Gargalestesia – cauze si simptome

gargalestesia nu este nimic mai mult decât sensibilitatea la gâdilat și este legată de reacția organismului la situațiile de teamă și panică, și se manifestă de obicei prin mijloace de râs isteric și incomod. Reacția este un răspuns primitive ale corpului, făcându-l să reacționeze la stimuli externi.

pielea anumitor cele mai vulnerabile părți ale corpului are receptori sensibili numit terminatii nervoase libere, care ne permit să se simtă durere, mâncărime, și de căldură excesivă sau de frig, care este, de stimuli tulburătoare care conduce organismul să se întoarcă de la ele.

Gargalestesia – cauze și simptome

atunci Când pielea este mângâiat într-un anumit fel, acești receptori transmit stimulul la centrul plăcerii din creier situat în hipotalamus. Dar când stimularea este profund, rapid si hard-lovirea, această reacție poate avea rezultatul opus, cu râsete nervoase, țipete și mișcări bruște, semnale, care a devenit o tortură reală, în curs de dezvoltare atunci gargalestesia.

atunci Când o persoană face același tip de stimulare pe cont propriu terminatii nervoase, cu toate acestea, ea nu poate simți zvâcnind. Acest lucru se datorează faptului că cerebelul – centrul de control al motorului de creier – a primit deja o copie a informațiilor de această mișcare chiar înainte de aceasta a fost efectuată la finalizare, lăsând creierul în alertă și blocarea senzatii de teama nejustificata fata.

psihologul G. Stanley Hall a rafinat această viziune și-a stabilit, în 1897, că există două tipuri de gâdilat: cnismese, că simt mai multă lumină pe care o avem atunci când vom primi o mică mângâiere sau un animal cuddles-dacă te strecori pe noi sau atunci când un animal mic se plimba prin corpul nostru, și gargalese, râsul provocat printr-o stimulare intensă în unele părți sensibile ale corpului, cum ar fi picioare, axile și burta.

Articol similar:  Cercetarea subliniază faptul că țările care ateii sunt mai linistita

mai Multe animale au cnimese, care pare să aibă funcția evolutivă lumină a ne proteja de animalele periculoase. Dar gargalese numai oamenii, cimpanzeii și maimuțele au acest tip de reacție, care servește ca o manifestare de îngrijire și conexiune printre primate. Persoanele cu probleme de sensibilitate tactilă tind să se simtă mai puțin delicat și nu se dezvolta gargalestesia.

Gargalestesia

Mai multe despre gargalestesia

în plus, stârni este considerat a fi un trigger formă primitivă de râs, o acțiune instinctivă și contagioasă, care este legat la demonstrație starea de spirit. Potrivit Provine, de control de respiratie pe care le folosim în timpul râsul este funcție de capacitatea noastră de a pronunța cuvinte. Atunci când cineva este gadilat, senzori de corpul semnala creierului că există pericolul ca, la urma urmei, acțiunea este neașteptat.

de excesul de informații, acești senzori pe tot corpul încordat, în alertă, făcându-vă să încercați pentru a scăpa de stârni, cu toate acestea, dacă gâdilat continuă, râsul este un mod de a scapa de tensiune a organismului față situației.

Potrivit cercetării, este destul de comună pentru a face o senzație de gâdilat în oamenii care ne cunosc deja, dar nu este necesar să facă acest lucru la străini, potrivit cercetătorilor, chiar dacă încerci să faci pe cineva la întâmplare, creierul tau va recunoaște acțiunea cu nu de obicei, pentru că una din funcțiile acestei atitudini este de a consolida legăturile de afecțiune deja existente și nu de a crea altele noi.

REMEDIU DE pe PĂMÂNT

Politica de confidențialitate •
Cine suntem •
Contactați-Ne •
Bibliografie

Atentie: remediu al pământului este un caracter spațiu numai, cu probleme legate de sănătatea și bunăstarea, informațiile prezentate aici nu va fi folosit ca un substitut pentru o prescripție medicală pentru tratamentul oricărei boli.

Articol similar:  Peelings corporales para suavizar la piel