Bula face remediu Tilatil

prospectul medicamentului Tilatil. Clasă terapeutică de Analgezic și proprietati Anti-inflamatorii. Principii Active Tenoxicam.

Pentru ce?

Tilatil comprimat este indicat pentru a trata simptomele de durere și de boală cu componente inflamatorii, degenerative și dureros, în general, în principal ale sistemului musculo-scheletice, cum ar fi: artrita reumatoida, osteoartrita, artroza, spondilita anchilozanta, tendinita, bursita, periartrita din umeri sau solduri, entorse ale ligamentelor, entorse, luxații, guta (depozit de acid uric cu crize de artrita acuta), durere post-operatorie și dismenoree primară (crampe menstruale).

Utilizarea adult – Uz oral

Contraindicații

Cand nu ar trebui sa folosesc?

nu ar trebui să utilizați Tilatil dacă:

 • aveți hipersensibilitate (alergie) cunoscută la tenoxicam, la oricare dintre componentele produsului sau la alte medicamente anti-inflamatorii non-steroizi (medicamente anti-inflamatorii, care nu conțin cortizon, precum diclofenacul și ibuprofenul);
 • a afișat simptome de astm, rinită și urticarie înainte de utilizarea de ains (precum aspirina);
 • prezent la momentul de față sau care a depus deja ceva timp perforare sau hemoragie gastro-intestinală (în stomac sau intestin) legate de utilizarea anterioară de medicamente anti-inflamatorii (Ains);
 • prezent la momentul de față sau care a depus deja ceva timp de ulcer sau hemoragie (sângerare) peptic (stomac sau intestin) recurente (două sau mai multe episoade dovedite de sângerări sau ulcerații);
 • afișare insuficiență cardiacă severă (o boală de inimă care se manifestă prin oboseală excesivă a eforturilor, umflarea în picioare și dificultăți de respirație), așa cum se întâmplă cu alte Ains.

Acest medicament este contraindicat pentru copii sub vârsta de 18 ani.

Doza

Cum să utilizați?

Pentru toate indicațiile, cu excepția pentru crampe menstruale, dureri post-operatorii si acute de guta, doza zilnică recomandată este de 20 mg.

doza recomandată pentru crampe menstruale este de 20 mg/zi, timp de ușoară până la moderată durere și 40 mg/zi pentru mai multe dureri severe.

Pentru durere post-operatorie, doza recomandată este de 40 mg, o dată pe zi, timp de 5 zile.

În atacurile acute de gută, doza recomandată este de 40 mg, o dată pe zi, timp de 2 zile, apoi 20 mg pe zi timp de 5 zile după.

In cazul bolilor cronice, efectul terapeutic al tenoxicam este evidentă la scurt timp după începerea tratamentului, și răspunsul crește progresiv în cursul tratamentului.

In cazul bolilor cronice, în care este necesar pentru tratamentul prelungit, cu doze mai mari de 20 mg nu sunt recomandate, deoarece acest lucru ar crește incidența și intensitatea reacțiilor adverse fără o creștere semnificativă a eficienței.

Tu ar trebui să ia Tilatil pe cale orală, cu un pic de apă, în timpul sau imediat după o masă.

Efecte Secundare

Ce sunt relele care pot provoca?

în Timpul studiului, Tilatil a fost bine tolerat în dozele recomandate. Efectele secundare au fost usoare si tranzitorii, dispărând chiar și cu continuarea tratamentului.

Tulburări ale sângelui și sistemului limfatic

 • Reacții cu frecvență necunoscută: anemie (lipsa de hemoglobină în sânge, care provoacă oboseală la eforturi și paloare), agranulocitoză (dispariția globulelor albe din sânge, care scade o mulțime de apărare al organismului), leucopenie (număr scăzut de celule albe din sânge responsabile de apărarea împotriva infecțiilor), trombocitopenie (scăderea numărului de trombocite în sânge, care împiedică coagularea sângelui).
Articol similar:  Fertilitatea masculină: morcovi poate fi un aliat util

Tulburări ale sistemului imunitar

 • Reacții cu frecvență necunoscută: reacții de hipersensibilitate (alergie), cum ar fi dispnee (dificultăți de respirație), astm (dispnee cu respirație șuierătoare în piept), reacții anafilactice (reacții alergice imediat, în general, însoțite de șoc și dificultate în respirație), angioedem (umflarea țesuturilor de sub piele, în majoritatea cazurilor apar în jurul gurii și laringelui, cu pericol de sufocare).

Tulburări de metabolism și nutriție

 • Reacția frecvente: anorexie (nu mai manca).

Tulburări psihice

 • Reacții mai puțin frecvente: tulburări de somn.

Tulburări ale sistemului nervos

 • Reacția frecvente: amețeli, dureri de cap.

Tulburări oculare

 • Reacții cu frecvență necunoscută: tulburări vizuale.

Afecțiuni ale urechii și labirintului

 • Reacția rare: vertij (tip de amețeală în care persoana are sentimentul că totul se învârte în jurul valorii de tine).

Tulburări cardiace

 • Reacția rare: palpitații (bătăi de inimă neregulate ale inimii).
 • Reacția cu o frecvență necunoscută: insuficiență cardiacă congestivă (boala a inimii care se manifestă prin oboseală excesivă pentru efort).

Tulburări vasculare

 • Reacția cu frecvență necunoscută: hipertensiune arterială (hipertensiune arterială), vasculita (inflamatie a peretelui vaselor de sânge).
 • Datele din studiile clinice și epidemiologice sugerează că utilizarea de inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2 (inhibitori COX-2) și unele Ains (în special la doze mari și în tratamente prelungite) poate fi asociat cu o mică creștere a riscului de tromboză în artere (cheaguri de sânge care blochează vasele de) (de exemplu, infarct miocardic sau accident vascular cerebral). Deși nu a fost demonstrat de a creste evenimente trombotice cum ar fi infarctul miocardic, cu tenoxicam, datele sunt insuficiente pentru a exclude astfel de riscuri.

Tulburari gastro-intestinale

 • Reacții foarte frecvente: disconfort gastric, epigastrică (partea superioară a abdomenului), și dureri abdominale, dispepsie (afectarea digestiei), arsuri la stomac (senzație de arsură la stomac), greață, vărsături, flatulență (gaze a crescut).
 • Reacția frecvente: hemoragie, perforație gastro-intestinală, ulcere gastro-intestinale, tulburări gastro-intestinale, ulcer peptic, uneori letale, în special la persoanele în vârstă, hematêmese (varsaturi cu sange), melena (scaun cu sânge digerat, tip zaț de cafea), constipație (constipație), diaree, ulcerații ale gurii, gastrită, gură uscată, exacerbarea bolii Crohn (inflamația cronică a intestinului, care poate duce la formarea de fistule) și colita (inflamație a intestinului).
 • Reacții mai puțin frecvente: stomatită.

Tulburări hepatobiliare

 • Reacții mai puțin frecvente: creșterea valorilor enzimelor hepatice (substanțe dosadas la examenul de sânge, a căror creștere denotă leziune a ficatului).
 • Reacția cu frecvență necunoscută: hepatită (inflamație a ficatului de orice cauză pot fi virale, toxice, sau imunologice).

Tulburări ale pielii și țesuturilor subcutanate

 • Reacții mai puțin frecvente: prurit (mâncărime), erupții cutanate, eritem (zonă roșie pe piele), erupții cutanate (erupții cutanate afectează mare parte sau toate a pielii), urticarie (plăci roșiatice și cu o mulțime de mâncărime, care se schimbă de loc în mod constant).
 • Reacție foarte rare: reacții adverse cutanate severe (RACG): sindrom Stevens-Johnson (reacție alergică severă cu apariția de vezicule pe piele și mucoase) și necroliză epidermică toxică (exfolierea pielii) au fost raportate.
 • Reacție de fotosensibilitate (sensibilitate crescută la lumina soarelui).
Articol similar:  Femei: Cum De Hormoni Afectează Viețile Noastre

sistemul Tulburări renale și ale căilor urinare

 • Reacții mai puțin frecvente: creșterea ureei sau creatininei în sânge (substanțe eliminate în mod normal prin rinichi; atunci când se dovedește că concentrația acestuia în sânge este crescut, aceasta înseamnă că rinichii nu funcționează corespunzător).

Tulburări ale aparatului genital și sânului

 • Cazuri izolate de infertilitate de sex feminin (a nu fi capabil de a obține gravidă) au fost raportate cu medicamente care inhibă sinteza de ciclooxigenaza / prostaglandine, inclusiv tenoxicam.

Revolte și schimbări generale în administrația locală

 • Reacții mai puțin frecvente: fatigabilitate (oboseală), tumefiere (umflare).

Atenționări și Precauții

ce ar trebui să știu înainte de a utiliza?

ar trebui să aibă grijă deosebită când utilizați Tilatil în următoarele situații:

 • nu ar trebui să folosească Tilatil dacă aveți afecțiuni ereditare rare de intoleranță la galactoză, cum ar fi în deficit de lactază Lapp sau malabsorbție de glucoză-galactoză;
 • dacă ai o vârstă mai avansată și / sau sunt slăbite pentru un motiv oarecare, poate avea o sansa mai mare de a prezenta reacții adverse, cum ar fi hemoragii și ulcerații gastrointestinale. Spuneți medicului dumneavoastră dacă observați orice simptome abdominale anormale;
 • dacă deja ai trimis boli inflamatorii intestinale (colită ulcerativă sau boala Crohn), ar trebui să utilizați Tilatil cu prudență; adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe să luați acest medicament;
 • dacă prezentați reacții ale pielii grave (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică și dermatită exfoliativă), tratamentul cu Tilatil trebuie să fie oprit;
 • dacă aveți o boală de rinichi, insuficiență renală legat de diabet zaharat, ciroză hepatică, insuficiență cardiacă congestivă, și hipovolemie (volumul de sânge este redusă în organism), este important ca funcțiile lor de inima si de rinichi pentru a fi monitorizate (prin teste de sânge, cum ar fi dozarea ureei, creatininei, sau din punct de vedere clinic prin apariția de edeme, creștere în greutate, etc.). Dacă aveți unul dintre aceste condiții, ar trebui să fie considerate cu risc ridicat în pre-și post-operatorie perioadă de operații majore, din cauza posibilității de mare de sângerare, și, prin urmare, veți avea nevoie specială de monitorizare;
 • dacă aveți o tulburare de coagulare, ar trebui să fie observat cu atenție de către medicul dumneavoastră;
 • dacă aveți deja afișate hipertensiune arterială și / sau insuficiență cardiacă congestivă ușoară sau moderată, trebuie să fie monitorizate cu atenție de către medicul dumneavoastră;
 • dacă aveți hipertensiune arterială nu este controlată, insuficiență cardiacă congestivă, boală cardiacă ischemică este stabilit (cum ar fi angina pectorală sau infarct miocardic), boală arterială periferică (circulația depreciate în artere), boli cerebrovasculare (cum ar fi accident vascular cerebral, de exemplu), rata de colesterol sau trigliceride ridicate în sânge, diabet zaharat sau sunteți fumător, utilizați numai Tilatil după o atentă evaluare medicală.
Articol similar:  Tulburarea de deficit de atenție ADHD la adulți

Dacă vă dezvolta tulburări de vedere, ar trebui să faci examen oftalmologic, pentru că Tilatil poate provoca efecte adverse pentru ochi.

Tilatil poate masca simptomele obișnuite de infecție, nu prezinta efect antipiretic (scade febra).

la Vârstnici: La vârstnici au o frecvență crescută a reacțiilor adverse la Ains, în special hemoragie și perforație a tractului gastro-intestinal, care poate fi fatală.

Efecte asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje: dacă prezentați reacții adverse, cum sunt amețeli, amețeli sau tulburări de vedere, ar trebui să evitați să conduceți vehicule sau utilaje de manipulare care necesită atenție.

Tilatil în timpul sarcinii și alăptarea: acest medicament nu trebuie utilizat de către femeile gravide fără medic sau chirurg dentar.

trebuie să raportați medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă sau au intenția de a deveni gravidă.

Spuneți-i medicului dumneavoastră dacă alăptați.

Deși acestea nu au fost observate defecte fizice la făt, siguranța Tilatil în timpul sarcinii și alăptării nu a fost stabilită.

utilizarea de tenoxicam, ca orice medicament utilizat pentru a inhiba sinteza de prostaglandine / ciclooxigenazei (cum ar fi non-steroidiene medicamente anti-inflamatorii), poate afecta fertilitatea și nu este recomandată la femeile care încearcă să rămână gravide. La întreruperea tratamentului cu tenoxicam ar trebui să fie considerat la femeile care au dificultăți în obținerea gravidă sau se află în ancheta de infertilitate.

Până la moment, nu există informații că Tilatil (tenoxicam) poate cauza dopajului. În caz de dubiu, consultati medicul.

Interacțiuni

nu ar trebui să utilizați Tilatil și următoarele medicamente în același timp: medicamente anti-inflamatorii (Ains), cum ar fi acidul acetilsalicilic și alte salicilați, inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2 (COX-2) și diuretice care economisesc potasiu.

ar trebui să avertizeze medicul dumneavoastră și să ia Tilatil cu prudență dacă luați următoarele medicamente:

 • metotrexat (medicament utilizat în mai multe boli inflamatorii și diferite tipuri de cancer), litiu (medicament utilizat în unele probleme psihiatrice);
 • hidroclorotiazidă (diuretic ușor utilizate pentru a reduce tensiunea arterială), alfa-adrenergice blocante (medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale);
 • inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) inhibitori (medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale), anticoagulante (warfarină, fenprocumonă, și heparină, folosit în cazuri de tromboză și embolie, mai ales);
 • oral hypoglycemics (glibornurida, glibenclamidă și tolbutamida, utilizate în tratamentul diabetului zaharat);
 • corticosteroizi pe cale orală (anti-inflamator foarte puternic, popular numit cortizon);
 • inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (antidepresive);
 • antiagregante plachetare (cum ar fi aspirina);
 • colestiramină și dextrometorfan.

nu au fost raportate interacțiuni între Tilatil și furosemid (un diuretic este mai frecvent utilizat), alfa-agoniștilor cu acțiune centrală (folosit astăzi mai ales în anestezie), blocante ale canalelor de calciu (medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale), atenolol (medicamente pentru tratamentul tensiunii arterialelevada), digitalice (digoxină) (utilizate în tratamentul insuficienței cardiace), antiacide (utilizate pentru tratamentul de arsuri la stomac si alte simptome gastrice), antagoniști ai receptorilor-H2 (cimetidină) (medicamente utilizate pentru tratamentul de gastrită, ulcer gastric și duodenal și ca protectori gastric) și alcool.