Chirurgie nefronilor economisesc pentru papilar carcinom renal în potcoavă, rinichi

INTRODUCERE

René potcoava este, probabil, cea mai comună variantă de fuziunea renală. Ea apare la 0,25% din populație și a fost descrisă pentru prima dată în 1521 de Berengarius din Carpi. Acesta este format din doi rinichi, cu polonezii de la cea mai mică dintre parenchimatos sau țesut fibros numit istm. Este mai frecvent la bărbați, cu un raport de 2: bărbat/femeie 1 în embrion are loc între săptămânile 4 și 6 de gestație după gem ureteral intrat în blastema renală. Acest lucru apare de obicei inainte de rotație și pelvis renal cu care se confruntă înainte. Cauza nu a fost complet identificate, dar s-a sugerat că modificările în poziția comună a arterei iliace sau ombilical este responsabil pentru schimbarea înclinare și rotație a rinichilor care se termină în partea inferioară a abdomenului. Poziția arterei mezenterice superioare a fost, de asemenea, implicate. Ochelarii sunt normale ca număr, dar atipice în orientarea și fluxul de sânge variază foarte mult.

incidența exactă a metastatic carcinom cu celule renale în cal nu a fost descrisă în literatura de specialitate, dar observația a fost făcută, care este mai mare – de aproximativ 3 până la 4 ori mai mare decât în restul populației. Supraviețuirea pacienților cu acest tip de cancer este legată de gradul și stadiul bolii. Cunoștințe de localizare preoperatorie a tumorii și extensia vasculare este esențial ca parte a unei abordări a managementului de cancer de rinichi potcoavă, astfel încât rezecția completă a tumorii poate fi efectuată fără a scoate țesutul funcțional inutil. Angiografie sau spiralat tomografia computerizată (CT) angiografia este esențială pentru planificarea abordării chirurgicale din cauza variabilității crescute a vaselor de sânge. Am câștigat recent un caz de papilar carcinom renal în potcoavă, rinichi prin efectuarea unei rezecții conservator nefroni de fracțiune renală stângă în spitalul nostru.

Articol similar:  Test Rapid pentru melamină în lapte

Un pacient de 57 de ani a prezentat la spitalul nostru cu plangeri de durere în partea stângă, ocazional, timp de 1 an. Examenul fizic General a arătat paloare. Palparea abdominală a fost normal. Hematologice și biochimice de rutină analiză a pacientului a relevat anemie (Hb-6,7 g%) și hematurie microscopica. CECT abdomenului arată leziune de masă 7.5 cm diametru, cu o morfologie care este eterogenă și valori mixte Hounsfield în polul superior din partea stângă a unui rinichi potcoavă. Rinichiul a fost plasat în partea de jos (malascended) decât în mod normal. Reconstrucția anatomia vasculara a arătat-o artera in zona independentă de livrările de la istm.

Cu un preoperator diagnosticul de carcinom cu celule renale în formă de potcoavă, pacientul a fost dus la chirurgie după pregătirea formală, inclusiv transfuzie de sânge înainte de operație. Rinichiul a fost abordat prin incizie abdominala pe linia mediană, și a descoperit o tumoare (7 × 7 cm), situate la polul superior al fracțiune în rinichiul stâng de potcoava.

După mobilizarea colonului stang, meticulos disecție demonstrează clar vascular anatomie în hilul stâng a fost efectuată. Istmul a fost confirmată de o sursă de alimentare independentă, și sânge venos. Bazinul a fost extra-renale, și doar paharul sus a fost asanat zona tumorii-rulment. Acest caliciu a fost împărțit și apoi tratate navei la începutul porțiunii din stânga. O linie clară de demarcație a aparut mai sus de intersecția de la istm și la sat și la țesutul renal a fost împărțită de-a lungul acestei linii, folosind țesut renal harmonic scalpel.Tumora poartă și> 2 cm de marjă liberă, și glanda suprarenală stângă punctele -aortic ganglionii limfatici au fost apoi eliminate într-un mod standard. După verificarea integrității hemostazei și suprafața de tăiere pelvine-calicial din restul de rinichi, sistemul s-a finalizat procedura. Pacientul a avut o postoperatorie normal, fără incidente și a fost externat în a patra zi postoperatorie.

Articol similar:  Instrumentație timpul de livrare

examenul histopatologic a relevat un carcinom papilar cu celule, rinichi, Fuhrman nuclear grad 3, există metastaze în ganglionii limfatici pentru a para-aortic eliminat. Rezecția marja de vena renală și ureter au fost libere de tumoră.

DISCUSSIONE

un Rinichi potcoavă este, probabil, cele mai frecvente dintre toate anomaliile de fuziune de la rinichi. Insuficienta renala este reprezentat de două mase de aer separate, se extinde vertical pe ambele părți ale liniei mediane și conectat la respectiva stalpi de un istm de parenchimatoase sau inferior de planul de simetrie care trece prin corpul fibros. Aproape o treime din pacienții cu această malformație congenitală rămân asimptomatici. Manifestările clinice apar ca rezultat al hidronefroza, piatră, infecție, sau, mai puțin frecvent, tumora.Cel mai frecvent simptom care reflectă aceste condiții este vagi dureri abdominale, care pot iradia în regiunea lombară inferioară. Diferite anomalii sunt asociate cu un rinichi potcoavă, dar cancerul a fost raportată la numai 123 de pacienți.Patruzeci și șapte la sută dintre aceste cazuri sunt carcinomul cu celule clare, 28% pentru carcinomul urotelial, 20% din tumorile Wilms, și 5% din toate sarcoamele. Supraviețuirea acestor tumori este legată de patologia și de stadiul tumorii în momentul diagnosticului, și lipsa de bug-uri.

abordarea chirurgicală este ghidat mai mult de preferințele individuale care sunt în nevoie. Abordarea transperitoneale printr-o incizie pe linia mediană sau incizie subcostal permite devreme ligatură a arterei și a venei renale înainte de manipularea tumorii. Aceasta este o funcție tehnică în tratamentul carcinomului renal. Am prefera să se apropie de linia de mijloc aici ca un rinichi potcoavă este scăzută din cauza incomplete ascensiune aici.

imaginea formarea preoperator este esențială pentru planificarea de o intervenție chirurgicală într-un caz de rinichi potcoavă. Angiografia prin rezonanță magnetică (MRA), rezonanță magnetică venografie (MRV), și CT au fost susținute de imagistica vasculară. Examinarea și angiografice rezultate pentru alimentarea cu sange a tumorii specifice, este capabil de a reduce leziuni vasculare, intra, și de a reduce nevoia de transfuzii de sange postoperator.Chirurgul trebuie să fie pregătit pentru anatomia vasculara nu a prevăzut, chiar dacă impresiile primite din imagine preoperator. Este intuiția noastră că imaginea venos implicarea poate fi mai puțin precisă în rinichi fuzionat pentru că de mici vene renale calibru, și venoase anatomia este variabilă. Format imagini obținute în utilizarea tehnologiilor moderne computerizate de mașini au eliminat separate, cerința de angiografie. Am putea demonstra fluxul de sange independent pentru istmul preoperatorie. Meticulos disecție și atent de hilul pentru a demonstra ramuri individuale și utilizarea inteligentă de forceps vasculare oferit o nefrectomie partiala, oncologie chirurgicale în condiții de siguranță.

Articol similar:  Retete pentru menopauza: salate de fructe și legume

În general, peste istmul aortei și venei cave, și primește o ramură din artera renală. Divizia de istmul poate fi esențială în rezecție de carcinom cu celule renale în potcoavă, rinichi, acesta oferă nu numai cancer de franci, dar, de asemenea, la normalizarea curs de uretere, dacă se consideră necesar. În cazul nostru, am obținut dispariția completă a tumorii cu margini adecvate, fără isthemustectomy, și am fost capabil să păstreze parenchimul renal.

Papilar carcinom cu celule renale în rinichi potcoavă este rară. Diagnosticul bolii nu este dificil; cu toate Acestea, prin conservarea reziduale funcția renală poate fi o provocare. În opinia noastră, o temeinică evaluarea preoperatorie a funcției renale este necesară. Alegerea incizie chirurgicala, si atentia meticuloasa la detalii în timpul operației pentru a ajuta la conservarea materialului de maxim a funcției renale.