Reduce Stresul cu Metode și Remedii Naturale

Prea mult stres poate ucide. Chiar dacă o persoană este bine mental și fizic, un nivel ridicat de stres poate provoca multe probleme de sănătate. Din păcate, stilul de viață modern de multe ori nu permite să se odihnească suficient, și apoi pentru a reduce stresul în mod eficient, mai ales dacă aveți o familie și un loc de muncă pentru a continua. Și totuși, chiar și cu o viață în haos complet, puteți încerca metode de relaxare și remedii naturale, pentru a fi luate pe o bază de zi cu zi.

Ce este stresul?

stres cronic menține niveluri ridicate de hormoni de stres (cum ar fi cortizol), suprima sistemul imunitar, și poate crește riscul de boli de inima sau cancer. Prezența mare de hormoni de stres interfereaza cu capacitatea organismului de a digera corect și să asimileze alimente, și reduce sensibilitatea la insulină, care, la rândul lor, pot provoca o creștere în greutate și/sau prediabet.

care sunt cauzele de stres?

stresul poate fi cauzat de factori-fizice, emoționale/mentale, sau chimice. Mai mult sau mai puțin știm cu toții ce este stresul emoțional, mai ales cei care s-au confruntat cel puțin o sarcină.

stresul fizic trebuie din cauza răniri sau traume, dar, de asemenea, factori care sunt mai puțin evidente, cum ar fi o dieta saraca, lipsa de nutrienți sănătoși, în special grăsimi bune, necesare pentru buna producția de celule si hormoni, și lipsa de somn.

substanțe chimice sunt printre principalele cauze de stres, și poate veni din mai multe surse, în special de alimente și apă, toxine de mediu, și de la produsele pe care le folosesc în mod deliberat asupra corpului nostru (cum ar fi deodorante și alte produse pentru îngrijirea persoanei).

O dieta saraca, care de multe ori duce la o lipsă de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea organismului, iar consumul de produse bogate în aditivi chimici, de asemenea, provoca stres în corpul uman și poate perturba funcții corporale normale.

[ai Putea fi interesat de: Deficiențe Nutriționale cele Mai Răspândite în Lume]

ceea Ce este un stres pentru organism?

stresul provoacă reacții care pregătesc organismul pentru a răspunde la situații de pericol sau de „lupta sau de zbor”. Dacă nu au nici un stres, ființa umană nu ar putea face față sau de a scăpa din situații de pericol, sau altfel nu ar fi în măsură să răspundă în mod corespunzător (acest lucru este valabil și pentru un review). Stresul este, prin urmare, este necesar pentru a aborda mai bine provocările de zi. Totuși, problema apare atunci când stresul este mare și/sau cronice.

de fapt, în Cazul în care stresul este prezent chiar și în absența unui pericol real, funcțiile organismului sunt modificate. De exemplu, în timpul perioadelor de stres organismul foloseste progesteron să sintetizeze cortizol din glandele suprarenale. Progesteronul este necesar pentru buna ovulația și pentru a menține un bun echilibru hormonal. Aceste aspecte sunt de o importanță fundamentală pentru sănătatea generală de ființe umane, în special femeile care doresc să conceapă un copil și are nevoie de o bună ovulatie.

Articol similar:  Pro si contra: tehnologia în sala de clasă

de reacție sau de răspuns la stres este controlat de hormoni; sistemul endocrin, care de sarcină principală este de a secreta hormoni, este destul de complex și este format din glande și de celule legate între ele. Stresul cronic afectează nu numai glandele suprarenale. O supra-abundență de adrenalină și cortizol poate interfera cu sinteza altor hormoni, cum ar fi serotonina, melatonina, hormoni de fertilitate (estrogen, progesteron, testosteron, hormon luteinizant, hormon foliculostimulant, etc.). În acest fel, stresul cauzează probleme, cum ar fi: anxietate, depresie, insomnie, dureri musculare, sterilitate și tulburări menstruale.

stresul este prelungit în timp, este, de asemenea, unul dintre factorii principali care duce la îmbătrânirea prematură și greutate. Acumularea de grasime pe burta (mai ales la femei) poate fi de fapt un simptom de probleme cu glanda suprarenală, și, în consecință, niveluri scăzute de progesteron.

În toate perioadele de stres cronic cauzat de lipsa sau insuficiența de somn, dieta saraca, mic exercitiu, stres, și mental/emotional, corpul permite unele aspecte legate de sănătate sunt compromise, astfel încât acesta poate rămâne în viață în aceste vremuri dificile.

Cum de a reduce stresul in mod natural

Știm cu toții că reducerea stresului este important să vă bucurați de o sănătate optimă, dar cum poți face acest lucru în practică?

Mangiare alimenti veri

O dieta saraca de nutrienți sănătoși și bogată în alimente procesate, carbohidrați și zaharuri rafinate și aditivi chimici provoca un stres puternic în organism. Pentru mulți oameni, de asemenea, produse, cum ar fi grâul și derivatele sale cauza stresului deoarece ea poate da naștere la un răspuns imun, deteriorarea peretelui intestinal și poate duce la dezvoltarea de boli grave. Carbohidratii in exces sunt principala cauza a diverse probleme de sanatate de acest tip, deoarece zaharurile conținute în ele sunt în creștere rapidă a nivelului de insulină, dacă acestea nu sunt imediat utilizate drept combustibil.

Pentru o dieta sanatoasa si hranitoare ar trebui să mănânce cea mai mare parte alimente proaspete, autentic alimentare, fructe și legume, eventual organice. Reduce la minim consumul de produse procesate, care conțin conservanți, coloranți și alți aditivi chimici, și din surse animale. Dacă vrei să mănânci carne, prefera calitatea la cantitate, sau se bucure de ea la maxim două ori pe săptămână și să cumpere carne bio, provenite din ferme cu etice. Carne sau produse din carne provenite din surse animale de proastă calitate sunt de multe ori pline de antibiotice și alte substanțe chimice nocive; să nu mai vorbim de faptul că, chiar și animalele sunt stresate, și stresul afectează în mod negativ de alimente au ajuns. În cele din urmă, amintiți-vă că aveți nevoie pentru a bea apă în mod regulat pe tot parcursul zilei, evitarea abuzului de cofeina si alcool, deoarece acestea sunt deshidratarea.

[ai Putea fi interesat de: Cât de mult să Bea Cafea Pe Zi?]

Evitare le tossine

după Cum am menționat în paragraful anterior, mâncarea poate fi un vehicul de mulți aditivi, care sunt toxice pentru sănătatea umană. Alte surse de toxine sunt produse chimice folosite ca ingrediente în produsele convenționale pentru îngrijirea persoanei în calitate de paste de dinti, deodorante, medicamente și agenți de curățare pentru curățarea casei. Expunerea la cantități mari de material plastic, în special alimente ambalate în plastic și/sau încălzite în recipiente de plastic în cuptorul cu microunde poate fi, de asemenea, o sursă de griji de toxine pentru organismul uman. Dacă organismul este sub stres, ficatul și rinichii nu sunt de lucru într-un mod optim, pentru care procesul natural de detoxifiere este încetinit și dificil.

Articol similar:  Ce se întâmplă în creier atunci când încheiem o relație de dragoste?

mai jos sunt câteva sfaturi de bază pentru a reduce toxinele din organism:

  • Folosiți produse cosmetice și de îngrijire personală naturale, chiar mai bine dacă ai face-o singur
  • Evitati alimentele care sunt depozitate și ambalate în plastic
  • Bea suficientă apă pentru a vă asigura că organismul elimină toxinele în mod eficient
  • Elimina alimentele procesate, pline de chimicale
  • de a Folosi produse naturale pentru curățarea casei
  • Încercați să evitați expunerea la toxinele din mediu, cum ar fi pesticidele și erbicidele

Dormire o sufficienza

Pentru a permite corpului să se refacă și combate acumularea de stres nevoie pentru a dormi aproximativ opt ore pe noapte. Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte în reducerea stresului. Corpul este în mod natural obișnuit să doarmă atunci când este întuneric și de a fi treaz atunci când nu există lumina soarelui. Dacă rămâi treaz în timpul nopții, vă sunt susceptibile de a opri și de a perturba naturale ciclului de somn este necesar pentru ca organismul pentru a recupera și de a elimina toxinele. Momentul optim de a regenera timpul somnului este de la 22:00 la 02:00. Mulți oameni, cu toate acestea, du-te la culcare după miezul nopții, provocând o acumulare de toxine și a dezechilibrelor hormonale în organism.

lipsa somnului, sau somn intrerupt, poate perturba echilibrul de hormoni, cauzand oboseala fizică și mentală în timpul zilei și neliniște pe timp de noapte. Nu suficient de somn, de asemenea, poate duce la tulburări de memorie și o nouă acumulare de stres.

[ai Putea fi interesat de: Cum de a Îmbunătăți Somn, Desigur,]

Învață să spui nu

Mulți oameni sunt cu adevărat altruist, din fericire. Prea mult altruism, cu toate acestea, poate fi o problemă pentru cineva, mai ales atunci când nu sunt în măsură să gestioneze bine toate aspectele vietii sale. Este minunat să dea o mână de ajutor ori de câte ori puteți, dar, de fapt, vă pot da o mână de ajutor atunci când se poate, nu întotdeauna. Trebuie să fie realiste și să evalueze ceea ce ești cu adevărat capabil de a gestiona, în scopul de a menține niveluri scăzute de stres prin a lua un pic mai mult timp pentru el și familia sa.

Articol similar:  Alimentos celulitis

Grasimi bune

Revenind la dieta, una dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de aportul de nutrienti sanatosi. Grasimile sunt prezente în fiecare celulă a corpului și, printre alte lucruri, sunt necesare pentru reacțiile enzimatice și pentru producerea de hormoni. Există mai multe tipuri de grăsimi, și dacă este adevărat că organismul poate folosi orice tip de grăsime pentru a efectua diverse funcții, este de asemenea adevărat că există grăsime mai bine decât altele. Deci, de ce nu oferi organismului nostru grăsimi bune, în scopul de a face să funcționeze mai bine?

corpul uman este compus în principal din grăsimi saturate, și au nevoie de grasimi saturate (cum ar fi de nucă de cocos ulei și grăsimi animale) pentru producerea de noi celule si hormoni, pentru a asigura o bună funcționare a creierului, mucoasa plămânilor, și multe alte aspecte. Corpul tău are nevoie de grăsimi de calitate pentru a produce, utiliza și stoca vitamina D, un nutrient necesar pentru reglarea răspunsului imunitar, și de a contracara depresia, și pentru a preveni diverse boli, și unele forme de cancer. O dieta saraca in grasimi sanatoase poate provoca stres în organism, deoarece acesta nu va avea de materii prime de care are nevoie pentru a funcționa corect.

[ai Putea fi interesat de: Alimente Bogate În Grăsimi Bune]

Antiossidanti

cele mai multe dintre plante ceaiul contine antioxidanti si alte substante nutritive care ajuta la reducerea stresului. În plus față de consumul regulat de ceai de plante și ceai verde, este recomandat să mănânce în fiecare zi cel puțin 5 porții de fructe și legume, de preferință de diferite culori, și organice, pentru că alimentele sunt cele mai bogate în antioxidanți.

[ai Putea fi interesat de: Lista De 100 de Alimente Bogate In Antioxidanti]

hormon de Echilibrare

Dacă aveți dezechilibre hormonale, organismul nu este capabil să funcționeze în mod corespunzător, astfel încât, chiar dacă nu sunteți stresat mental va fi punct de vedere fizic. Pentru a echilibra hormonii trebuie mai întâi să adopte o dietă sănătoasă și echilibrată, activitate fizică în mod regulat (fara a exagera), și să conducă un stil de viață sănătos, eliminând fumatul, consumul de alcool, prea multa cofeina si alimentele bogate, substanțe chimice și aditivi.

[ai Putea fi interesat de: Cum de a Echilibra Hormonii în mod Natural]

Exercițiu

Exercitarea în mod regulat este foarte util pentru a atenua tensiunile, mai ales la nivel fizic, reducând astfel stresul din organism. Activitatea fizică eliberează endorfine, care sunt utile pentru a obține un sentiment de bunăstare. Mai mult decât atât, exercitarea ajuta la reglarea nivelului de insulina, imbunatateste echilibrul hormonal, ajută la stimularea sistemului imunitar, și facilitează ejecție de hormoni de stres în exces. Este recomandat să alterneze antrenamentele cardiovasculare, cum ar formare de rezistență, cu greutăți.

Feedback

Newsletter

  • Sei qui:  
  • Home
  • Relaxa
  • Ridurre lo Stres con Metodi e Rimedi Naturali

Urmați-ne pe

Sitemap | termeni de utilizare | Politica de Confidențialitate | Contact