Prospectul medicamentului Clopsina

prospectul medicamentului Clopsina. Clasă terapeutică de Neuroléptico. Principii Active Clorhidrat de Clorpromazină.

Pentru ce?

CLOPSINA este indicat în tulburări psihice (acută sau în controlul de psihoze evoluție îndelungată.

În manifestări de anxietate și agitație, sughiț incoercíveis, greață și vărsături, și neurotoxicoses copii. CLOPSINA poate fi, de asemenea, asociate cu barbiturice în tratamentul tetanosului.

Ca o pre-anestezic, medicamente, analgezice, obstetrical, și în tratamentul de eclampsie.

CLOPSINA este indicat în cazurile în care există o nevoie de o acțiune neuroléptica, vagolítica, simpatolítica, sedativ sau antiemética.

Contraindicații

Cand nu ar trebui sa folosesc?

În cazuri de hipersensibilitate la clorhidrat de clorpromazină sau orice componentă a formulei.

Absolută: glaucom cu unghi-închidere. La pacienții cu risc de retenție urinară legată de probleme uretroprostáticos. Utilizarea concomitentă cu levodopa.

Alte contraindicații de CLOPSINA sunt: mananca barbiturice și etilic, sensibilitate la fenotiazine, boli cardiovasculare, depresie severă a sistemului nervos central.

Sunt contra-indicațiilor referitoare la CLOPSINA utilizarea concomitentă cu alcool, litiu, și sultoprida.

raportul risc-beneficiu să fie evaluat în cazuri de discrazii sanguine, cancer de sân, tulburări hepatice și renale, boala Parkinson, tulburări convulsive, ulcer peptic.

CLOPSINA ar trebui să fie administrat cu precauție la pacienții vârstnici și/sau slăbit.

Efecte Secundare

Ce sunt relele care pot provoca?

CLOPSINA este un medicament bine tolerat, prezentând o incidență scăzută a efectelor secundare. În general, efectele adverse sunt ușoare și tranzitorii, care dispar la continuarea tratamentului sau reducerea dozei.

Dacă vă confruntați cu reacții adverse neurologice sau psihice severe, administrarea de CLOPSINA ar trebui să fie suspendată, iar medicul a informat imediat.

pacienții vârstnici sunt deosebit de sensibile la efectele anticolinergice, neurologice, psihologice și cardiovasculare. Capacitatea acestor pacienți de a metaboliza și elimina medicamente poate fi redusă, ceea ce duce la creșterea concentrației plasmatice.

Articol similar:  Prospectul de la medicament antihistaminic picături polaramine

se Poate produce sedare, somnolență, diskinezie devreme (torticolis sacadat, criza oculógiras, trismus, pentru a îmbunătăți cu administrarea de antiparkinsonianos anticolinergice), sindrom extrapiramidal (care îmbunătățește cu administrarea de antiparkinsonianos anticolinergice), diskinezie târziu, care pot fi observate în timpul tratamentului prelungit (în aceste cazuri antiparkinsonianos nu acționează, sau poate agrava tabloul), hipotensiune arterială ortostatică, efecte atropínicos (uscăciunea gurii, constipație, intestinale, retenție urinară), prelungirea intervalului QT, impotenta, frigiditate, amenoree, galactoree, ginecomastie, hiperprolactinemie, reacții cutanate, cum ar fi fotodermias și pigmentare a pielii, creștere în greutate, depunere de pigment în segmentul anterior al ochiului, în mod excepțional, leucopenie sau agranulocitoză (prin urmare, este recomandat pentru a controla sângele în trei sau patru luni de tratament).

Rar a fost raportată priapism, icter colestatic și leziuni hepatice, în principal de tip colestatic, sau mixt.

Atenționări și Precauții

ce ar trebui să știu înainte de a utiliza?

Pacienții care primesc tratament cu antidiabetice și care utilizează doze mari de clorpromazină (100 mg pe zi) ar trebui să fie informat despre posibilitatea de altitudine de glucoză din sânge. În aceste cazuri se recomandă să se măsoare (citire vizuală cu benzi de reactivi) de zi cu zi de glucoză din sânge și evaluarea în laborator de sânge și urină periodic. Dacă este necesar, pentru a regla doza de agent antidiabetic.

În caz de hipertermie trebuie să-și suspende tratamentul, ca acest semnal poate fi unul dintre elementele de sindromul malign (paloare, hipertermie, tulburari vegetative), care a fost descris cu utilizarea de neuroleptice agenți.

În primele zile de tratament, mai ales la hipertensivi și hipotensos, se recomandă ca pacienții deitem-dacă o jumătate de oră într-o poziție orizontală, fără pernă, la scurt timp după administrare de medicamente.

Articol similar:  5 sfaturi pentru a calma durerea de rinichi în timpul sarcinii

Supradozaj

ce să fac dacă cineva a utiliza o cantitate mai mare decât este recomandat?

principalele simptome de intoxicație acută cu clorpromazină sunt deprimarea sistemului nervos central, hipotensiune arterială și simptome extrapiramidale și. se recomandă în aceste cazuri lavaj gastric precoce, evitând inducție la êmese, administrația antiparkinsonianos pentru simptome extrapiramidale și stimularea respirației (amfetamina, cofeină cu benzoat de sodiu), dacă nu există depresie respiratorie.