„Lega” de la bătrânii pentru a „proteja”, o practică cu lumini și umbre foarte frecvente în residences

în jurul valorii de 13% din persoanele în vârstă care trăiesc în casele de ingrijire medicala din Spania -290.000, după cum este indicat de INE în cele mai recente date din 2013– sunt legat ca parte a lor de îngrijire de zi cu zi, potrivit statisticilor adunate de Asociația Societăților de Service pentru Dependență (Athis). Aceasta reprezintă un total de 37.000 de oameni au aplicat pentru elemente de fixare fizice –măsuri pentru a limita mobilitatea lor în scopul de a preveni accidentele sau cade– dintre care majoritatea sunt suferă de demență sau boala alzheimer.

directorul Medical al Programului să Dezlege în Vârstă și un membru din Comisia de Etică medicală a Gregorio Marañón, Antonio Burgueño Torijano, este nevoie de aproximativ cincisprezece ani pentru a promova de la Confederația spaniolă a cetățenilor în vârstă Organizații (Ceoma) eradicarea totală de conflicte în acest tip de centre. Alma mater din inițiativa a fost cel mai mare număr care a ajuns în Spania în anul 1997 (aplicate elemente de fixare la aproape 40% dintre pacienți), când a fost prima țară din lume în această practică și reviste internaționale, cum ar fi british „de Vârstă și Îmbătrânirea”, a reiterat acesta.

„de ani de zile Ne-au fost de cotitură pentru acest lucru, este o rutină care este moștenită din generație în generație de profesioniști și nu a reparat-o,” spune Burgueño. Nu a fost până anul trecut când a fost introdus pentru prima dată o propunere specifică pentru eliminarea treptată mecanice de fixare în cadrul Comitetului de Sanatate Congres. La cerere, înregistrată de către Cetățeni, a fost în sfârșit adoptată în unanimitate. Ceva de genul asta, dar la scară autonom, a avut loc în luna februarie a acestui an, atunci când Comunitatea Madrid stabilește un protocol care să reglementeze utilizarea acestuia.
„Este o problemă complicată pentru că se poate ridica vezicule în sfera profesională și culturale de bază; suntem foarte paternalist și să putem ajunge la extreme pentru a proteja o persoană, fără a lua în considerare consecințele”, explică Burgueño. În alte țări europene, cum ar fi Islanda sau Regatul Unit, conflicte mecanice sunt complet interzise. Elveția, de asemenea, puse în aplicare între 2010 și 2015, un program cu două fațete: de a instrui personalul din domeniul sănătății și pentru a crește raportul de profesioniști per pacient este „eliberat”.

Articol similar:  Sănătatea are un plan bun: mai multe nașteri naturale

specifice de Instruire a personalului medical

în conformitate Cu explicațiile de Burgueño, măsurile din Programul dezvoltat de Ceoma indică o direcție similară: „Pentru locuințe care doresc să lucreze cu noi, dă-le o pregătire specială, vă sfătuim ele pentru că într-un an, centrul a fost în stare pentru a le elimina toate.” El consideră însă că este nevoie de o creștere de profesioniști în îngrijirea pacienților este „unul dintre marile mituri” și că este o măsură care pot fi evitate dacă „set ajustările corecte, setări și spațiul organizațional”.

dezbaterea, care durează ani de zile să apară, dar se ridică mai răsunător de această dată, după propunerea de Cetățeni, nu a fost atins, în ciuda a tot ceea ce se materializează în reședințe în spania. „Cei care nu le folosesc sunt o minoritate”, spune Burgueño. Și puncte pentru lipsa de atenție a administrațiilor publice ca principala piatră de poticnire pentru centre pentru a alăturați-vă în gând: „de ce un centru, care este angajat la un standard de calitate nu are o mult mai mult să te rog? Mai mulți bani, mai multe locuri…”. Regulamentul întreprinse de către Cetățeni în acest sens, îndeamnă Guvernul să acorde prioritate în concerte la reședințele gratuit de program, astfel cum a susținut de către director, pentru a Elibera omul cel Vechi.
Printre profesioniștii deja începe să se schimbe treptat percepția utilizarea de conflicte. Dovada în acest sens este recenta crearea Platformei Naționale Fără elemente de Fixare, care reunește diverse asociații cu scopul de a lupta împotriva „utilizarea excesivă de restricții atât fizice, cât și chimice în practicile de îngrijire”, și sistemul de acreditare stabilite de Ceoma pentru a facilita integrarea residences.

familiile sunt în frica de accident

Articol similar:  Fundația Gates petrece 280 de milioane de euro pentru a investiga tuberculoza

Dar în direcția opusă manifestă dorința de familii care, potrivit președintelui de Avocat al Pacientului, Carmen Flores, cerând utilizarea de elemente de fixare pentru a preveni accidentele care în unele cazuri apar. Reclamațiile care vin la masa ta, subliniază mai ales faptul că „lipsa de personal”, pune în pericol pentru familia lui: „se Spune să ajungă la reședință și pentru a le găsi, uneori, cu vânătăi, atunci nu înțeleg de ce nu sunt date o aderență mai bună. Aceste persoane nu sunt un stick care rămâne încă, se mișcă și pot cădea”. Carmen Flores este, de asemenea, în favoarea eliminarea de elemente de fixare atunci când „remediul este mai rău decât boala”, dar nu în totalitate. „Ar fi important să se evalueze ce tip de fixare este aplicat, și dacă există suficient personal care să lucreze fără presiune în supravegherea pacienților”.

Burgueño știu că familiile primi de la început, cu panică și confuzie, și că „mulți oameni sunt încă convins că elementele de fixare a proteja”. Nu cred ca e necesar criminalizarles pentru ea, pentru că, după toate probabilitățile, să „acționeze cu bună-credință”, dar insistă asupra faptului că „trebuie să ne dărâme mitul care sunt esențiale pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. Nu rezolva problema, mascat. Renunțarea la subiectul este să se predea la liniște, este o chestiune de curaj, dar în Spania avem dovezi care elimina program nu are ca rezultat mai cade sau fracturi de șold, care este una din consecințele cele mai de temut. Centrele trebuie să lucreze la familie la familie, să le explici de ce ai opta pentru standard”.

Pedro Cano este directorul Medical Inovare al Sanitas mai în Vârstă, mai întâi spaniolă companiei să pună în aplicare un program pentru a elimina program în instalațiile lor (ca de astazi, 37 din cele 44 de locuințe au fost adaptat). Pentru Cano, este o evoluție naturală, ca „medicina avansează, iar noi știm acum că da, este posibil să aibă grijă de, fără a recurge la program”. În acest sens, coincide cu Burgueño în care nu este necesar pentru a „demoniza profesioniști care le folosesc trebuie doar să demonstrezi că poți să faci într-un alt mod”.

Articol similar:  Lista de verificare pentru o vacanță în formă

„În medicină sunt în continuă schimbare abordări în lumina noilor dovezi. Un subiect de fizica poate provoca persoană să sufere o traumă psihologică și stresul post-traumatic, cu doar 10 sau 15 de minute de utilizare; eșec-inima; apatie pentru viața și scadă foarte rapid în abilitățile lor fizice, din cauza rigiditate”, explică Burgueño. În cele mai rele cazuri, aceasta poate provoca moartea dacă pacientul nu este capabil să înțeleagă ce se întâmplă și încearcă să lupte pentru a se desfășura.

Cazuri de deces prin strangulare

au fost Deja evenimente de strangulare pentru acest motiv, după cum a raportat, în 2012, de spanioli Jurnalul de Medicină Legală, în raport de „Decese cauzate de centurile de reținere a persoanelor în vârstă la pat”. În text, vom prezenta două cazuri de femei în vârstă de 85 de ani și 72 de ani, a spus pentru poziția în care au fost găsite de către comitetul judiciar care a practicat ridicarea cadavrelor, și semnele de pe corp, a suferit de strangulare în încercarea de a scăpa. În ambele cazuri se presupune o practică proastă de sănătate a personalului pentru a fi moartea de aproximativ 4 sau 5 ore anterior la descoperirea de cadavre și de „a nu fi benzile sunt poziționate corect și barele laterale de reținere nu funcționează corect”.

aplicarea de restricții fizice, spune Cano, nu este o decizie care este luată în derâdere de către orice profesionist care lucrează în centru. Susținerile trebuie să fie întotdeauna plasate de către baza de prescriptie medicala de la un medic, cu un protocol de program și în temeiul consimțământului informat. „Imaginile transcend mass-media de oameni în vârstă legat nu sunt o consecință a corpuri de ei înșiși, dar de un malpraxis medical”.

Sursa: ABC