multe ori apare cu hipertiroidism. Această condiție conduce la folia de a se desprinde de patul unghial. Această schimbare poate avea loc pe vârful unghiei, sau lateral.

Având în vedere că murdăria și umezeala va aduna sub unghii ridicat, onicoliză poate duce rapid la infecții bacteriene și fungice.

coilonichia, sau unghiile cu o lingură, poate fi un semn de hipotiroidism. Este o pierdere a curburii naturale a unghiei, care poate fi plat sau chiar excavat spre interior.

► Probleme cardiovasculare

arterială și colesterolul ridicat sunt cu siguranta cele mai frecvente indicatori de probleme legate de inima. Dar, de asemenea, unele anomalii ale unghiilor poate da un semnal despre asta.

manifestarea de așchii, sângeroase, sau subțire linii roșii de sub unghii pot fi un semn de infecție a vaselor de sânge (vasculită). În ciuda aspectului de scheggette, ele sunt de fapt linii de sânge.

Anomalii cardiace congenitale pot duce la dezvoltarea de așa-numita unghiile să alunece ceas, tipic în degete, în scrierile lui hipocrate constituie (sau baghetă de tobă), care au mărit lor în ultima falangă. Această malformație este, de asemenea, definite clubbing unghii, și constă într-o înmuiere a fel, care par să plutească deasupra patului unghial, devenind mai mari și mai rotunde decât în mod normal.

Articol similar:  Acțiune jocuri video ajută împotriva dislexie

Mai multe semne din partea cui, probabil indica probleme cardiovasculare sunt manifestarea coilonichia (cuie, lingura), și un palid albăstruie colorare.

► Deficiențe nutriționale

O dietă sănătoasă ar trebui să includă acizi grași omega-3, proteine slabe și de fier pentru a contribui la sanatatea parului, pielii si unghiilor.

unghiile pot reflecta unele deficiente nutritionale, cum ar fi, de exemplu, nivelurile scazute de fier, biotina si proteina.

Dacă sunt suferă de lipsa de fier, un pat unghiilor este palid și albicios, poate fi simptom de anemie. În cazuri mai grave, este posibil ca acesta apare, de asemenea, coilonichia.

► Melanom

Deși cazurile de cancer de piele apar cel mai în zonele cele mai expuse la soare, melanomul poate apărea, de asemenea, sub unghii. Acesta este melanom lentiginous al extremităților produs, o formă rară de tumoare malignă, care apare de obicei la extremitățile membrelor și în zona de subungual.

melanom lentiginous al extremităților produs se manifestă cu linii întunecate de sub unghii, așa că, dacă observați astfel de problemă, consultați imediat medicul dumneavoastră, deoarece acest tip de cancer de piele progresează foarte repede.

► Infecții

Dacă aveți durere, roșeață și mancarimi în jurul unghiilor, cu siguranta ceva este în neregulă. La fel ca alte părți ale corpului, unghii sunt la risc de infecții, cum ar fi onicomicoza (infecții fungice ale unghiilor), care sunt de obicei cauzate de ciuperci, bacterii (mai ales Stafilococi), si a verucilor.

Feedback

Newsletter

 • Sei qui:  
 • Home
 • Salut
 • Cosa ci indicano le unghie sulla nostra salut?

Urmați-ne pe

Sitemap | termeni de utilizare | Politica de Confidențialitate | Contact

Articol similar:  Remedios de la abuela para la caída del cabello